ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ  ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ  ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ  ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ. Από τις 28 Φεβρουαρίου 2023 που συντελέστηκε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα... ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ  ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ  ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ.

Από τις 28 Φεβρουαρίου 2023 που συντελέστηκε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη μέχρι σήμερα, οι οικογένειες των 57 νεκρών ακόμα περιμένουν να αποδοθούν ευθύνες, για την τραγωδία της μετωπικής σύγκρουσης τρένων, που συγκλόνισε και σκόρπισε θλίψη και οργή σε ολόκληρη των Χώρα.

Χιλιάδες λαού συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας φωνάζοντας ότι “το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”. 

Από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος στα Τέμπη, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, απαίτησαν να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες.

Αντίθετα, δρομολογείται η συγκάλυψη του εγκλήματος, που ήταν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που δεν διστάζει για τα κέρδη των λίγων να θυσιάζει  ανθρώπινες ζωές. 

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και οι προηγούμενες, αγνόησαν τις καταγγελίες σωματείων εργαζομένων, που επεσήμαναν τις επικίνδυνες συνθήκες στον σιδηρόδρομο.  

Μετά την τραγωδία δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, στο σιδηροδρομικό δίκτυο. 

Συνεχίζεται το “πάμε και όπου βγει”.

Εργατικά Κέντρα και Σωματεία στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω 

από την Βουλή, την ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 17.30, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα.

error: Content is protected !!