Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Κυβερνήτη του Ριάντ Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Κυβερνήτη του Ριάντ
29/11/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Κυβερνήτη του Ριάντ Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κυβερνήτη του Ριάντ, Πρίγκιπα  Φαϊσάλ Μπιν Μπάνταρ... Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Κυβερνήτη του Ριάντ

29/11/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Κυβερνήτη του Ριάντ

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κυβερνήτη του Ριάντ, Πρίγκιπα  Φαϊσάλ Μπιν Μπάνταρ αλ Σαούντ, είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο διοικητήριο της Σαουδαραβικής Πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή έκθεση αγροδιατροφικών προϊόντων SAUDI HORECA 2023.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής συνεχάρη τον Κυβερνήτη του Ριάντ για την ανάληψη της διοργάνωσης της έκθεσης EXPO 2030, κάτι που όπως είπε αποτελεί μεγάλη εθνική επιτυχία και μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για ολόκληρη τη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη SAUDI HORECA αποτελεί την έμπρακτη επιβεβαίωση των ισχυρών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τομέα του επιχειρείν. “Το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου για τα προϊόντα της Αττικής γης, αναδεικνύει ένα μόνο μέρος των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας. Μια συνεργασία που μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως ο θεματικός τουρισμός, με έμφαση στην υγεία και ευεξία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία, με σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές” είπε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: “Η Αττική σας περιμένει, για να προσφέρει γόνιμες ευκαιρίες στην υγιή επιχειρηματικότητα. Ελλάδα και Σαουδική Αραβία είναι δύο μείζονες στρατηγικοί εταίροι, πυλώνες ειρήνης, ανάπτυξης και σταθερότητας στις περιοχές τους”

Ο Κυβερνήτης του Ριάντ, αφού συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την επιτυχή συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, οι οποίες, όπως είπε, εδράζονται σε μια μακραίωνη παραδοσιακή φιλία, στην πλούσια πολιτιστική παράδοση, αλλά και στις ολοένα και πιο ισχυρές επιχειρηματικές συνέργειες, που αναμένεται να ενταθούν στο μέλλον. Εξέφρασε μάλιστα την αγάπη του για την Αττική και γενικά για την Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί, αποκομίζοντας τις πιο θετικές εντυπώσεις.

Ο Πρίγκιπας Φαΐσαλ μπιν Μπαντάρ Αλ Σαούντ είναι μέλος της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας και υπηρετεί ως κυβερνήτης του Ριάντ από το 2015, θέση που στο παρελθόν κατείχε ο νυν βασιλιάς της χώρας Σαλμάν. Υπήρξε ανώτατος αξιωματικός του στρατού και έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια ως διοικητής επαρχιών, πριν αναλάβει τη διοίκηση του Ριάντ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!