Τέλος εποχής… Τέλος εποχής…
του Μιχάλη Νάννου Μετά από μια λαμπρή 25χρονη καριέρα στην πολιτική, που χαρακτηρίστηκε από αφοσίωση, ανθεκτικότητα και αδιάλειπτη αναζήτηση θετικής αλλαγής, η Ισιδώρα Παπαθανασίου... Τέλος εποχής…

του Μιχάλη Νάννου

Μετά από μια λαμπρή 25χρονη καριέρα στην πολιτική, που χαρακτηρίστηκε από αφοσίωση, ανθεκτικότητα και αδιάλειπτη αναζήτηση θετικής αλλαγής, η Ισιδώρα Παπαθανασίου Νάννου αποφάσισε να αποσυρθεί.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως δήμαρχος, επέτυχε ασύλληπτη επιτυχία, κάτω από τις χειρότερες οικονομικές συνθήκες. Ανέλαβε έναν οικονομικά διαλυμένο δήμο κάτω από επιτήρηση από την τρόικα, με 2 χρόνια χωρίς προϋπολογισμό και με μια κυβέρνηση της οποίας οι ενέργειες (2 εκλογές, δημοψήφισμα, οικονομικός στραγγαλισμός) αποτέλεσαν σοβαρό τροχοπέδη.

Η διοίκηση της όμως κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων χρόνων επέτρεψε στη Σαλαμίνα να βγει από το βούρκο και να εμφανιστεί πιο δυνατή από ποτέ. Το νησί οφείλει ένα μεγάλο χρέος ευγνωμοσύνης στην ακλόνητη προσήλωσή της στο καλό των ανθρώπων του.

Ωστόσο, η πορεία αυτής της εξαίρετης γυναίκας δεν ήταν εύκολη. Αντιμετώπισε μια σειρά από κριτικές και αμφισβητήσεις από αντιπάλους που αβυσσαλέα πολεμούσαν την προσπάθειά της, όχι μόνο εξαιτίας του φύλου της αλλά κυρίως εξαιτίας των τολμηρών προσπαθειών της να αλλάξει την ομερτά που κατέστρεφε το νησί.

Αδιαφορώντας για τους δυσπιστούντες, επέμεινε αποφασισμένη να υλοποιήσει το όραμά της για την αλλαγή, με σκοπό να καταρρίψει τις καταλυτικές δυνάμεις που παρεμποδίζαν τη Σαλαμίνα από το να έχει ένα Δήμο αντάξιο των κατοίκων της.

Τόσο πριν αναλάβει το αξίωμα της δημάρχου, όσο και μετά, και παρά το βάρος της απογοήτευσης για την απόφαση των συνδημοτών της, αγωνίστηκε ακατάπαυστα κατά της κακής διαχείρισης, προσπαθώντας να σταματήσει ό,τι παράνομο και ό,τι θα έβλαπτε το μέλλον του νησιού.

Η αφοσίωσή της για την προστασία του δήμου από τους χειρότερους δημάρχους που εμφανίστηκαν ποτέ σε αυτό το νησί ήταν αμετάκλητη. Στα 25 χρόνια αυτά η πόρτα της ήταν πάντα ανοιχτή για τον καθένα και το τηλέφωνό της ήταν προσβάσιμο σε όλους, 24/7.

Ήταν εκεί για να βοηθήσει και να προκαλέσει την αλλαγή. Ήταν μια δήμαρχος που προσέφερε την υποστήριξή της και ήταν παρούσα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προκλήσεις όλων.

Καθώς αποχαιρετούμε αυτήν την αξιοσημείωτη γυναικεία παρουσία του πολιτικού σκηνικού του νησιού μας, είναι σημαντικό να αναλογιστούμε τις βαθύτερες επιπτώσεις της αποχώρησής της.

Η κύρια ερώτηση που προκύπτει δεν είναι γιατί μια προσωπικότητα αυτού του είδους αποφάσισε να εμπλακεί στην πολιτική, αλλά γιατί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν της επέτρεψε να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της και προτίμησε έναν άγνωστο μαθητευόμενο μάγο από το Facebook.

Αυτό το φαινόμενο, που παρατηρείται όχι μόνο στη Σαλαμίνα αλλά και σε μεγαλύτερη κλίμακα με την άνοδο φιγούρων όπως ο κ. Κασσελάκης, θέτει σημαντικά ερωτήματα για τις προτεραιότητες και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων των ψηφοφόρων. Είναι μια υπενθύμιση για την ανάγκη κριτικής σκέψης, υπεύθυνης λήψης αποφάσεων και μιας βαθύτερης κατανόησης των μακροπρόθεσμων συνεπειών των επιλογών μας.Σύντομα θα ζήσουμε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς εκείνη πλέον.

Ας αποτελέσει η αποχώρησή της ένα κάλεσμα προς αφύπνιση για τους κατοίκους του νησιού να αγαπήσουν και να προστατεύσουν την πρόοδο για την οποία αγωνίστηκε με πάθος.

Fairwell Ρούλα.

Ξύπνα Σαλαμίνα. Διόρθωσε όσο μπορείς το λάθος και απόφυγε τον κατήφορο.

Καλή τύχη.

Σημείωση “ΦΩΝΗΣ” : Καθώς αποχαιρετάμε την πρώην ΔΗΜΑΡΧΟ, θα πρέπει να σταθούμε στον κομβικό της ρόλο ώστε να έχουμε Δήμο αλλά και στο ρόλο της σαν Δημοτική Σύμβουλος μέχρι της 31/12/2023, όταν θα αποκαλυφθούν στη πλήρη τους έκταση τα σκάνδαλα και τα ψέματα της παρούσης και πολύ σύντομα απερχόμενης δημοτικής αρχής Παναγόπουλου. Η πλήρης δικαίωση της, έρχεται με γοργό βήμα τους επόμενους μήνες.

error: Content is protected !!