ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ.. ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ..
της Υβόνης Αραβανή-Δημοτικής Συμβούλου Σαλαμίνας Μετά από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, οι εκλογές είναι παρελθόν και η νέα διοίκηση, είναι πλέον γεγονός. Φαίνεται ότι... ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ..

της Υβόνης Αραβανή-Δημοτικής Συμβούλου Σαλαμίνας

Μετά από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, οι εκλογές είναι παρελθόν και η νέα διοίκηση, είναι πλέον γεγονός.

Φαίνεται ότι οι Σαλαμίνιοι δημότες, παρόλο που φώναξαν, διαμαρτυρήθηκαν, αλλά την  ώρα  της  κάλπης,  έδωσαν νέα  εντολή  για  να  κάνει  η ίδια διοίκηση, ότι δεν  έκανε στα τέσσερα προηγούμενα  χρόνια!

Επένδυσαν πολλά στην διοίκηση Παναγόπουλου, διότι μετά από πολλά χρόνια, είναι ο πρώτος Δήμαρχος που επανεξελέγη για δεύτερη θητεία.

Μία σύντομη αναδρομή, στην προηγούμενη θητεία, ίσως βοηθήσει όχι μόνο να προβληματιστούμε για το μέλλον αλλά και για να ανεβάσουμε “ψηλά τον πήχη” όπως ακριβώς αρμόζει στον τόπο μας αλλά και όπως μας έταξε ξανά, η νέα διοίκηση.

Ξεκινώντας από το νέο και άφθαρτο, που ομολογουμένως έφερε την ελπίδα, η νέα, τότε διοίκηση Παναγόπουλου με τα νέα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης αλλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, άπειρα ίσως κι όχι απαραίτητα κακό, ξεκίνησαν το ταξίδι της πολιτικής, έχοντας απέναντι μία σκληρή αντιπολίτευση, η οποία ίσως δυσκόλευε το έργο τους. Είχαν όμως πλάι τους, συνοδοιπόρο και αρωγό, σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα, την διοίκηση Αντιπεριφέρειας Νήσων.

Κάπου, κάπως το 2021, το πολιτικό ταξίδι άρχισε να αλλάζει ρότα και οι συνοδοιπόροι κι αρωγοί έγιναν εμπόδια, πάλι κατά τα λεγόμενα τους και τα εμπόδια.. συνοδοιπόροι. 

Αλλαγή πλεύσης  για τους αρωγούς, που μεταμορφώθηκαν σε εμπόδια;

Πολιτικά αλισβερίσια για τα εμπόδια, που έγιναν αρωγοί;

Μα τόση τρικυμία είχε αυτό το πολιτικό ταξίδι, των νέων αυτών πολιτικών και τούμπαρε έτσι αυτή η βάρκα;

Αυτό το “παλιό και σάπιο” , που τόσο κατηγορήθηκε και ήταν η αιτία να διοικήσει το “νέο και άφθαρτο” το 2019, με βάρκα την ελπίδα, τελικά ξαναγύρισε διά της πλαγίας;

Τόσο νωρίς “πάλιωσε” το νέο;

Δύο χρόνια θητείας ίσως να μην  ήταν αρκετά για αξιολόγηση έργων αλλά ήταν σίγουρα αρκετά για αξιολόγηση προθέσεων. 

Ποιες ήταν όμως αυτές οι προθέσεις, ποια τα δείγματα γραφής όπως καταγράφονται τα υπόλοιπα δύο χρόνια θητείας που υπολείπονται; Και πόσο διαφορετικά είναι, από αυτά της ελπίδας που έφερε μαζί του, το τότε , “νέο και άφθαρτο” ;

Αρχίζοντας με τον αρωγό- εμπόδιο(;), τελικά ο ψηφοφόρος έμαθε την αλήθεια;

Και καταλήγοντας στο εμπόδιο-αρωγό(;) έμαθε πάλι ο ψηφοφόρος την αλήθεια;

Βέβαια ο ψηφοφόρος έχει στην Δημοκρατία το δικαίωμα να είναι ανενημέρωτος, αφελής, κοντόφθαλμος, εύπιστος.

Ή απλώς απηυδισμένος.

Ή ό,τι θέλει!

Ή ακόμα ακόμα, να είναι ότι οι άλλοι θέλουν γι αυτόν, χωρίς αυτόν…

Εξακολουθεί, όμως, με την ψήφο του να είναι αδιαμφισβήτητα κυρίαρχος. 

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι τελικά την αλήθεια, θα την μάθουμε από 01/01/2024.

Αλήθειες συνολικές και καταιγιστικές, για το ποιος ήταν με ποιον, ποιος το εμπόδιο ποιος ο αρωγός, νέοι πολιτικοί, παλαιοί, φιγούρες βουλευτών, νυν και υποψηφίων.

Όσον αφορά τους τελευταίους, οι βουλευτικές εκλογές είναι.. μία μέρα μακριά κι εδώ θα είμαστε να “ξανααγαπηθούμε”!

Να σημειωθεί ότι η πρώτη αλήθεια ήρθε πολύ πιο νωρίς. Την ίδια ημέρα των αποτελεσμάτων των εκλογών, όπου όλοι μαζί, νέοι και… παλιά “εμπόδια” πανηγύριζαν μαζί για την νίκη.

Νίκη ποιανού;

Των πολιτών, καλοπροαίρετα θέλω να πιστεύω αλλά δεν έχουμε και πολλούς λόγους να δείξουμε , στην ίδια διοίκηση, την τυφλή εμπιστοσύνη που της δείξαμε την προηγούμενη φορά, διότι τον πήχη, που με τις προεκλογικές εξαγγελίες των έργων, του 2019 ανέβασε στα ύψη, τον έριξε στα τάρταρα σήμερα.

Έχουμε σοβαρούς λόγους λοιπόν, να αμφιβάλλουμε ότι από… Δευτέρα θα αφήσουν τις παρεμβάσεις βιτρίνας, για να παράξουν πραγματικό έργο, θα αφήσουν στην άκρη τους ημέτερους για χάρη της ισότητας των πολιτών, ή θα αφήσουν στην άκρη αλαζονικές και ειρωνικές συμπεριφορές, ποντάροντας προφανώς στη νέα εντολή. 

Ωστόσο έχουμε μπροστά τα “ραβασάκια” της είσπραξης του 10% για το σχέδιο πόλης, μιας και ο ίδιος ο κος Παναγόπουλος, έχει ομολογήσει εγγράφως ότι το κενό στον προϋπολογισμό θα καλυφθεί από αυτήν την είσπραξη.

Έχουμε μπροστά την, σχεδόν βέβαια, αύξηση των δημοτικών τελών, μιας και τα ανταποδοτικά τέλη του οδοφωτισμού είναι δεσμευμένα για δώδεκα χρόνια και.. δεν βγαίνουν τα κουκιά. 

Έχουμε επίσης μπροστά μας και την Θέμιδα.

Υπόθεση λιμενικό ταμείο, το θέμα με τους ναυαγοσώστες που “έσκασε” μία δυο μέρες προ εκλογών και φυσικά την σοβαρή υπόθεση αντλιοστάσιο με το περιβόητο κρυφό πόρισμα όπου τα τελευταία στοιχεία, που εμφανίστηκαν έγιναν… γαργάρα. 

Για υπολοιπους, υπάρχει και η Νέμεσις, όπου σε ανθρώπινο επίπεδο θέτει όρια στον εγωϊσμό και τιμωρεί την αδιαφορία για το κοινό καλό, την υπεροψία, την αλαζονεία και την ύβρη.

Γιατί ως γνωστόν, ότι δίνεις παίρνεις πίσω, σ’αυτή τη ζωή..

Για το τέλος άφησα τους αρωγούς – εμπόδια που έφυγαν οριστικά. Οι δρόμοι πλέον ορθάνοιχτοι για σοβαρά έργα.  Εκτός αν στην επόμενη γωνία, περιμένει ο… Χατζηπετρής και χάσουμε πάλι το τρένο.

Αχ,  Σαλαμίνα  μου  γλυκιά και τόσο ταλαιπωρημένη!

Πάψε πια να συμβιβάζεσαι με το μέτριο.

error: Content is protected !!