Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩ
Θέλουμε πιο έγκαιρη ενημέρωση άμεσα από τον εκάστοτε αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα που αφορούν τα μέλη και τις δράσεις μας ώστε να έχουμε τη... Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩ

Θέλουμε πιο έγκαιρη ενημέρωση άμεσα από τον εκάστοτε αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα που αφορούν τα μέλη και τις δράσεις μας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα και το χρόνο να τα προωθούμε στους επιχειρηματίες, να αφουγκραζόμαστε τις απόψεις τους και έπειτα από την σύγκληση και διαβούλευση του διοικητικού μας συμβουλίου να καταθέτουμε εισηγητικά τις προτάσεις και τις θέσεις μας.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ψήφισμα για την αύξηση των Δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις, γνωρίζοντας ότι ο Δήμος έχει πρόβλημα στον τομέα του οικονομικού αποθέματος , αντιλαμβανόμαστε ότι από κάπου πρέπει να αντλήσει έσοδα. Πρέπει όμως και ο Δήμος από την πλευρά του να λάβει σοβαρά υπόψη ότι τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση τα τελευταία δύο έτη.

Οι κύριοι λόγοι είναι οι εξής:

1. Το πολύ αυξημένο κόστος της ενεργειακής κάλυψης των επιχειρήσεων, είτε είναι προερχόμενο από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος είτε από την καύση αερίων καυσίμων (υγραέριο, προπάνιο κτλ.)

2. Το αυξημένο και συνεχώς αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών αλλά και των εμπορευμάτων.

Ακόμα σε όλα τα προαναφερθέντα πρέπει να προσθέσουμε τον αστάθμητο παράγοντα των εξοντωτικών προστίμων που επιβάλλονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, ειδικά στο κλάδο της εστίασης.

error: Content is protected !!