Γαλαξίας: Ο “γόρδιος δεσμός” της Σαλαμίνας και οι περιοχές που ανοίγει τη βεντάλια των καταστημάτων του Γαλαξίας: Ο “γόρδιος δεσμός” της Σαλαμίνας και οι περιοχές που ανοίγει τη βεντάλια των καταστημάτων του
Του Γιώργου Λαμπίρη Τον γόρδιο δεσμό μίας φιλόδοξης επένδυσης για τη δημιουργία ενός mini-mall με κινηματογράφο και χώρους εστίασης στη Σαλαμίνα, προσπαθεί ακόμα και... Γαλαξίας: Ο “γόρδιος δεσμός” της Σαλαμίνας και οι περιοχές που ανοίγει τη βεντάλια των καταστημάτων του

Του Γιώργου Λαμπίρη

Τον γόρδιο δεσμό μίας φιλόδοξης επένδυσης για τη δημιουργία ενός mini-mall με κινηματογράφο και χώρους εστίασης στη Σαλαμίνα, προσπαθεί ακόμα και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση του εγχειρήματος, να λύσει η Πέντε Α.Ε. στην οποία ανήκουν στα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας. Πηγές κοντά στην εταιρεία ανέφεραν στο Capital.gr ότι αυτή τη στιγμή η επιχείρηση έχει επενδύσει χρήματα, τα οποία ουσιαστικά παραμένουν αναξιοποίητα καθότι η υλοποίηση της επένδυσης έχει “σκαλώσει” μεταξύ δημοσίων οργανισμών που καθορίζουν την αδειοδότηση και την εξέλιξη του έργου. 



Τα πράγματα ωστόσο εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Γαλαξίας, η οποία συνεχίζει την οργανική της ανάπτυξη, δημιουργώντας ένα καινούργιο κατάστημα στην Κόρινθο, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιούνται εντός λίγων ημερών. Το συγκεκριμένο σημείο πώλησης θα έχει επιφάνεια περίπου 1.200 τετραγωνικών μέτρων και είναι ιδιόκτητο, καθότι η εταιρεία επενδύει στο real estate και αυτή τη στιγμή περισσότερα από τα μισά ακίνητα που φιλοξενούν καταστήματά της, είναι ιδιόκτητα. Ταυτόχρονα όμως οι επενδύσεις σε οργανική ανάπτυξη δεν σταματούν εκεί καθότι η επιχείρηση έχει αποκτήσει οικόπεδα σε Αγρίνιο, Καλαμάτα και Ιωάννινα με σκοπό να διευρύνει την παρουσία της στο χώρο του οργανωμένου λιανεμπορίου. Θα θυμίσουμε ότι στα Ιωάννινα ο Γαλαξίας διατηρεί ήδη κατάστημα, το οποίο περιήλθε στην κατοχή της με την εξαγορά της αλυσίδας Olla, το οποίο κατά το παρελθόν ανήκε στη γερμανική εκπτωτική αλυσίδα Aldi. 

Σε αναζήτηση χώρου για logistics

Ταυτόχρονα η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου προκειμένου να αναπτύξει μεγαλύτερο logistics center σε σχέση με τα ήδη υφιστάμενα, κάτι που εξελίσσεται σε αρκετά δύσκολο εγχείρημα δεδομένης της υψηλής ζήτησης που παρουσιάζουν στα logistics στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή τα ζητούμενα τετραγωνικά μέτρα για σύγχρονες εγκαταστάσεις logistics στη χώρα, ανέρχονται σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς real estate σε περίπου 200.000. 



Τζίρος κοντά στα 540 εκατομμύρια ευρώ το 2023

Σε ό,τι αφορά την πορεία του Γαλαξία το 2023 υπολογίζεται ότι θα κλείσει με ανάπτυξη τζίρου περίπου 5%. Θυμίζουμε ότι ο κύκλος εργασιών του 2022 ήταν 513 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η αλυσίδα θα προσεγγίσει φέτος τα 538 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη πλευρά ο όγκος πωλήσεων που σχετίζεται με την κατανάλωση προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2022 και κατά τη φετινή χρονιά. 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η αποκατάσταση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων του Γαλαξία στη Θεσσαλία. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2024, οπότε οι εγκαταστάσεις αυτές θα είναι και πάλι πλήρως έτοιμες να εξυπηρετήσουν το δίκτυο καταστημάτων, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε στην ευρύτερη περιοχή η κακοκαιρία Daniel.

capital.gr

error: Content is protected !!