Τα καλύτερα έρχονται… Τα καλύτερα έρχονται…
Η 1/1/2024 είναι πλέον κοντά και η Διοίκηση Παναγόπουλου με την επανεκλογή της στις αυτοδιοικητικές εκλογές “αγόρασε” χρόνο και δεύτερη ευκαιρία για να προλάβει... Τα καλύτερα έρχονται…

Η 1/1/2024 είναι πλέον κοντά και η Διοίκηση Παναγόπουλου με την επανεκλογή της στις αυτοδιοικητικές εκλογές “αγόρασε” χρόνο και δεύτερη ευκαιρία για να προλάβει να ολοκληρώσει το έργο της, όπως άλλωστε το ζήτησε.

Είθισται η κύρια πολιτική προσοχή να στρέφεται στην διοίκηση και τα νέα πρόσωπα αυτής, εύλογα διότι εχει την κύρια ευθύνη για τη πορεία και το μέλλον του τόπου. Ωστόσο οφείλουμε να δώσουμε πολύ μεγάλο μερίδιο από την προσοχή μας και στην αντιπολίτευση, ιδιαιτέρως δε στην μείζονα, διότι από αυτήν θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η ποιότητα της πολιτικής που θα παραχθεί στη νέα δημοτική περίοδο, με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου και χωρίς την παραμικρή ιδιοτέλεια.

Οφείλουμε λοιπόν, να την παρακολουθούμε με μεγαλύτερη προσοχή και να της ασκούμε ίσως και πιο σκληρή κριτική απ’ ότι ακόμα και από αυτή τη διοίκηση. Είχαμε άλλωστε πολλάκις πει, ότι αυτή η πενταετία είναι κρίσιμη για το μέλλον του νησιού μας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας ο αντιπολιτευτικός λόγος της μείζονος μειοψηφίας που θα ασκηθεί, θα είναι ναι μεν σκληρός, αλλά χωρίς ίχνος μένους αλλά και προσανατολισμένος στη νομιμότητα και τη διαφάνεια των διαδικασιών. Άλλωστε μία αντιπολίτευση, που έχει συναίσθηση της ευθύνης και αντιπροσωπεύει πραγματικά το κοινό καλό, είναι σίγουρο ότι θα έχει απέναντι της μία διοίκηση που ξέρει ότι δεν μπορεί να κινηθεί ανεξέλεγκτα αλλά έχει λόγο να δώσει, άρα την καθιστά αμέσως πιο χρήσιμη και χρηστή ταυτόχρονα.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και έμπειρη πλέον αυτοδιοικητική από την θητεία της στην Αντιπεριφέρεια Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη διαθέτει άλλωστε, ακόμα ένα τεράστιο πλεονέκτημα καθώς με το συνδυασμό της έχουν εκλεγεί δύο εγνωσμένης αξίας νομικοί μαζί με πολύ έμπειρους στα δημοτικά θέματα συμβούλους. Ειδικότερα αν σκεφτούμε τις δύο νομικούς, που εξελέγησαν τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα και δεν αφήνουν ούτε καν περιθώριο για σκέψεις κακοδιοίκησης και μη πιστής εφαρμογής των νόμων. Σίγουρα δε, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοτικής επιτροπής (που αντικαθιστά την Οικονομική επιτροπή και την Ποιότητας Ζωής) όσο και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν θα έχουν πλέον το σχετικά εύκολο έργο της περασμένης περιόδου. Κάτι που φυσιολογικά θα τους έχει βάλει σε πλήθος σκέψεων. Το ίδιο φυσικά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο νομικός Δήμαρχος θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με δύο νομικούς έναντι κανενός στο προηγούμενο Δ.Σ για να στηρίξει τις εισηγήσεις του.

Συμπερασματικά λοιπόν ο συνδυασμός έμπειρων αυτοδιοικητικών αλλά και των νομικών με τις ιδιαίτερες γνώσεις που έχει στις τάξεις της η αντιπολίτευση, θα αποτελέσουν σημαντικό κεφάλαιο για την ποιότητα της πολιτικής ζωής της Σαλαμίνας.

Είναι δε, σχεδόν βέβαιο, ότι η σύνθεση της μείζονος αντιπολίτευσης και κυρίως η πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσει από την αντιπολιτευτική της θέση, αλλά και από την σύνθεση των προσώπων που αποτελείται, θα είναι καθοριστικός για τον τόπο και μας κάνει να συμφωνήσουμε ότι τα καλύτερα έρχονται…

Νικόλας ο Ψαράς

error: Content is protected !!