ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ» ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ»
ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2023 της Λίλυς Νούραη Ο χρόνος που πέρασε, έφερε μία μεγάλη αναγνώριση για το «Θέατρο της Κούλουρης», με... ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ»

ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2023

της Λίλυς Νούραη

Ο χρόνος που πέρασε, έφερε μία μεγάλη αναγνώριση για το «Θέατρο της Κούλουρης», με φυσικό αντίκτυπο και στην Σαλαμίνα, όπου και βρίσκεται η έδρα του και όπου επίσης διεξάγεται το πλείστον των παραστάσεων και άλλων ποικιλόμορφων εκδηλώσεών του.

Απλωμένη η φήμη του διεθνώς, με τις συμμετοχές του σε Διεθνή Θεατρικά Φεστιβάλ, αλλά και την ίδρυση από πλευράς του δύο επίσης διεθνή Φεστιβάλ, από το 2012 στην πόλη των Αγίων Σαράντα και με την ονομασία «Τέχνη δίχως Σύνορα» και από το 2016 το Διεθνές Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου, καθώς και μετακλήσεως  θιάσων και ηθοποιών στην Ελλάδα –Αθήνα και Σαλαμίνα-, έχει αναγνωριστεί σαν ένα ενεργό κύτταρο της διεθνούς θεατρικής κίνησης.

Έτσι, ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός «Akademia Pegasiani Alternativa – Pegasi» , ο οποίος είναι απλωμένος σε πάρα πολλά κράτη του κόσμου, του απένειμε για το 2023, τον τιμητικό τίτλο του «Καλύτερου Θεατρικού Οργανισμού» παγκοσμίως. Το δε σχετικό «σκεπτικό» υπογεγραμμένο από τους πρόεδρους του κ. Kristaq F.  Shabani και κα Magna Aspasia Fontenelle έχει ως εξής:

FESTANIADA “TITUJ DHE ÇMIME TË LARTË PEGASIANË PËR VITIN LETRAR 2023” Tiranë , më 30.12.2023LIDHJA NDËRKOMBËTARE E POETËVE , SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE ALBANIA AKADEMIA ALTERNATIVE PEGASIANE ALBANIA AKADEMIA ALTERNATIVE PEGASIANE BRAZIL I JEP TITULLIN E LARTË PEGASIAN:”TEATRI VITIT 2023″TEATRIT “KOULOURIS” SALAMINË, ATHINË ME REGJISOR DINO KOUBATIS, DRAMATURG, REGJISROR, AKTOR, POET, STUDIUESPresidenca e LNPSHA “PEGASI “ ALBANIAAKADEMIA ALTERNATIVE PEGASIANE ALBANIAPresidenca e AKADEMISË ALTERNATIVE PEGASIANE BRAZIL PRESIDENCA E LIDHJES SË SHKRIMTARËVE “XASTERON” ATHINË.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι «Το Θέατρο της Κούλουρης», έκλεισε κατά το 2023, είκοσι πέντε χρόνια διαρκούς δραστηριότητας, τα οποία θα τιμήσει αυτόν τον χρόνο με παλαιότερες θεατρικές επιτυχίες του, αλλά και νέες θεατρικές παραγωγές.

error: Content is protected !!