«Attica. Yes» – Το μήνυμα του Νέου video τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής «Attica. Yes» – Το μήνυμα του Νέου video τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής
7/10/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Attica. Yes» – Το μήνυμα του Νέου video τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής Γ. Πατούλης: «Σε φάση υλοποίησης η νέα στρατηγική... «Attica. Yes» – Το μήνυμα του Νέου video τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής

7/10/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Attica. Yes» – Το μήνυμα του Νέου video τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής

Γ. Πατούλης: «Σε φάση υλοποίησης η νέα στρατηγική ανάπτυξης και προώθησης του τουρισμού για την παγκόσμια προβολή της Αττικής μας » 

Νέα τουριστική  ταυτότητα και διαφημιστική καμπάνια τουριστικής προβολής της Αττικής, μητροπολιτικής Περιφέρειας της Ελλάδος, στο πλαίσιο υλοποίησης του «Στρατηγικού Σχέδιου Δράσης για την Τουριστική Προβολή και Ανάπτυξη της Περιφέρειας Αττικής».

«Διακοπές στην Αττική; ΝΑΙ. Έχουμε σχεδόν πάντα καλό καιρό, το φαγητό είναι εκπληκτικό, με τεράστια ακτογραμμή, παραλίες με γαλάζιες σημαίες και βραβευμένους νησιωτικούς προορισμούς. Φυσικά μπορείτε να κάνετε ιστιοπλοΐα, καταδύσεις και να ταξιδέψετε με άνεση από το ένα νησί στο άλλο. Ναι, μας αρέσουν τα πάρτι και ναι, μας αρέσει να είμαστε ρομαντικοί επίσης. Ένας ιδανικός προορισμός για οικογένειες; Ναι! Με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους διεθνούς φήμης και εμβέλειας που μπορείτε να επισκεφτείτε. Και ναι, μπορείτε να απολαύσετε τον αθλητισμό εδώ, να λάβετε υπηρεσίες πολυτελείας, υγείας κι ευεξίας και πολλά ακόμη. Ό,τι κι αν ψάχνετε θα το βρείτε. Ναι! Εδώ, στην Αττική! Στην μητροπολιτική Περιφέρεια της Ελλάδας.»

Με αυτά τα μηνύματα, στο πλαίσιο της νέας τουριστικής καμπάνιας, το  νέο κεντρικό video τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας της Αττικής στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό, καθώς απευθύνεται, τόσο στις παραδοσιακές, όσο και τις αναπτυσσόμενες για την Αττική, τουριστικές αγορές. 

Με αφορμή την προβολή του Video ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη τουριστική αξία της Αττικής μας.  Από την αρχή της θητείας μας, έχουμε κάνει στρατηγικές κινήσεις για την τουριστική ενίσχυση της Αττικής. Παράλληλα, εκτός από τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις, προωθήσαμε την τόνωση της διαφημιστικής καμπάνιας, με στόχευση σε ειδικά κοινά και την προσέλκυση τουριστών όλο το χρόνο. Επιπλέον, στις προτεραιότητές είναι  η ενίσχυση του τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στην Αττική, όπως και η ανάπτυξη άλλων θεματικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο γαστρονομικός, ο θαλάσσιος και ο οινοτουρισμός. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και όλους όσους εργάζονται για την υλοποίηση του νέου σχεδιασμού». 

Καμπάνια τουριστικής προβολής

Το νέο κεντρικό video τουριστικής προβολής της Περιφέρεια Αττικής αποτελεί μέρος της συνολικής νέας καμπάνιας τουριστικής προβολής. Η νέα καμπάνια, θα επικοινωνηθεί κατά την παρουσία της Περιφέρειας σε προγραμματισμένες δράσεις τουριστικής προβολής στο εξωτερικό και το εσωτερικό, τους αντίστοιχους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης για την τουριστική προβολή της Αττικής  καθώς και σε επικοινωνιακές-διαφημιστικές ενέργειες τουριστικής προβολής σε έντυπα, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ψηφιακά μέσα κ.ά.

Με σκοπό ν’ αφήσει δυναμικό διεθνές επικοινωνιακό αποτύπωμα, αναδεικνύοντας τα μοναδικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Αττικής ως επιλογή διακοπών, η νέα τουριστική καμπάνια έχει ως στόχο:

  • να αναδείξει το σύνολο των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας (γεωγραφικό χαρτοφυλάκιο) ώστε να επωφεληθούν όλες οι περιοχές της Αττικής,
  • να εστιάσει στην ανάδειξη και την ποικιλία των διαθέσιμων ειδικών-θεματικών/εναλλακτικών μορφών τουρισμού (συνεδριακός – εκθεσιακός τουρισμός, γαστρονομικός-οινικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, αθλητικός τουρισμός, κ.ά.),
  • την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με τη φιλοξενία επισκεπτών καθόλη τη διάρκεια του έτους,
  • την αύξηση της μέσης δαπάνης των επισκεπτών-ταξιδιωτών, όπως και
    ε. τη βιώσιμη διαχείριση των ροών επισκεψιμότητας, ειδικότερα στους νησιωτικούς προορισμούς της Αττικής.

Η Αττική σε ωθεί να απολαύσεις τη ζωή χάρη στην ποικιλία  μοναδικών βιωματικών εμπειριών που σου προσφέρει κάθε εποχή!

Με αυτή την τοποθέτηση ως επικοινωνιακό άξονα, η καμπάνια «Attica. Yes» παρουσιάζει στους επισκέπτες διαφορετικών εθνικοτήτων και ενδιαφερόντων, τους μοναδικούς προορισμούς και την αλησμόνητη εμπειρία διακοπών που προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής. Ως καμπάνια αποτελεί μια λιτή, άμεση, δυναμική, σύγχρονη γραφή που αποπνέει θετικότητα, εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση ως προς το τουριστικό μας προϊόν.

Μπορείτε να δείτε το νέο video τουριστικής προβολής ακολουθώντας τον παρακάτω υπερσύνδεσμο: https://youtu.be/QQC5-MuAHKg?si=kPc_sZIalYZgTqe8

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!