Τιμές ακινήτων: Έρχονται νέες αυξήσεις – Τι προτείνουν οι παράγοντες Τιμές ακινήτων: Έρχονται νέες αυξήσεις – Τι προτείνουν οι παράγοντες
Την τριετή αναστολή του φόρου εισοδήματος και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στεγαστικής πολιτικής προτείνουν ως «λύσεις» στην ανοδική πορεία των τιμών ακινήτων οι παράγοντες του κλάδου. Σύμφωνα με τον Στράτο... Τιμές ακινήτων: Έρχονται νέες αυξήσεις – Τι προτείνουν οι παράγοντες

Την τριετή αναστολή του φόρου εισοδήματος και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στεγαστικής πολιτικής προτείνουν ως «λύσεις» στην ανοδική πορεία των τιμών ακινήτων οι παράγοντες του κλάδου.



Σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, η πορεία των τιμών μόνο ανοδική θα είναι, όταν ήδη η αύξηση στις ζητούμενες τιμές πωλήσεων φτάνει και υπερβαίνει το 50% για τις νεόδμητες κατοικίες την τελευταία εξαετία. Ωστόσο όπως σημειώνει οι τιμές των ακινήτων δεν προσδιορίζονται από τους ιδιοκτήτες τους μόνο, αλλά τις προσδιορίζουν και αυτοί που είναι πρόθυμοι να αγοράσουν.

Όσον αφορά στην ενοικίαση κατοικίας, ο κ. Παραδιάς ανέφερε σχετικά στο ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος, ότι το κτιριακό δυναμικό της χώρας έχει παλιώσει, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να μένουν κλειστά και ξενοίκιαστα, επομένως να υπάρχει μειωμένη προσφορά και αντίστοιχα να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα τα μισθώματα.



«Η φορολόγηση στα ακίνητα είναι σαρωτική, φτάνει μέχρι 45% ο φορολογικός συντελεστής για τα ενοίκια συν τον ΕΝΦΙΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παραδιάς.

Όπως επισήμανε, η πρόταση του της Ομοσπονδίας είναι η εξής:



«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει τρία τέσσερα προγράμματα τα οποία είναι σε σωστή κατεύθυνση, να ανακαινιστούν σπίτια, να αγοραστούν σπίτια, να μισθωθούν. Όλα αυτά θέλουν τρία χρόνια περίπου για να αποδώσουν. Εμείς στην τριετία αυτή προτείνουμε το εξής. Κάθε σπίτι που ήταν ξενοίκιαστο όλο το 23, να μπορεί για το 24 και τα επόμενα δύο χρόνια να βγει στην αγορά με όποιο τρόπο οι ιδιοκτήτες μπορέσουν να το ανακαινίσουν, να βγει στην αγορά χωρίς φόρο εισοδήματος για τρία χρόνια. Το ίδιο να συμβεί σε όποιο σπίτι θέλει να φύγει από τη βραχυχρόνια και να επιστρέψει στη μακροχρόνια. Αυτό θα φέρει χιλιάδες σπίτια στην αγορά και θα βάλει τους ιδιοκτήτες να κυνηγούν αυτοί τους ενοικιαστές και όχι οι ενοικιαστές τα ενοίκια».

Μάλιστα, ο κ. Παραδιάς εκτιμά πως το αποτέλεσμα θα είναι να πέσουν τα ενοίκια λόγω της αύξησης της προσφοράς.

cnn.gr

error: Content is protected !!