Οι εκλογές δεν είναι, ανεξαρτήτως νικητή, πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ Οι εκλογές δεν είναι, ανεξαρτήτως νικητή, πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ
Οι εκλογές τελείωσαν και η Σαλαμίνα έχει τη νέα της της δημοτική αρχή για την πενταετία 2024-2028. Παρά τις κάποιες εκπλήξεις που έκρυβε το... Οι εκλογές δεν είναι, ανεξαρτήτως νικητή, πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Οι εκλογές τελείωσαν και η Σαλαμίνα έχει τη νέα της της δημοτική αρχή για την πενταετία 2024-2028. Παρά τις κάποιες εκπλήξεις που έκρυβε το εκλογικό αποτέλεσμα, αποφάσισε “εν κατακλείδι” και μετά από χρόνια να δώσει τη δεύτερη ευκαιρία που ζητούσε ο νυν δήμαρχος και να πορευτεί μαζί του. Αν θα το μετανιώσει ή όχι πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί. Η αλήθεια είναι ότι ο δήμαρχος έταξε πολλά και χάρη στη θητεία της κας Μπόγρη στην Αντιπεριφέρεια Νήσων έχει και τα κονδύλια να τα κάνει. Αυτά και ακόμα περισσότερα.

Για όσους έχουν τη πολιτική σαν μεράκι και χόμπυ, χωρίς να κρύβουν από πίσω ιδιοτελή κίνητρα, το αποτέλεσμα ίσως να ξάφνιασε. Για άλλους πάλι ήταν αναμενόμενο, μετά τη συμμαχία με τον πρώην δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή αλλά και την υπόγεια στήριξη παραγόντων της Ν.Δ που κυριολεκτικά τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του στελέχους τους ,που κατέβαινε διεκδικώντας το δημαρχιακό θώκο. Αυτά σαν μια πρώτη μικρή ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος.

Οι εκλογές όμως, ανεξάρτητα του νικητή τους, δεν είναι και δεν νομίζουμε ότι μπορεί να διαφωνήσει κάποιος σε αυτό, πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Τα μεγάλα ερωτήματα της προεκλογικής περιόδου παρέμειναν αναπάντητα αλλά, συνεχίζουν να τρέχουν σε διάφορες οδούς. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σε αυτά κάποια στιγμή θα δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις. Θέλουμε επίσης να ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας δημοτικής αρχής να μην κυριαρχήσουν η αδιαφάνεια και η αλαζονεία. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο για την επανεκλογή του, συγχαρητήρια σε όσους εκλέχθηκαν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ξέρουμε τελικά αν τα καλύτερα είναι μπροστά μας αλλά σίγουρα είναι τα δυσκολότερα.

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!