Μήνυση νυν κατά πρώην δημάρχου για τη διαγραφή αρχείων & mail του δήμου Μήνυση νυν κατά πρώην δημάρχου για τη διαγραφή αρχείων & mail του δήμου
Τη μήνυση του νυν δημάρχου Τήνου Π. Κροντηρά κατά του προκατόχου του Γ. Σιώτου, τον οποίο κατηγορεί ότι για εσκεμμένη διαγραφή όλων των αρχείων των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Γραφείου Δημάρχου,... Μήνυση νυν κατά πρώην δημάρχου για τη διαγραφή αρχείων & mail του δήμου

Τη μήνυση του νυν δημάρχου Τήνου Π. Κροντηρά κατά του προκατόχου του Γ. Σιώτου, τον οποίο κατηγορεί ότι για εσκεμμένη διαγραφή όλων των αρχείων των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Γραφείου Δημάρχου, όπως επίσης και όλων των mail από το κεντρικό mail του δήμου, δημοσιεύει το aftodioikisi.gr.

Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του στονΕισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου “οι πληροφορίες μου είναι ότι η εργασία αυτή (καταστροφή των αρχείων του δήμου στο γραφείο του δημάρχου) έγινε Δεκέμβριο του 2023 από τον τεχνικό (ελεύθερος επαγγελματίας της Τήνου) Π.Α. με εντολή του τότε δημάρχου Γιάννη Σιώτου”.



Μάλιστα, στη μήνυσή του ο νέος δήμαρχος επικαλείται τις μαρτυρίες του Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Τμήματος Προγραμματισμού και Πληροφορικής Δήμου Τήνου και των γραμματέων του τότε δημάρχου.

Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού και Πληροφορικής του δήμου Τήνου, στην κατάθεση του τονίζει ότι “όταν διαπιστώθηκε από τους συναδέλφους του Γραφείου Δημάρχου, ότι οι υπολογιστές που αναφερόμαστε, δεν περιέχουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μας κάλεσαν να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει και αφού πραγματοποιήσαμε έλεγχο (περί την 14-15 Δεκεμβρίου 2023) στους υπολογιστές, διαπιστώσαμε ότι πράγματι, δεν περιείχαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ούτε αρχεία και εφαρμογές που ήταν εγκατεστημένες, σύμφωνα και με τα λεγόμενά τους”.



Προσθέτει δε ότι το Τμήμα Προγραμματισμού και Πληροφορικής, δεν προέβη σε καμία ενέργεια αφαίρεσης, απεγκατάστασης ή διαγραφής αρχείων εφαρμογών, ούτε πραγματοποίησε οιαδήποτε ενέργεια για την ανάθεση σε τρίτον ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες που απαιτούνται για την διαγραφή και απεγκατάσταση των αρχείων κλπ. Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι από την ημέρα που διαπιστώθηκε η κατάσταση αυτή και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, η μόνη παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε από μέρους μας, ήταν η εγκατάσταση της εφαρμογής Microsoft Office”, καταλήγει ο το στέλεχος του δήμου. 

“Διαπιστώσαμε την απώλεια μέρους αρχείων”

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπάλληλοι του Γραφείου Δημάρχου, που σε Υπηρεσιακό Σημείωμα προς τον νέο Δήμαρχο επισημαίνουν τα εξής:  “Αναφορικά με την επιστολή σας της 09-01-2024 με αρ. Πρωτ. 304 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, στις 19 Δεκεμβρίου 2023, κατά την άφιξή μας στην υπηρεσία, διαπιστώσαμε την απώλεια μέρους αρχείων και κοινόχρηστων φακέλων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Γραφείου Δημάρχου. Αδυνατούσαμε να επιλύσουμε το πρόβλημα αφού δεν διαθέτουμε τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις και ενημερώσαμε Το Τμήμα Προγραμματισμού και Πληροφορικής καθώς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες να συνδεθούμε και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Δυστυχώς δεν διαθέτουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το από ποιους, πότε και πως απωλέσθηκαν τα εν λόγω αρχεία – φάκελοι, αφού δεν ήμασταν οι μόνες με πρόσβαση τόσο στους υπολογιστές αυτούς όσο και στο Γραφείο Δημάρχου.”



Το πώς χάθηκαν αυτά τα μέιλ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, καθώς μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση από τη Δικαιοσύνη υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Ένα, ωστόσο, είναι βέβαιο: Ότι εκείνος όμως που το έκανε ή ήθελε να προξενήσει ζημιά στον δήμο ή είχε… πολλά να κρύψει!

aftodioikisi.gr

error: Content is protected !!