Παπαθανάσης: POS για όλους τους επαγγελματίες από το 2024 Παπαθανάσης: POS για όλους τους επαγγελματίες από το 2024
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ξεκαθάρισε ότι μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024 θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να έχουν POS, ενώ... Παπαθανάσης: POS για όλους τους επαγγελματίες από το 2024

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ξεκαθάρισε ότι μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024 θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να έχουν POS, ενώ παράλληλα από την αρχή του νέου έτους θα τρέξει κι ένα πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά τους.Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι «δεν μπορεί όλο το βάρος της φορολόγησης να το σηκώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το μέτρο για ελάχιστο φορολογητέοι εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών είναι ένα μέτρο φορολογικής δικαιοσύνης» και συμπλήρωσε, «αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας, μετά από 6 χρόνια δραστηριότητας, βγάζει λιγότερα από όσα κερδίζει ένας μισθωτός με το βασικό μισθό, θα πρέπει να ξανασκεφτεί τη δουλειά που κάνει».

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε στη συνέχεια ότι η Κυβέρνηση, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις μείωσε το τέλος επιτηδεύματος έναν χρόνο νωρίτερα από όσο είχε δεσμευτεί και βέβαια θα το καταργήσει οριστικά μέσα στην τετραετία.Σχετικά με το «μέτωπο» της ακρίβειας, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή παραδεχθήκαμε με ειλικρίνεια ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% του προβλήματος για τους καταναλωτές. Στον αντίποδα όμως επιχειρούμε και με έκτακτα μέτρα, όπως ο Market Pass, αλλά και με μόνιμα μέτρα όπως η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος να ελαφρύνουμε το βάρος για τους πολίτες, Επίσης ο αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους λειτουργεί στο μάξιμουμ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας».Ερωτηθείς τέλος για την επιταγή ακρίβειας, παρέπεμψε στη δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού» και κατέληξε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την κατάθεση του προϋπολογισμού τις επόμενες ημέρες.

insider.gr

error: Content is protected !!