Δικαστική Αστυνομία: Βγήκε η προκήρυξη για ένστολο προσωπικό – 500 μόνιμοι Δικαστική Αστυνομία: Βγήκε η προκήρυξη για ένστολο προσωπικό – 500 μόνιμοι
Συμμετέχουν όλα τα πτυχία και διπλώματα (ΦΕΚ) Σε ΦΕΚ βγαίνει από μέρα σε μέρα η προκήρυξη ΑΣΕΠ για 500 μόνιμες προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία που αφορά... Δικαστική Αστυνομία: Βγήκε η προκήρυξη για ένστολο προσωπικό – 500 μόνιμοι

Συμμετέχουν όλα τα πτυχία και διπλώματα (ΦΕΚ)

Σε ΦΕΚ βγαίνει από μέρα σε μέρα η προκήρυξη ΑΣΕΠ για 500 μόνιμες προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία που αφορά το ένστολο προσωπικό.

Ο διαγωνισμός αφορά 500 θέσεις δικαστικών αστυνομικών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα διατεθούν στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών.Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 10 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 19 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις του πολιτικού προσωπικού (σε σύνολο 800 εγκεκριμένων) θα επιλεγούν με διαφορετική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ, που περιλαμβάνει και τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Δικαστική Αστυνομία: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις προσλήψεις ένστολου προσωπικούΟι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις ένστολου προσωπικού στη Δικαστική Αστυνομία οφείλουν να γνωρίζουν τα εξής:

  • Για το αστυνομικό προσωπικό τα όρια ηλικίας είναι από 19-35 ετών
  • Για τις θέσεις αστυνομικού προσωπικού πρόσθετο τυπικό προσόν είναι η άδεια οδήγησης ή μηχανής 50 cc
  • Οι άνδρες υποψήφιοι για το αστυνομικό προσωπικό πρέπει να έχουν ύψος πάνω από 1,70 μ. και οι γυναίκες πάνω από 1,60 μ.
  • Από το σύνολο των θέσεων που διατίθενται για το πολιτικό προσωπικό (170) οι 31 θέσεις θα καλυφθούν από πτυχιούχους ΤΕ, επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (2Γ/2022).


Για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ και ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας του αστυνομικού τομέα ως τυπικό προσόν διορισμού ορίζεται το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) και το πτυχίο οποιουδήποτε Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ακαδημαϊκά ισοδύναμος ή ισότιμος τίτλος σχολών.

Δικαστική Αστυνομία: Ποιοί συμμετέχουν

Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο διαγωνισμό έχουν πτυχιούχοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ καθώς και απόφοιτοι Λυκείων και ΙΕΚ.

Η κατανομή των θέσεων ανά βαθμίδα εκπαίδευσης έχει ως εξής:  • Σε θέσεις πολιτικού προσωπικού θα επιλεγούν 170 υπάλληλοι κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ. Από αυτούς, 31 θέσεις ΤΕ θα καλυφθούν από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.
  • Σε θέσεις αστυνομικού προσωπικού θα επιλεγούν 630 υπάλληλοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.

workenter.gr

error: Content is protected !!