Της απευθείας ανάθεσης το κάγκελο…Άμεσα πρέπει να διενεργηθεί έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος. Της απευθείας ανάθεσης το κάγκελο…Άμεσα πρέπει να διενεργηθεί έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος.
Σωρεία απευθείας αναθέσεων βλέπουμε στη Διαύγεια του Δήμου μας. Οι αναθέσεις έργων και υπηρεσιών χωρίς διαγωνισμούς έχουν την έννοια τη διευκόλυνσης ενός φορέα, ώστε... Της απευθείας ανάθεσης το κάγκελο…Άμεσα πρέπει να διενεργηθεί έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος.

Σωρεία απευθείας αναθέσεων βλέπουμε στη Διαύγεια του Δήμου μας.

Οι αναθέσεις έργων και υπηρεσιών χωρίς διαγωνισμούς έχουν την έννοια τη διευκόλυνσης ενός φορέα, ώστε σε έκτακτες περιστάσεις να προμηθευτεί κάτι, άμεσα αναγκαίο για τη λειτουργία του, για το οποίο δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού. ,

Στο δήμο Σαλαμίνας βλέπουμε μέχρι και είδη γραφικής ύλης για ολόκληρο το χρόνο, να δίνονται με απευθείας ανάθεση και μάλιστα πολλές φορές, με την μορφή του κατεπείγοντος. Μάλιστα για τα ίδια περίπου πράγματα οι αναθέσεις είναι διαδοχικές και αφήνουν σαφείς ενδείξεις για κατάτμηση.

Επίσης, στις περισσότερες εξ αυτών, δεν δικαιολογείται επαρκώς ο απρόβλεπτος και επείγον χαρακτήρας τους.

Με ποια κριτήρια;

Που είναι ο ανταγωνισμός, που θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη έκπτωση;

Που είναι οι προϋπολογισμοί και οι μελέτες;

Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα παρά μόνο με αίτηση και μετά από καιρό;,

Την ίδια ώρα που ο δήμος αύξησε τα δημοτικά τέλη διότι αντιμετωπίζει κατασχέσεις και “τρύπες” στον προϋπολογισμό.,

Μπορεί τα ερωτήματα αυτά να αφορούν πρωτίστως την ικανότητα μίας Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία μάλιστα με τον καιρό γίνονται ολοένα σοβαρότερα αλλά δεν είναι και σοβαρές ενδείξεις κακοδιαχείρισης; Τουλάχιστον.

Καθίσταται δε επιτακτική η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο καθώς τα φαινόμενα τείνουν αυξανόμενα.

“Να είστε βέβαιοι, ότι όλα για την Σαλαμίνα μας, θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα. Εμείς θα συνεχίσουμε να σας λέμε μόνο την αλήθεια ” Κάτι τέτοια μας έλεγαν, με αφορμή τις εκλογές. Βέβαια εκ του αποτελέσματος στα οικονομικά, είναι έκθετος, αυτός που τα έλεγε και μόνο σαν ανέκδοτο φαντάζουν πλέον στα αυτιά μας.,

Άντε και του χρόνου τα διπλάσια για το “καλό” του συνόλου!,

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Φ. Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!