Ο Εμβληματικός λόγος της υπ. Δημάρχου Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη στην παρουσίαση του συνδυασμού της. Ο Εμβληματικός λόγος της υπ. Δημάρχου Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη στην παρουσίαση του συνδυασμού της.
Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση του συνδυασμού και του προγράμματός μας θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τους ανθρώπους που έχασαν τη... Ο Εμβληματικός λόγος της υπ. Δημάρχου Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη στην παρουσίαση του συνδυασμού της.

Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση του συνδυασμού και του προγράμματός μας θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Φυσικά η καθημερινότητα δεν θα είναι εύκολη ούτε για αυτούς που έμειναν πίσω ούτε και για τους υπόλοιπους Έλληνες. Οι άνθρωποι αυτοί έμειναν από τη μία στιγμή στην άλλη χωρίς το σπίτι τους και τις περιουσίες τους. Με τη συνδρομή της πολιτείας και των αρμοδίων εύχομαι να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που είστε κοντά μας σε αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση που είμαι σίγουρη ότι θα περάσει στις μνήμες μας ως την αρχή της πραγματικής αλλαγής της Σαλαμίνας μας. Μιας αλλαγής που την χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην επόμενη μέρα του νησιού μας.

default

Σήμερα ενωμένοι αφήνουμε πίσω την μνησικακία, την προχειρότητα και τον διχασμό. Το ραντεβού μας αυτό το φοβήθηκαν πολλοί. Εμείς όμως είμαστε πιστοί στις δεσμεύσεις μας.

Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Σαλαμίνας υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να μας σταματήσουν.

Με απειλές ,με μισογύνικες μεθόδους, με ψέματα, με τρομοκρατία.
Έλεγαν ότι δεν θα με αφήσουν να φύγω από την Περιφέρεια, δεν θα με αφήσει το κόμμα μου να θέσω υποψηφιότητα και αλλά διάφορα ανυπόστατα.
Διέδιδαν ότι δεν θα έρθει κανείς μαζί μου, δεν θα κλείσω συνδυασμό και άλλες τέτοιες ψευδείς φήμες.

Όμως είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί και είμαστε αποφασισμένοι!
Δεν φοβηθήκαμε, δεν απογοητευτήκαμε γιατί όλοι μας πιστεύουμε ακράδαντα πως είμαστε με το δίκαιο, είμαστε με το σωστό, είμαστε με το αυτονόητο!
Έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο, είμαστε ισότιμη ομάδα, έχουμε την στήριξη τη δική σας!

Γνωρίζουμε ότι οι Δημότες της Σαλαμίνας θέλουν πραγματική αλλαγή ,θέλουν χρηστή διακυβέρνηση, θέλουν έργα και όχι ανακοινώσεις, θέλουμε ανοικτό Δημαρχείο, θέλουμε διαφάνεια.

Παραιτήθηκα από την θέση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων γιατί η ανικανότητα της Απερχόμενης Δημοτικής Αρχής όχι μόνο καθυστερούσε τα έργα που με τόσο κόπο και προσπάθεια τα φέρναμε στο νησί, αλλά γιατί κινδύνευαν να χαθούν και δυστυχώς μερικά χάθηκαν.

Όλοι θα θυμάστε την αήθη επίθεση που δέχτηκα και μάλιστα από το Δημοτικό συμβούλιο όταν προειδοποιούσα ότι η Σαλαμίνα είναι ο μοναδικός Δήμος της Αττικής που θα απενταχθεί από το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του ΠΕΠ Αττικής εάν δεν καταθέσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς .

Δυστυχώς και μισό εκατομμύριο ευρώ έχασε το 1 και 2 ΓΕΛ Σαλαμίνας και ποτέ δεν απάντησαν τι γίνεται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των σχολείων.
Προτεραιότητα μας θα είναι τα σχολεία μας.

Τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε! Οπότε και είναι χρέος μας απέναντι στη νεολαία αυτές οι άθλιες εικόνες στα σχολεία να εκλείψουν. Τα σχολεία μας θα είναι ασφαλή, προγραμματίζοντας και υλοποιώντας σημαντικά έργα βελτίωσης των υποδομών τους.

Εντάξαμε για πρώτη φορά στο Νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις για τα Νησιά μας και ο μόνος Δήμαρχος που αδιαφόρησε επιδεικτικά ήταν ο κύριος Παναγόπουλος .

Οι ΟΧΕ Νήσων αποτελούν ένα εξειδικευμένο χρηματοδοτικό εργαλείο ΕΣΠΑ αποκλειστικά και μόνο για τα νησιά, το οποίο δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου με ενέργειες δικές μου και πάντα με τη συμβολή και τη στήριξη του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη. Να σημειώσουμε ότι αυτή η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από όλους τους υπόλοιπους δήμους με εμπεριστατωμένες προτάσεις, εκτός από τον Δήμο Σαλαμίνας.

Μπορεί το νησί μας να ελπίζει κάτι όταν ο Δήμαρχος αδιαφορεί με τον χειρότερο τρόπο, γυρίζοντας την πλάτη σε ένα τόσο σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο που ανοίγει το δρόμο για μεγάλα αναπτυξιακά έργα;;

Εμείς ως επόμενη δημοτική αρχή θα φροντίσουμε όχι μόνο η Σαλαμίνα να διεκδικήσει όσα της αναλογούν από αυτό το μεγάλο πακέτο στήριξης αλλά να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές της ΟΧΕ γιατί και μπορούμε και το χρειαζόμαστε και το δικαιούμαστε!

Ολοκληρώσαμε την βιβλιοθήκη στα Αμπελάκια μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια με προϋπολογισμό 415.000 ευρώ. Την παραδώσαμε στον Δήμο και εδώ και ένα χρόνο το έργο- κόσμημα για το νησί μας είναι κλειστό!
Ούτε ένα μολύβι δεν έχει βάλει ο Δήμος !

Φτάσαμε στις εκλογές και ακόμα το ψηφιακό μουσείο που χρηματοδοτήσαμε από το ΠΕΠ Αττικής με το ποσό των 900.000 ευρώ, παραμένει ανολοκλήρωτο εδώ και ένα χρόνο.

Έχουν αφήσει την ανάδοχο εταιρεία και τους υπαλλήλους της να δημιουργήσουν περιεχόμενο για την ιστορία της Σαλαμίνας χωρίς να ζητήσουν τη συνδρομή, αν είναι δυνατόν, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην παραγωγή υλικού.

Αυτή είναι η αντίληψη τους για την Ιστορία της Σαλαμίνας μας!
Με υλικό από την Wikipedia και copy paste δεν γράφεται η ιστορία του πιο ιστορικού νησιού της Ελλάδας κ. Παναγόπουλε!

Και ερχόμαστε στα υπόλοιπα έργα της Περιφέρειας Αττικής.
• Ολοκληρώσαμε το έργο διαχείρισης ομβρίων αξίας 10.600.000 ευρώ
• Ολοκληρώσαμε το έργο επισκευής δικτύου ακαθάρτων στα Παλούκια αξίας 200.000ευρώ
• Ολοκληρώσαμε το έργο αναβάθμισης του Κέντρου Νεότητας αξίας 360.000 ευρώ.
• Ολοκληρώσαμε το έργο ηλεκτροφωτισμού της Λεωφ. Αιαντείου αξίας 153.000 ευρώ
• Ολοκληρώσαμε το μνημείο φάρου κόγχης αξίας 680.000 ευρώ
• Ολοκληρώσαμε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών αξίας 250.000 ευρώ
• Εκτελούμε το μεγάλο έργο οδοποιίας αξίας 2.000.000 ευρώ
• Ξεκινήσαμε και εκτελούμε το έργο Βελτίωσης-Αναβάθμισης των Αθλητικών εγκαταστάσεων αξίας 1.200.000 ευρώ

Και πολλά άλλα στα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε και στη συνέχεια.
Κάπου εδώ λοιπόν ξεκινά το θέατρο του παραλόγου…

Μετά την παραίτηση μου από την Αντιπεριφέρεια, διαλαλούσαν με σιγουριά ότι τώρα τα έργα θα τρέξουν.
Όταν τα έργα όμως δεν έτρεξαν, και πως να τρέξουν όταν οι αρμόδιοι του Δήμου κοιμούνται στον ύπνο του δικαίου, έφταιγε η Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα η δημοτική αρχή τολμά να με κατηγορήσει ότι ενώ εχω φύγει εδώ και 9 μήνες από την Αντιπεριφέρεια, καθυστερώ τις πληρωμές για το έργο των γηπέδων.

Άραγε κ. Παναγόπουλε για το τεράστιο έργο αξιοποίησης του βλητικού σταθμού, για το οποίο είχατε προχωρήσει σε διθυραμβικές ανακοινώσεις, ποιος φταίει που δεν έγινε;; η ΕΤΑΔ ή η κυβέρνηση;;

Εμείς ως επόμενη δημοτική αρχή δεσμευόμαστε ότι θα διαπραγματευτούμε τους όρους μίσθωσης του με την ΕΤΑΔ και θα αναζητήσουμε με την τοπική κοινωνία τους τρόπους αξιοποίησης του.

Για την κατάπτυστη σύμβαση σχετικά με την αποχέτευση του Αιαντείου, για την μη εξασφάλιση χρηματοδότησης και για την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών, ποιος φταίει;; H ΕΥΔΑΠ ή το Υπουργείο Περιβάλλοντος ;;;
Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα αναστείλουμε την προγραμματική σύμβαση ,θα ακυρώσουμε τον όρο της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών και θα το εντάξουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα!

Τα μπιλιετάκια για την επέκταση του σχεδίου πόλης, ενώ δεσμεύεστε στην αποκεντρωμένη διοίκηση ότι θα τα εισπράξετε, γιατί τα κρύβετε από τους πολίτες;; Πότε σκοπεύετε να τους τα στείλετε;; Μετά τις εκλογές;;;
Γιατί δεν ξεκίνησε το έργο αποχέτευσης των εργατικών κατοικιών ;; Φταίει μήπως το Υπουργείο Εσωτερικών;;

Άραγε για την ακύρωση του διαγωνισμού ασφαλτόστρωσης από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων, εξαιτίας φωτογραφικών διατάξεων θα μας πείτε κάτι;; Γιατί χάσατε την μιλιά σας ;;
Γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί τα γήπεδα τένις;; Ποιος φταίει άραγε;;
Για τις απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς υποψηφίων σας ,για τις εκπτώσεις του 1,45 % έως 1 % με έναν ανάδοχο γιατί δεν μας λέτε τίποτα;;
Άραγε γνωρίζουν οι πολίτες ότι ενώ σε άλλους δήμους ο οδοφωτισμός με led τοποθετείται από ευρωπαϊκά προγράμματα, ο Δήμος Σαλαμίνας επέλεξε να τα πληρώσουν οι δημότες έναντι 15 εκατ ευρώ;;;

Εμείς οφείλουμε να ρίξουμε φως στο σκοτάδι διακυβέρνησης του απερχόμενου Δημάρχου!
Αντιλαμβανόμαστε ότι στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία έργου αναζητούν εχθρούς ,μάγισσες και άλλα τέρατα.
Aπό την ημέρα που ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση έχω συνηθίσει να αδιαφορώ σε σεξιστικά επιχειρήματα και καμπάνιες υποτίμησης.
Αυτό που με εξοργίζει όμως και το θεωρώ αδιανόητο είναι ότι υποτιμούν εσάς, τους δημότες μας. Σας θεωρούν αδαείς και ότι μπορούν να σας κοροϊδεύουν με ψέματα και συκοφαντίες.

Και ερχόμαστε στο ρεσιτάλ αθλιότητας που δεν υπάρχει όμοιο του.
Πριν ένα χρόνο ξέσπασε πυρκαγιά στο αντλιοστάσιο..
Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη αποκατάστασης της βλάβης και προφανώς δεν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα που απαιτούνται.

Ένα χρόνο ο Δήμος χρεώνεται με επιπλέον χρήματα χωρίς να προχωρά η διαδικασία αποκατάστασης.
Και όταν αναδείξαμε το θέμα ότι το αντλιοστάσιο δεν είχε σύμβαση συντήρησης για ένα ολόκληρο χρόνο, άφησε αιχμές ότι την φωτιά την έβαλε η αντιπολίτευση για να πλήξει το κύρος του Δημάρχου. Συν τοις άλλοις μοίρασε και φειγ βολάν σε όλο το νησί. Ας μη σχολιάσουμε τη παράσταση που δόθηκε ενώπιον Δημοτικού Συμβουλίου όταν διάβασε μόνο μια γραμμή από το πόρισμα του πραγματογνώμονα. Φυσικά ήταν αυτή που τον συνέφερε… Αλήθεια μέχρι που μπορείτε να φτάσετε επιτέλους για να κρατήσετε τη καρέκλα σας;;

Ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι το ίδιο το πόρισμα μιλά για βλάβη την προηγούμενη ημέρα της πυρκαγιάς, ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία εμπρησμού, ότι δεν υπήρχαν μέτρα φύλαξης και άλλα ενδιαφέροντα. Αυτά γιατί δεν τα διαβάσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο κ.Παναγόπουλε;; Αυτά θέλατε να κρύψετε;; Γι’ αυτό δεν μας δίνετε το πόρισμα ενώ σας το ζητάμε;; Θα σας συμβούλευα να περιμένετε την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να μην βιάζεστε!
Σήμερα από αυτό εδώ το σημείο σας καλώ να καταδικάσετε όχι μόνο την ανυπαρξία έργου αλλά κυρίως τον τρόπο διακυβέρνησης αυτών των ανθρώπων.

Σας καλώ να απορρίψουμε αυτές τις τακτικές και να μην επιτρέψουμε να ξαναδηλητηριάσουν τον τόπο μας.
Πρέπει να απαλλαγούμε μια και καλή από το ψέμα ,και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Ας αφήσουμε στο παρελθόν το φαύλο και το ψεύτικο και να περάσουμε στο μέλλον, την ελπίδα και την προοπτική.

Το πρόγραμμα μας είναι το συμβόλαιο μας μαζί σας .

Το πρόγραμμα μας προέκυψε μέσα από διαβούλευση με τους φορείς της πόλης, τους συλλόγους αθλητικούς και πολιτιστικούς, επιστήμονες και πολίτες που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε ένα σχέδιο δράσης .
Το πρόγραμμα μας βασίζεται σε δράσεις και επιχειρησιακά προγράμματα χρηματοδότησης.

Γνωρίζουμε πού θα αναζητήσουμε τους πόρους ,έχουμε την εμπειρία να ωριμάσουμε τα έργα και τέλος έχουμε την διάθεση να συνεργαστούμε με όλους στοχεύοντας στο καλό του νησιού μας .
Ενισχύουμε τις υπηρεσίες του δήμου ,εντάσσουμε τις προτεραιότητές μας σε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό και αξιοποιούμε τα στελέχη μας σε αρμοδιότητες με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Θα πορευτούμε με σοβαρότητα ,υπευθυνότητα και με κανόνες.
Άμεση προτεραιότητα του προγράμματος μας αποτελεί αρχικά η διαχείριση των απορριμμάτων και η προστασία του περιβάλλοντος.

  1. Ενισχύουμε το σύστημα καθαριότητας του Δήμου. Δίνουμε οριστικό ΤΕΛΟΣ στα στοιβαγμένα σκουπίδια και στον υγειονομικό κίνδυνο. Η Σαλαμίνα πρέπει επιτέλους να τελειώνει με τα στοιβαγμένα σκουπίδια.
  2. Ενισχύουμε τον εξοπλισμό και τον στόλο που αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων και των εξωοικιακών.
  3. Θέτουμε σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα διαχείρισης βιοαποβλήτων με τους καφέ κάδους που δόθηκε από τη Περιφέρεια Αττικής και δυστυχώς κάθεται στο αμαξοστάσιο!
  4. Προωθούμε την ανακύκλωση στη πηγή.
  5. Αξιοποιούμε προγράμματα από την Ε.Ε για εξοικονόμηση της ενέργειας.

Αυτές τις ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μίας πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε και τη Σαλαμίνα μας, ευτυχώς χωρίς θύματα. Βέβαια και για αυτό ο κύριος Παναγόπουλος φυσικά κατηγόρησε εμένα!Δεν κάναμε λέει αντιπλημμυρικά έργα ως Περιφέρεια Αττικής στη Σαλαμίνα. Αλήθεια πόσες μελέτες αντιπλημμυρικών έργων μας καταθέσατε κ.Παναγόπουλε;;
Σε μία εποχή που η κλιματική αλλαγή μας δοκιμάζει, η Σαλαμίνα μας πρέπει να είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κρίση. Η ασφάλεια κάθε δημότη αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Στόχος μας είναι να διορθώσουμε σημαντικά προβλήματα του νησιού για να κάνουμε το νησί μας έναν ασφαλή τόπο για όλους.

Αρχικά, οι δρόμοι της Σαλαμίνας μας στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι γεμάτοι λακκούβες και η άσφαλτος έχει φθαρεί με την πάροδο των ετών. Αρκετοί από αυτούς είναι ακόμα χωματόδρομοι. Άρα δεν προσφέρουν ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Άρα

  1. Σχεδιάζουμε ισόρροπα σε όλο το νησί πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων.
  2. Δημιουργούμε πεζοδρόμια σε μεγάλες κεντρικές λεωφόρους του νησιού, για μια πόλη πιο φιλική στους πολίτες και με ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ.

Υψίστης σημασίας τομέα αποτελεί η αντιπυρική προστασία του νησιού μας.

Προχωρούμε

  1. Σε Έγκαιρη διάνοιξη δασικών δρόμων
  2. Στην Άμεση απομάκρυνση εξωοικιακών απορριμμάτων μέσα από τα δάση μας.
  3. Στην εφαρμογή του νόμου για τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Ενισχύουμε την Πολιτική Προστασία

  1. Ιδρύοντας Δημοτική αστυνομία
  2. Δημιουργώντας Αστυνομικούς σταθμούς σε Αμπελάκια/Αιάντειο.
  3. Συσπειρώνουμε τις εθελοντικές ομάδες υπό την στήριξη του Δήμου Σαλαμίνας.

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρατηρούμε αύξηση των περιστατικών πνιγμών σε πολυσύχναστες παραλίες. Δυστυχώς και φέτος το νησί μας αφέθηκε σχεδόν όλο το καλοκαίρι χωρίς ναυαγοσώστες!

  1. Ως επόμενη δημοτική αρχή δεσμευόμαστε για την άμεση τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες με τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τον ήλιο και την θάλασσα.

Η Σαλαμίνα μας μπορεί να βελτιώσει τις κοινωνικές δομές της και να φροντίσει περισσότερο τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

  1. Δημιουργούμε τραπεζαρία αγάπης.
  2. Ιδρύουμε κοινωνικό παντοπωλείο στο Αιάντειο.
  3. Δημιουργούμε δημοτικό μποστάνι, οι καρποί του οποίου θα παραχωρούνται στο κοινωνικό παντοπωλείο.
  4. Αναβαθμίζουμε επίσης το κοινωνικό φροντιστήριο ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερους μαθητές όλων των τάξεων
  5. Υποστηρίζουμε έμπρακτα με τεχνική βοήθεια και μελέτες την Ίδρυση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
  6. Δημιουργούμε επιτέλους Ειδικό Γυμνάσιο.
  7. Ιδρύουμε ΚΑΠΗ στον Άγιο Γεώργιο.
  8. Διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των ηλικιωμένων σε εκδηλώσεις, δραστηριότητες, με ειδικά δρομολόγια με ηλεκτρικά MINI BUS του Δήμου.
  9. Καθιερώνουμε τα δημοτικά μπάνια
  10. Καθιερώνουμε δωρεάν εκδρομές για τα ΚΑΠΗ

Δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω! Ο Δήμος Σαλαμίνας θα είναι ένας δήμος ανοικτός και προσβάσιμος σε όλους!

Ένα από τα πιο βασικά ζητήματα του τόπου μας είναι οι δομές υγείας. Νομίζω πως όλοι έχουμε μία δυσάρεστη εμπειρία που ένας δικός μας άνθρωπος χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο και δεν υπήρχε ή άργησε να φθάσει το ασθενοφόρο. Δεν γίνεται ένα νησί με την έκταση και τον πληθυσμό της Σαλαμίνας να μην διεκδικεί τα αυτονόητα!

  1. Ενισχύουμε τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας μέσω του ΠΕΠ Αττικής.
  2. Χρηματοδοτούμε τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας μέσα από δημοτικούς πόρους.
  3. Αξιοποιούμε περαιτέρω το Κέντρο Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ) του Δήμου σε συνεργασία με όλους τους Ιατρούς και τα διαγνωστικά εργαστήρια που δραστηριοποιούνται στο Δήμο.
  4. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την 2η ΔΥΠΕ μετατρέπουμε το Κέντρο Υγείας σε Κέντρο Υγείας Βραχείας. Νοσηλείας.
  5. Παρέχουμε ειδικό επίδομα στους γιατρούς που θα στελεχώσουν μονάδες υγείας στη Σαλαμίνα, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλα νησιά, ώστε το νησί μας να μην θεωρείται από αυτούς απαγορευτικός προορισμός.
  6. Εισάγουμε πλωτό ασθενοφόρο στον στόλο του λιμενικού σώματος για την ταχύτερη μεταφορά ασθενών και τραυματιών μέσω ΠΕΠ Αττικής.
  7. Αυξάνουμε τον αριθμό των ασθενοφόρων στη Σαλαμίνα.
  8. Δημιουργούμε χώρους μητρικού θηλασμού. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο γιατί προάγει την προστασία και την ασφάλεια μητέρας και βρέφους, όταν πρέπει να θηλάσει και βρίσκεται εκτός σπιτιού.
  9. Δημιουργούμε Περιφερειακό Ιατρείο στα Αμπελάκια και στο Αιάντειο για να εξυπηρετούνται ταχύτερα ασθενείς από τις γύρω περιοχές.
    Οι Σαλαμίνιοι έχουμε δικαίωμα στην υγεία και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο!

Το νησί μας διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει ο ιδανικός τόπος για να ζεις πραγματικά! Η σπάνια ομορφιά και οι ξεχωριστές του δυνατότητες ήρθε η ώρα να αξιοποιηθούν ώστε η Σαλαμίνα μας να λάμψει!

  1. Δημιουργούμε ποδηλατόδρομους.
  2. Δημιουργούμε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής
  3. Βελτιώνουμε τις υποδομές στον Λιμένα Παλουκίων
  4. Αδειοδοτούμε και επεκτείνουμε τον Λιμένα Φανερωμένης.
  5. Δημιουργούμε αλιευτικό καταφύγιο σε Ψιλή Άμμο, Αιάντειο, Στενό Φανερωμένης και Βασιλικά.
  6. Υλοποιούμε ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Σαλαμίνας και των Αμπελακίων.
  7. Υλοποιούμε αναπλάσεις πλατειών (όπως Αγ.Σπυρίδωνος, Αγίας Μαύρας, Κουφού κ.α)
  8. Υλοποιούμε το έργο Ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων στο κέντρο του νησιού (Χρηματοδότηση : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ αξίας 200.000 ευρώ).
  9. Εξετάζουμε τρόπους αναβίωσης των κατασκηνώσεων στο νησί.
  10. Επαναδιαπραγμάτευση των όρων παραχώρησης του βλητικού σταθμού και άμεση αξιοποίηση του χώρου προς όφελος του Δήμου μας.

Είναι γεγονός ότι η εποχή μας έχει έντονο ψηφιακό αποτύπωμα. Η ψηφιακή διακυβέρνηση δίνει λύσεις σε χρόνια κωλύματα της γραφειοκρατίας και απλοποιεί τις διαδικασίες για διοικητικούς και πολίτες.

  1. Ψηφιοποιούμε τις διαδικασίες του δήμου που απαιτούν φυσική παρουσία για ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και μείωση της γραφειοκρατίας.
  2. Ελέγχουμε άμεσα τον τρόπο λειτουργίας του δήμου, την διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων, την τήρηση προτεραιότητας κτλ.
  3. Ψηφιοποιούμε τη δημοτική βιβλιοθήκη

Το έχω πει επανειλημμένως. Πιστεύω ακράδαντα ότι η μεγαλύτερη προίκα για το νησί μας είναι ο πολιτισμός και αθλητισμός. Αποτελούν δύο τομείς που η Σαλαμίνα διαπρέπει και οφείλουμε ως επόμενη δημοτική αρχή να στηρίξουμε έμπρακτα τους ανθρώπους των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, που με τόσο μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν, προσφέρουν στο νησί μας τα μέγιστα με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν.
Ως επόμενη δημοτική αρχή:

  1. Δρομολογούμε ενέργειες για επίσημο χαρακτηρισμός σε μουσείο, με πρόσβαση στο κοινό, της οικίας του Άγγελου Σικελιανού.
  2. Επαναφέρουμε το καρναβάλι
  3. Ενισχύουμε πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία βάσει κριτηρίων.
  4. Ανεγείρουμε πολιτιστικό κέντρο για στέγαση συλλόγων, θεατρική σκηνή και χώρο εκθέσεων.
  5. Αναπαλαιώνουμε Ι.Ν Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Αιάντειο)
  6. Ξεκινάμε τη Μελέτη Ανάπλασης των Μύλων (ΠΔΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ).
  7. Ξεκινάμε το έργο Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Τύμβου και Αρχαίας Πόλης Καματερού. (Περιφέρεια Αττικής, αξίας 840.000 ευρώ).
  8. Ξεκινάμε το έργο Φωτισμού και Ανάδειξης του Προφήτη Ηλία. (Περιφέρεια Αττικής αξίας 100.000 ευρώ).
  9. Ξεκινάμε το έργο Δημιουργίας Πρόσβασης στο Σπήλαιο του Ευριπίδη και στην Μυκηναϊκή Ακρόπολη των Κανακίων. (Περιφέρεια Αττικής αξίας 120.000 ευρώ).
  10. Ξεκινάμε τη Δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου (Περιφέρεια Αττικής αξίας 100.000 ευρώ).
    Τα παραπάνω έργα που αναφέρθηκαν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής και περιμένουν την επόμενη ικανή δημοτική αρχή να τα υλοποιήσει!
  11. Διερευνούμε τις δυνατότητες αξιοποίησης προς όφελος του Δήμου για τις εγκαταστάσεις στο Νησάκι του Αγ. Γεωργίου στον Ναύσταθμο. Ήρθε η ώρα η περιφέρεια του νησιού και οι εξωραϊστικοί σύλλογοι να αποκτήσουν φωνή και να έχουν στενότερη σχέση και συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας. Οι εξωραϊστικοί σύλλογοι είναι πολύτιμοι συνεργάτες για εμάς, αρωγοί στο δύσκολο έργο της καθημερινότητας! Αξίζουν την προσοχή μας και τον χρόνο μας! Γι’αυτό και για πρώτη φορά δεσμευόμαστε για τη δημιουργία γραφείου διασύνδεσης του δήμου με τους συλλόγους έχοντας ως στόχο:
  12. Την καταγραφή των αναγκών των συλλόγων.
  13. Τις προτάσεις τους σε επίπεδο δράσεων και εκδηλώσεων με τη συνεργασία του Δήμου.
  14. Την τεχνική τους υποστήριξη για πιθανή χρηματοδότηση τους από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα
  15. Την υποστήριξη τους για γενικότερα τεχνικά θέματα
    Στο πλαίσιο ανάπτυξης των περιφερειακών περιοχών του νησιού μας, εισάγουμε μία νέα καινοτομία- δημιουργία θέσης Αντιδημάρχου Περιφερειακής Ανάπτυξης!

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον! Η επένδυση στην παιδεία και την μόρφωση της νέας γενιάς αποτελεί σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για το νησί μας!
Οι σχολικές μονάδες της Σαλαμίνας χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης. Γι’ αυτό και προτεραιότητά μας αποτελεί η τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των σχολικών μονάδων. Αυτό είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ένταξη των σχολικών μονάδων σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

  1. Βελτιώνουμε τα κτιριακά σχολικά συγκροτήματα με σκοπό την αντισεισμική θωράκιση τους, την εξασφάλιση πυρασφάλειας και τον έλεγχο συστημάτων θέρμανσης. Φέτος το χειμώνα και το δικό μου παιδί, όπως και τα δικά σας βρέθηκαν να κρυώνουν μέσα στο ίδιο τους το σχολείο γιατί η δημοτική αρχή καθυστέρησε να προμηθεύσει τα σχολικά συγκροτήματα με πετρέλαιο. Είναι απαράδεκτο εν έτει 2023 να έχουμε τέτοια θλιβερά φαινόμενα εις βάρος των παιδιών μας!
  2. Δημιουργούμε θεματικά πάρκα που φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με την τοπική Ιστορία.
  3. Ενισχύουμε το θεσμό των σχολικών φυλάκων/τροχονόμων για όλα τα σχολεία
  4. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα δημιουργούμε παιδικό πανεπιστήμιο, όπου τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα γνωρίζουν τις επιστήμες, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η τουριστική ανάπτυξη της Σαλαμίνας είναι πλέον μονόδρομος. Το νησί μας χρειάζεται έργα υποδομής και δράσεις που θα του δώσουν αναπτυξιακή ώθηση, ενισχύσουν την τοπική επιχειρηματικότητα και θα ενδυναμώσουν το τουριστικό brand name του.

  1. Δημιουργούμε Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης εντός του Δημαρχείου.
  2. Ολοκληρώνουμε τη Μελέτη Δημιουργίας Λιμενίσκου Τουριστικών Σκαφών και Σκαφών Αναψυχής (Χρηματοδότηση Περιφέρειας Αττικής αξίας 74.000 ευρώ)
  3. Προχωράμε στην ανάπλαση παραλιακών μετώπων όπως Κατάστημα, Αιάντειο , Σελήνια, Αγ.Γεώργιος κ.α.

Το ζήτημα των αδέσποτων ζώων και της σωστής φροντίδας τους, αποτελεί ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που μας αφορά όλους. Η Σαλαμίνα ως δήμος έχει μείνει αρκετά πίσω και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει σε δράσεις που θα προωθήσουν την ευζωία αδέσποτων και μη, ζώων.

  1. Δημιουργούμε κατάλληλες δομές φιλοξενίας αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, ώστε κάθε ζωάκι να βρει στέγη και σωστή ιατρική φροντίδα.
  2. Ιδρύουμε δημοτικό κτηνιατρείο και δημιουργούμε χώρο βραχείας νοσηλείας ζώων σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους του νησιού.
  3. Με την βοήθεια των εξωραϊστικών συλλόγων όλων των περιοχών του νησιού καταγράφουμε κάθε αδέσποτο και δεσποζόμενο ζώο.
  4. Δημιουργούμε πάρκο κοινωνικοποίησης δεσποζόμενων ζώων.
  5. Δημιουργούμε νεκροταφείο και αποτεφρωτήριο ζώων ώστε να αποχαιρετούμε με τον τρόπο που αρμόζει στους τετράποδους φίλους μας που φεύγουν από κοντά μας.
  6. Καθιερώνουμε ετήσια εκδήλωση «Ημέρα Υιοθεσίας» που θα μας δώσει την ευκαιρία να προσθέσουμε ένα ακόμα μέλος στην οικογένειά μας!
  7. Δίνουμε κίνητρα σε όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζωάκι με δωρεάν παροχές υγείας μέσω του προγράμματος safe pet card.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως κάθε πολιτισμένη κοινωνία οφείλει να σέβεται και να φροντίζει τα ζώα. Μειώνουμε των αριθμό των αδέσποτων- Στηρίζουμε κάθε ζωάκι του Δήμου Σαλαμίνας.

Τρεισήμισι χρόνια ως Αντιπεριφερειάρχης δεν με κατηγόρησε κανένας για διαφθορά.
Δεν είχα ούτε μια καταγγελία.
Ο σκοπός μου είναι να βοηθήσω τον τόπο μου και αυτό θα γίνει με την δική σας συμβολή.
Τρεισήμισι χρόνια ως Αντιπεριφερειάρχης πορεύτηκα σε έναν τίμιο και δύσκολο δρόμο .
Εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις ώστε τα νησιά μας και ειδικά η μεγάλη μου αγάπη, η Σαλαμίνα μας να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και αξιοπρέπεια. Αισθάνομαι ευγνώμων που είχα συμμάχους μου σε αυτό τον δύσκολο αγώνα τόσο τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής όσο και κυβερνητικούς παράγοντες που πάντα ήταν πρόθυμοι να μας συνδράμουν.

Σήμερα είμαι πολύ πιο δυνατή
Σήμερα ενώνω την δύναμη μου με τους ανθρώπους μου, με εσάς!
Ελάτε να αλλάξουμε πραγματικά την Σαλαμίνα μας
Κανένας δεν μας περισσεύει
Κοινό μας σημείο, η αγάπη μας για το νησί, αυτό μας ενώνει τίποτα δεν μας χωρίζει.

Σήμερα δεν είμαι μόνη!

Σήμερα σας παρουσιάζω την ομάδα μας.
Σήμερα σας παρουσιάζω τα 140 στελέχη του συνδυασμού μας!
Ανθρώπους με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ,εντίμους ,ανθρώπους καταξιωμένους από την ζωή μέσα από την εργασία ,τις συλλογικότητες και την κοινωνική τους προσφορά. Ανθρώπους που είναι έτοιμοι να προσφέρουν με τις ιδέες τους.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς και όσους συμπολίτες μας ήθελαν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο αλλά δυστυχώς είχαν εξαντληθεί οι θέσεις!
Παραμένουν μέλη της ομάδας μας και συμμετέχουν και εκείνοι στον αγώνα μας για να αλλάξουμε τη Σαλαμίνα! Και αυτοί είναι :
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ! ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!
Στην κάλπη οφείλουμε να επιλέξουμε μια δημοτική αρχή που με σημαντικές και θαρραλέες αποφάσεις θα αλλάξει το μέλλον της Σαλαμίνας μας.
Χάσαμε τέσσερα χρόνια! Ο τόπος μας δεν αντέχει να χάσει άλλα πέντε!
Λέμε ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση των πολιτών και στις διακρίσεις!
Λέμε ΝΑΙ στη Διαφάνεια και στην ορθή διαχείριση του δημόσιου χρήματος!
Προχωράμε σταθερά μπροστά, για μία Σαλαμίνα με Δύναμη και Όραμα!

error: Content is protected !!