H Disney γιορτάζει έναν αιώνα ζωής με πέντε ειδικές εκδόσεις του ηλεκτρικού Fiat Topolino H Disney γιορτάζει έναν αιώνα ζωής με πέντε ειδικές εκδόσεις του ηλεκτρικού Fiat Topolino
Topolino ονομάζεται στην Ιταλία ο Μίκι Μάους, οπότε σε κάθε ένα από τα πέντε πολύχρωμα μίνι απεικονίζεται ένα διαφορετικό θέμα από τον κόσμο του διασημότερου ποντικού... H Disney γιορτάζει έναν αιώνα ζωής με πέντε ειδικές εκδόσεις του ηλεκτρικού Fiat Topolino

Topolino ονομάζεται στην Ιταλία ο Μίκι Μάους, οπότε σε κάθε ένα από τα πέντε πολύχρωμα μίνι απεικονίζεται ένα διαφορετικό θέμα από τον κόσμο του διασημότερου ποντικού όλων των εποχών.



Ο όμιλος Stellantis προσθέτει στον στόλο των μοντέλων του ένα διαθέσιμο μικροσκοπικό μοντέλο μήκους μόλις 2,53 μέτρων, αμιγώς ηλεκτροκίνητο και με ανώτατη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα. Πρόκειται για το νέο Fiat Topolino, το οποίο βασίζεται στα ήδη γνωστά ηλεκτρικά μίνι Citroen Ami και Opel Rocks Electric. Φυσικά οι φίλοι του αυτοκινήτου γνωρίζουν, ότι το όνομα Topolino εμφανίστηκε πολύ νωρίτερα, δηλαδή το 1936 και αφορούσε ένα μικρό αυτοκίνητο με υπέροχα καμπύλα φτερά, πάνω στα οποία θρόνιαζαν στρογγυλοί προβολείς. Οι Ιταλοί θεώρησαν ότι τα χαρακτηριστικά του μικρού Fiat θύμιζαν τον Μίκι Μάους και έτσι ονόμασαν και τον διάσημο ποντικό της Disney, Topolino!

ifopolinodisney2_93096.jpg

Σχεδόν 90 χρόνια αργότερα συμφώνησε η Fiat να διαμορφώσει πέντε ειδικές εκδόσεις του νέου Topolino με πολύχρωμα μοτίβα του Μίκι Μάους στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 ετών ζωής του ομίλου της Disney. Τέσσερα από τα αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν στο στούντιο ντιζάιν Centro Stile της Fiat και αποτυπώνουν στα αμαξώματά τους κάποιο θέμα από τον κόσμο του Μίκι. Το πέμπτο Fiat Topolino δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Τζόρτζιο Καβατσάνο, έναν από τους διασημότερους καρτουνίστες της Disney.

itopolinodisney3_352c9.jpg

Η θεματολογία των πέντε ειδικών εκδόσεων έχει αναφορές στην ιστορία του διάσημου καρτούν, στη σημερινή εποχή, στη μοντέρνα τέχνη και στον ρόλο των γκράφιτι ως τέχνη των δρόμων. Η παρουσίαση των πέντε πολύχρωμων Fiat Topolino έγινε στο τμήμα Casa 500 του ιστορικού εργοστασίου της Fiat στο Λινγκότο του Τορίνου.

itopolinodisney4_864ef.jpg

Αυτή την εποχή τρέχει μάλιστα μία ειδική έκθεση στον τέταρτο όροφο του κτιρίου στο Λινγκότο, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Ανιέλι και είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Disney, στα 95 χρόνια Μίκι Μάους και στην εκατοστή επέτειο του ιστορικού πρώην εργοστασίου.



Δείτε το σχετικό video του νέου Fiat Topolino παραγωγής:



error: Content is protected !!