Ο Ντίνος Κουμπάτης βραβεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής Ο Ντίνος Κουμπάτης βραβεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής
 Έληξε προχθές Πέμπτη, ο πολιτιστικός μαραθώνιος του εφετεινού καλοκαιριού, τον οποίον κάθε χρόνο οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, στο χώρο του Αττικού Άλσους και στο... Ο Ντίνος Κουμπάτης βραβεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής

 Έληξε προχθές Πέμπτη, ο πολιτιστικός μαραθώνιος του εφετεινού καλοκαιριού, τον οποίον κάθε χρόνο οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, στο χώρο του Αττικού Άλσους και στο εκεί «Θέατρο Κατίνας Παξινού», στην Αθήνα.

  Ένα πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, παρήλασε από αυτόν τον υπέροχο χώρο, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τον κόσμο όλο. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, ρεσιτάλ χορού, εκθέσεις έργων Τέχνης, συναυλίες, ποιητικά ρεσιτάλ, χοροδράματα, και κάθε είδος πολιτιστικής εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν και παρουσιάστηκαν εκεί με σκοπό την πολιτιστική προσφορά αλλά και την επίσης πολιτιστική αναβάθμιση της ελληνικής πρωτεύουσας.

   Τα τελευταία χρόνια, της ομάδας διοργάνωσης, η διεύθυνση είχε ανατεθεί στην διακεκριμένη πρωταγωνίστρια του ελληνικού Θεάτρου Μαίρη Βιδάλη, η οποία επάξια έφερε σε πέρας και τα τρία χρόνια τον θεσμό, με τον καλύτερο τρόπο.  Η δε, λήξη του εφετεινού αυτού αθηναϊκού Φεστιβάλ Πολιτισμού, έληξε και με ένα μελοποιημένο ποίημα της Μαίρης Βιδάλη, με τον τίτλο «Ο Κρητικός ο Έρωτας»,  το οποίο της αφιέρωσε ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Ιωάννου.

Η κυρία Μαίρη Βιδάλη, στην έναρξη της εκδήλωσης.

  Η τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ και εφέτος, έκλεισε με την βράβευση προσωπικοτήτων της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν σφραγίσει τόσο τη Πολιτιστική, όσο και τη Κοινωνική ζωή και εξέλιξη της χώρας μας.

    Τα βραβεία, τα οποία φέρουν την χαρακτηριστική ονομασία «ΛΗΚΥΘΟΣ», η οποία και παραπέμπει  στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, απονεμήθηκαν κατά κατηγορίες, όπως «Πολιτισμός», «Περιβάλλον», «Ποίηση», « Λογοτεχνία», «Τέχνη», «Μουσική», «Θέατρο», «Αθλητισμός», «Κοινωνική προσφορά», «Επιστήμες», κ.ά.

Λήκυθος: το σύμβολο της απονομής Βραβείων της Περιφέρειας Αττικής.

  Τιμήθηκαν μεταξύ άλλων, ο διακεκριμένος ποιητής Τίτος Πατρίκιος, οι Δρς. Φώτης Παπαθανασίου και Χρήστος Ζερεφός, το ζεύγος Μαρία και Βασίλης Θεοχαράκης, για το Ίδρυμα «Θεοχαράκη», η φιλανθρωπική πλευρά Σκλαβενίτη,  και άλλοι.

   Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο Ντίνος Κουμπάτης, στον τομέα «Θέατρο», φέροντας για μία ακόμη φορά τον Πολιτισμό της Σαλαμίνας στο προσκήνιο.

 Ο Ντίνος Κουμπάτης κατά την απονομή του Βραβείου του.

   Το πρόγραμμα, -όπως και το εφετεινό Φεστιβάλ αφιέρωμα της Περιφέρειας Αττικής-, έκλεισε με ένα μουσικό αφιέρωμα στο έργο του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανού, με τις απαράμιλλες ερμηνείες της Λένας Αλκαίου και της Πένυς Ξενάκη.

Λίλυ Νούραη

error: Content is protected !!