Ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για τον Τουρισμό της Αττικής κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην κορυφαία Διεθνή Τουριστική Έκθεση “World Travel Market (WTM) – London 2023 Ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για τον Τουρισμό της Αττικής κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην κορυφαία Διεθνή Τουριστική Έκθεση “World Travel Market (WTM) – London 2023
26/11/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για τον Τουρισμό της Αττικής κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην κορυφαία Διεθνή Τουριστική Έκθεση “World Travel... Ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για τον Τουρισμό της Αττικής κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην κορυφαία Διεθνή Τουριστική Έκθεση “World Travel Market (WTM) – London 2023

26/11/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για τον Τουρισμό της Αττικής κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην κορυφαία Διεθνή Τουριστική Έκθεση “World Travel Market (WTM) – London 2023

Γ. Πατούλης: «Επενδύσαμε ιδιαίτερα στην εξωστρέφεια και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας και τώρα τα αποτελέσματα είναι ορατά»

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Περιφέρεια Αττικής και η καθ’ ύλην αρμόδια Διεύθυνση Τουρισμού συμμετείχε, στο πλαίσιο της υλοποίησης στοχευμένων δράσεων προώθησης του πολυδιάστατου γεωγραφικού και θεματικού τουριστικού χαρτοφυλακίου της Αττικής, ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), (Europe Hall N3, Stand nο 210), στην κορυφαία Διεθνή Τουριστική Έκθεση “World Travel Market – WTM London 2023”. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου κατά τη χρονική περίοδο από τις 6 έως και τις 8 Νοεμβρίου 2023.

Βασικός στόχος της Περιφέρειας Αττικής (Π.Α.), κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης τουριστικής προβολής, είναι η ανάδειξη και προβολή του τουριστικού της προϊόντος, παράλληλα με την ενίσχυση της επικοινωνίας με σημαντικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού της διεθνούς αγοράς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Επενδύσαμε ιδιαίτερα στην εξωστρέφεια και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας και τώρα τα αποτελέσματα είναι ορατά. Η Αττική πλέον έχει  αλλάξει πρόσωπο, ανοίγεται στο μέλλον και αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό για τον διεθνή ταξιδιώτη και μια πραγματική γη των ευκαιριών για τον μεγάλο επενδυτή».

Το γεωγραφικό χαρτοφυλάκιο της Περιφέρειας Αττικής, με τον ηπειρωτικό της χώρο, την τεράστια ακτογραμμή και με τους απαράμιλλης ομορφιάς νησιωτικούς προορισμούς, όπως τα νησιά του Σαρωνικού, τα οποία αναδείχθηκαν στα World Travel Awards ως “Greece’s Leading Island Destination 2023”, αποτελεί ένα σύγχρονο και φιλικό προς τον επισκέπτη προορισμό. Παράλληλα, στην Αττική, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει πληθώρα θεματικών μορφών τουρισμού, όπως: τον πολιτιστικό, τον γαστρονομικό-οινικό,  το yachting και sailing, τον συνεδριακό, τον αθλητικό, τον τουρισμό υγείας κι ευεξίας, κ.ά. με δραστηριότητες κατάλληλες για κάθε τύπο επισκέπτη, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία και δεδομένα των διοργανωτών, για τη δυναμική που παρουσιάζει η εν λόγω κορυφαία διεθνής έκθεση, το 2023 ο αριθμός των εκθετών αυξήθηκε κατά 23% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, φτάνοντας τους 3.875 – και η έκθεση ήταν κατά 5,3% μεγαλύτερη σε σχέση με την διοργάνωση προ πανδημίας. Παράλληλα, η έκθεση φιλοξένησε 4.560 εξειδικευμένους αγοραστές. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών λειτουργίας της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν 29.077 επαγγελματικές συναντήσεις, ενώ παρευρέθηκαν σ’ αυτή συνολικά 43.727 επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το stand της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τον προορισμό.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκαν, η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Π.Α. στην έκθεση, τα στελέχη της πραγματοποίησαν προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) με παράγοντες της τοπικής και διεθνούς αγοράς, όπως με επαγγελματίες του κλάδου μεταξύ άλλων Jet2.com, Wizz Air, Travel Dudes κ.ά..

Κατά την 2η ημέρα της έκθεσης (Τρίτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 – 17:00) πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ η δράση με τίτλο “Sustainability Marathon at the Greek stand”, κατά τη διάρκεια της οποίας, επαγγελματίες του ταξιδιωτικού κλάδου και εκπρόσωποι των ΜΜΕ ενημερώθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης 30 συνεκθετών του ΕΟΤ.

Η Περιφέρεια Αττικής έλαβε μέρος στη δράση εκπροσωπούμενη από την κα Αθηνά Κολυβά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού, η οποία πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο ”Attica Islands: A vision for Circular Tourism”. Παρουσιάζοντας τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο συμμετοχής της Π.Α. και ειδικότερα των νησιών του Σαρωνικού στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG MED / INCIRCLE. Στο εν λόγω πρόγραμμα η Π.Α. επιλέχθηκε πρώτη μεταξύ 14 γεωγραφικών περιοχών από 4 μεσογειακές χώρες με στόχο τη διαμόρφωση στρατηγικής κυκλικής τουριστικής οικονομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Π.Α.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα Αθηνά Κολυβά, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Π.Α., κα Μαρία Παντελούς και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Γραμματειακής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Τουρισμού της Π.Α, κα Μαρία Σαλπά.

Στο περίπτερο της Π.Α. φιλοξενήθηκαν ως συνεκθέτες: ο Δήμος Σπετσών, που εκπροσωπήθηκε από την κα Zoe Emma Newman-Profyri, ο Δήμος Πειραιά, που εκπροσωπήθηκε από την κα. Πολύμνια Πατέρου, Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού και τον κ. Θεόδωρο Παπαχρυσάνθου, υπάλληλο του Τμήματος Τουρισμού, η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (ΕΕΣΑ) που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ιωάννη Δαβερώνη, Πρόεδρο, τον κ. Παύλο Δημέλη, Α’ Αντιπρόεδρο, τον κ. Χρήστο Κολέτση, μέλος και την κα. Alina Schimpfle, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Σαλαμίνας, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Βοϊδήλα Κωνσταντίνο,  Γενικό Γραμματέα.

Η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τις Υπηρεσίες ΕΟΤ Εσωτερικού και Ηνωμένου Βασιλείου – Ιρλανδίας για την αγαστή συνεργασία τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!