Χιλιάδες φοροκαταγγελίες: Πολίτες «καρφώνουν» όσα βλέπουν στα social media!! Χιλιάδες φοροκαταγγελίες: Πολίτες «καρφώνουν» όσα βλέπουν στα social media!!
Ζήσαμε για να το δούμε κι αυτό!! «Περπατάει» το σύστημα με το «ηλεκτρονικό κάρφωμα» πολιτών στο κράτος σε ό,τι αφορά τις φορολογικές παραβάσεις. Σύμφωνα... Χιλιάδες φοροκαταγγελίες: Πολίτες «καρφώνουν» όσα βλέπουν στα social media!!

Ζήσαμε για να το δούμε κι αυτό!!

«Περπατάει» το σύστημα με το «ηλεκτρονικό κάρφωμα» πολιτών στο κράτος σε ό,τι αφορά τις φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πλατφόρμα «Καταγγελίες Πολιτών» έχει δεχθεί χιλιάδες «κλικ» από Έλληνες πολίτες.

Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 1.000 είναι οι ανώμυμες καταγγελίες και 800 οι επώνυμες που έχουν επισημοποιηθεί και πήραν τον δρόμο για τη διενέργεια ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.



Θυμίζουμε εξάλλου πως πάνω από 215.000 Έλληνες έχουν κατεβάσει στο κινητό τους την εφαρμογή για να καταγγέλλουν «μαϊμού» αποδείξεις!!

Στην e-appodixi, που λειτουργεί συμπληρωματικά με την πλατφόρμα «Καταγγελίες Πολιτών», έχουν ήδη γίνει πάνω από 140χιλ. καταγγελίες!!!

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται επίσης τα μπόνους στους πολίτες που «καρφώνουν» στην εφορία τις «μαϊμού αποδείξεις».

Αυτά θα κυμαίνονται από 100 ευρώ και θα φτάνουν τα 3.000 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να καρπωθεί ο πολίτης-«ρουφιάνος» το μέγιστο μπόνους είναι πως η καταγγελία θα πρέπει να είναι επώνυμη και να έχει βεβαίως κάποια βάση.



«Καρφωτή» από τα social media

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πολίτες «καρφώνουν» στο κράτος ό,τι δουν ακόμα και σε σελίδες στα social media.

Η επίμαχη πλατφόρμα της ΑΑΔΕ δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να καταγγείλει οποιαδήποτε επιχείρηση και ιστοσελίδα θεωρεί ότι έχει…ύποπτη δράση στο διαδίκτυο! Φυσικά δεν εξαιρούνται οι προωηθητικές σελίδες στο Facebook, το Instagram κ.α.

Αυτό όμως που τονίζει η ΑΑΔΕ και θα πρέπει να έχουν εις γνώσιν τους όλοι οι επίδοξοι καταγγέλλοντες είναι πως:



«τόσο το κείμενο της καταγγελίας όσο και τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας κ.λπ.) αποτελούν δεδομένα, τα οποία μπορεί υπό προϋποθέσεις να γνωστοποιηθούν στον/ην καταγγελλόμενο/η (άρθ. 15 ΓΚΠΔ, άρθ. 33 ν. 4624/19, άρθ. 5 ν. 2690/99, υπ’ αριθ. 73/2010 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα)».

el.gr

error: Content is protected !!