Κυκλοφορεί τη Τετάρτη 18/10 η έντυπη “ΦΩΝΗ”-Διαβάστε το editorial Κυκλοφορεί τη Τετάρτη 18/10 η έντυπη “ΦΩΝΗ”-Διαβάστε το editorial
Οι εκλογές τελείωσαν. Ο λαός της Σαλαμίνας επέλεξε. Αυτός και θα υποστεί και τις συνέπειες αλλά και ότι καλό βγει από την επιλογή του.... Κυκλοφορεί τη Τετάρτη 18/10 η έντυπη “ΦΩΝΗ”-Διαβάστε το editorial

Οι εκλογές τελείωσαν. Ο λαός της Σαλαμίνας επέλεξε. Αυτός και θα υποστεί και τις συνέπειες αλλά και ότι καλό βγει από την επιλογή του.

Η δημοτική αρχή επανεξελέγη, ίσως γιατί ο κόσμος θέλησε να δώσει στο δήμαρχο τη δεύτερη ευκαιρία που απεγνωσμένα ζήταγε, ίσως γιατί εκμεταλλεύθηκε τα λάθη των αντιπάλων του, ίσως γιατί εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις πολιτικές συγκυρίες. Σίγουρα όχι για το έργο του και πιο σίγουρα όχι για την αλαζονική άσκηση της εξουσίας.

Άλλωστε κάποιοι από την ομάδα του, από αυτούς που ξεκίνησαν μαζί, πλήρωσαν ακριβά το τίμημα της συμπεριφοράς του, μένοντας έξω από το νέο δημοτικό συμβούλιο. Θα μπορούσαμε ίσως να τους χαρακτηρίσουμε εξιλαστήρια θύματα. Όπως και κάποιοι θα πληρώσουν ακριβά στο μέλλον τις πολιτικές τους επιλογές.

Καθώς οι πανηγυρισμοί των νικητών σιγά-σιγά κοπάζουν, φαίνονται τα δύσκολα που θα αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή. Άλλωστε οι εκλογές δεν είναι πολιτική κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Τα ραβασάκια της Α’ και Β’ κατοικίας έρχονται με ταχύ βήμα καθώς και η αύξηση των δημοτικών τελών, αποτέλεσμα της φανερής σε όλους κακοδιαχείρισης. Στο βάθος καρτερεί το αντλιοστάσιο αλλά και η απένταξη του έργου των συνδέσεων αποχέτευσης σε Αμπελάκια και Σελήνια, ενώ εξέλιπε πλέον και η κάθε μορφής δικαιολογία από το πολιτικό προσκήνιο. Ακόμα και η σύνθεση αυτή καθ’ αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί μείζον πρόβλημα για το δήμαρχο που εκτός από σκληρή αντιπολίτευση θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις απαιτήσεις των μελών της δικής του παράταξης.

Θα δούμε πολλά, που αναμένονται με πραγματικό ενδιαφέρον και που σίγουρα αποτελούν αυτό που λέμε “η χαρά του δημοσιογράφου” .

error: Content is protected !!