Κεραμέως σε νέους Δημάρχους: Θα σας πιέσουμε για τους «δείκτες απόδοσης» -Τι είπε για προσλήψεις & Δημοτική Αστυνομία Κεραμέως σε νέους Δημάρχους: Θα σας πιέσουμε για τους «δείκτες απόδοσης» -Τι είπε για προσλήψεις & Δημοτική Αστυνομία
Για τις αλλαγές σε δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση και για τις παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ  μίλησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, στην... Κεραμέως σε νέους Δημάρχους: Θα σας πιέσουμε για τους «δείκτες απόδοσης» -Τι είπε για προσλήψεις & Δημοτική Αστυνομία

Για τις αλλαγές σε δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση και για τις παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ  μίλησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, στην ημερίδα της ΚΕΔΕ για την ενημέρωση των νέων δημάρχων (3η ημέρα).

Αναφέρθηκε στο ν/σ του ΥΠΕΣ και σε όλα όσα αλλάζουν στους ΟΤΑ το επόμενο διάστημα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους «δείκτες απόδοσης» λέγοντας ενώπιον των νέων δημάρχων ότι «πρέπει πλέον να ξέρουμε όλοι με στοιχεία, πόσο ανακυκλώνουμε, πόσα παιδιά έχουμε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, τι γίνεται με τα τέλη συγκριτικά με άλλες περιοχές».

“Είναι δείκτες που θα πιέσουν εσάς, αλλά είναι σημαντικοί για εμάς και για τους πολίτες για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα τι συμβαίνει σε κάθε πόλη.

Η Ν. Κεραμέως εστίασε στη λογοδοσία των αυτοδιοικητικών Αρχών και στην αποτίμηση υπηρεσιών από τους πολίτες με στόχο, όπως είπε, τη βελτίωσή τους.

Για τις προσλήψεις στους Δήμους τόνισε ότι με βάση τον προγραμματισμό που εγκρίθηκε στο Υπουργικό, εντός του 2024, θα προσληφθούν 1.881 μόνιμοι υπάλληλοι στους Δήμους, ενώ για τη Δημοτική Αστυνομία, είπε ότι είναι προ των πυλών η μεγάλη  προκήρυξη για τις  1.200 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Διαδικαστικά, όπως είπε,  λόγω αναστολής και παύση ενεργειών έως 1/1/2024, δεν μπορεί ακόμη να βρει η προκήρυξη για τη δημοτική Αστυνομία στον «αέρα», αλλά αυτό θα γίνει άμεσα -στις αρχές του νέου έτους. Ήδη, πρόσθεσε η κα. Κεραμέως, ότι στο ΑΣΕΠ γίνεται σχετική προετοιμασία  για να είμαστε έτοιμοι.

https://www.aftodioikisi.gr/

error: Content is protected !!