Οι Συνένοχοι ή βλάκες και οι βλακωδώς συνένοχοι! Οι Συνένοχοι ή βλάκες και οι βλακωδώς συνένοχοι!
Ήρεμα ρωτάμε: Τί γίνεται εκεί μέσα; Διότι το πήραμε απόφαση το ζήτημα των ναυαγοσωστών. Ζητήσαμε την μελέτη από τον κ. Βακάλη δημοσίως, εξικνούμενοι από... Οι Συνένοχοι ή βλάκες και οι βλακωδώς συνένοχοι!

Ήρεμα ρωτάμε: Τί γίνεται εκεί μέσα;

Διότι το πήραμε απόφαση το ζήτημα των ναυαγοσωστών. Ζητήσαμε την μελέτη από τον κ. Βακάλη δημοσίως, εξικνούμενοι από αυτά που είδαμε με τα μάτια μας και διαπιστώσαμε με κάποια έρευνα. Δεν μας απάντησε. Όταν ήρθε στα χέρια μας η μελέτη, είδαμε γιατί δεν απάντησε και στο ερώτημά μας «συνένοχος ή βλαξ» η βλακεία έγινε ένα εξαιρετικά απίθανο ενδεχόμενο. Το καταλάβαμε αυτό και θέλαμε-δεν θέλαμε, το δεχτήκαμε. Τί να γίνει.

Αλλά τώρα τα πράγματα ξεφεύγουν πέρα από κάθε έλεγχο.

Φίλος της εφημερίδας, διαδρομιστής του Ειρηνοδικείου, μας ενημέρωσε ότι στις 5/10/2023 στα πλαίσια ποινικής δικογραφίας, το Ειρηνοδικείο έστειλε επισήμως έγγραφο στο οποίο καλούσε μέλη της οικονομικής επιτροπής να διευκρινίσουν τους ισχυρισμούς τους σε έγγραφες εξηγήσεις που έδωσαν στο δικαστήριο ότι – κρατηθείτε – ο δήμος Σαλαμίνας ΔΕΝ εισέπραξε τα χρήματα της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη ναυαγοσωστών. Μάλιστα θέτει καθαρά το ερώτημα: ο Δήμος εισέπραξε τα δύο ποσά για τους ναυαγοσώστες που πιστώθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για τους ναυαγοσώστες και τί το έκανε; Το χρησιμοποίησε για κάτι άλλο ή το μετέφερε ως κονδύλι στην επόμενη χρονιά;

Χωρίς περιστροφές δηλαδή: πήρατε κύριοι αυτά τα χρήματα ή δεν τα πήρατε όπως ισχυρίζεστε – και τί τα κάνατε;

Για να το συνειδητοποιήσουμε: οι κύριοι της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου τους οποίους αφορά αυτό το έγγραφο, έστειλαν εγγράφως εξηγήσεις στις οποίες λένε ότι ο δήμος ΔΕΝ εισέπραξε τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης για τους ναυαγοσώστες, αλλά ενέγραψε κανονικά τα ποσά στον προϋπολογισμό του, τα προσέθεσε στους κωδικούς που έπρεπε, πήρε αποφάσεις και υπέγραψε σύμβαση – και όλα αυτά, με «χρήματα-φαντάσματα». Και όλα αυτά, σε έγγραφο που έστειλαν σε δικαστήριο!

Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά τα, πως να τα πούμε, «πανέξυπνα» έγιναν κατόπιν συμβουλής ή οδηγίας του δημάρχου ως επαγγελματία του χώρου της δικαιοσύνης. Δεν γνωρίζουμε αν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έχουν καταλάβει τί είναι αυτό που έστειλαν και τί σημαίνει γι’ αυτούς στην εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία, θυμίζουμε, είναι ποινική. Αλλά μένει κανείς εμβρόντητος από το μέγεθος είτε της αφέλειας είτε του θράσους.

Πάντως, ναι, η «ευήθεια», η ανοησία δηλαδή, είναι όντως ελαφρυντικό νομικώς. Το καραγκιοζιλίκι όμως δεν είναι. Διότι εάν έχουν φτάσει να δηλώνουν εγγράφως αυτά τα πράγματα, όχι, δεν είναι βλάκες – είναι καραγκιόζηδες. Και αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση -φεύ- τότε όποιος ακούει την λέξη «Σαλαμίνα» θα γελά και θα λέει «αβάντι μαέστρο»!

Πολίτες της Σαλαμίνας, πόσο πλέον εξευτελισμό θα ανεχθείτε; Πόση κοροϊδία και πόση ντροπή από αυτούς που επιλέξατε να διαχειριστούν τα κοινά σας; Πόσο ωραία νοιώθετε όταν ξέρετε ότι ο δήμος της Σαλαμίνας έχει γίνει Θέατρο Σκιών;

Αυτές οι εκλογές δεν είναι απλώς εκλογές για την ανάδειξη της επόμενης δημοτικής αρχής. Είναι μια δοκιμασία για να διαπιστώσουμε εάν «το άλας έχει μωρανθεί». Είναι μια διασταύρωση που ή θα επιλέξουμε τον δρόμο του Καραγκιόζη ή θα επιλέξουμε τον δρόμο της φυσιολογικής πολιτικής ζωής – τον δρόμο του χάους ή τον δρόμο του μέλλοντος.

Νικόλας ο ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

Διαβάστε επίσης :

error: Content is protected !!