Υβόνη Αραβανή: Μεγαλειώδης η Δημοκρατία, όταν εφαρμόζεται! Υβόνη Αραβανή: Μεγαλειώδης η Δημοκρατία, όταν εφαρμόζεται!
Σαν σήμερα η εξέγερση του Πολυτεχνείου, που συμβολίζει την πολιτική ελευθερία και μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι ασταμάτητος και δεν... Υβόνη Αραβανή: Μεγαλειώδης η Δημοκρατία, όταν εφαρμόζεται!

Σαν σήμερα η εξέγερση του Πολυτεχνείου, που συμβολίζει την πολιτική ελευθερία και μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι ασταμάτητος και δεν ξεχνάμε ότι είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την ποιότητα των θεσμών και την προοπτική της κοινωνίας μας.

Κι επειδή η δημοκρατία δεν έχει σύνορα, επισκέφθηκα τον πυρήνα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, το κέντρο λήψης αποφάσεων που επηρεάζουν το σύνολο της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μέσα από το προγραμματισμένο ραντεβού μου, κατάλαβα περισσότερο από ποτέ, την σημασία της Ευρωπαϊκής Ενωσιακής Νομοθεσίας και τις επιπτώσεις όταν εθνικές αρχές άλλων χωρών ΕΕ , την παραβιάζουν, ιδιαίτερα όταν οι παραβάτες χρηματοδοτούνται με Ευρωπαϊκούς πόρους γι αυτό, όπως το περιβάλλον κ.α.

Με ιδιαίτερη έμφαση σταθήκαμε στον κώδικα ορθής διοικητικής συμπεριφοράς και γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι προσηλωμένη στις αξίες της διαφάνειας, αφού μετά από έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας, ότι πολιτικά κόμματα ή οι δημόσιες αρχές εμποδίζουν τις δυνάμεις που μάχονται τη διαφθορά στην Ευρώπη, το ζητούμενο είναι ότι η Ευρώπη έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη από διαφάνεια.

Τέλος η ξενάγηση, ευγενική χορηγία του επιτρόπου που επισκέφθηκα, σε χώρους, που μόνο δέος μπορεί να νοιώσει κάποιος.

Μεγαλειώδης η Δημοκρατία, όταν εφαρμόζεται!

error: Content is protected !!