Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας στηρίζει την 24ωρη απεργία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας στηρίζει την 24ωρη απεργία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας στηρίζει την 24ωρη απεργία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου   απαιτώντας Συλλογική Σύμβαση με... Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας στηρίζει την 24ωρη απεργία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας στηρίζει την 24ωρη απεργία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 

 απαιτώντας Συλλογική Σύμβαση με καθολική εφαρμογή. 

Ζητάμε:

1.Αύξηση 12% στα μεικτά ημερομίσθια σε όλες τις ειδικότητες. 

2.Διπλασιασμός των ημερών αποζημίωσης από την επιχείρηση για την άδεια λόγω εργατικού ατυχήματος από 25 σε 50 ημέρες.

3.Υποχρεωτικός εφοδιασμός ανά επιχείρηση ενός αυτόματου απινιδωτή και υποχρεωτική ύπαρξη του στο πλοίο και γενικότερα στον χώρο που εκτελούνται εργασίες.

4.Καθιέρωση ρητά της πόστας ανά ειδικότητα με έναν τεχνίτη και τον βοηθό του.  

5.Υποχρεωτικό διάλειμμα 15 λεπτών ανά ώρα σε αμμοβολή, ικριώματα και στον καθαρισμό μοτέρ, ηλεκτρομηχανών με electroclean.

6.Ένταξη των ειδικοτήτων   υπαλλήλων γραφείου και λοιπού προσωπικού, των επιχειρήσεων του κλάδου στην ΣΣΕ, στην κατηγορία του ανειδίκευτου εργάτη. 

7.Αποζημίωση 100% επί  των αποδοχών για εκτός έδρας εργασίες. 

8.Χορήγηση ΜΑΠ (μέτρων ατομικής προστασίας) ειδικά για τις εργασίες κοπής διαμόρφωσης μονταρίσματος σε αλουμίνιο, καθώς και αντίστοιχη εγκατάσταση εξαερισμού του χώρου και περισυλλογής των ρινισμάτων με βάση τα σύγχρονα μέσα προστασίας. 

Οι εργαζόμενοι θα “υψώσουμε και πάλι την φωνή μας” με νέα απεργία στις 28 Φεβρουαρίου που πραγματοποιούν τα Εργατικά Κέντρα και Σωματεία της Αττικής. 

Αυτή την ημέρα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το “έγκλημα” των Τεμπών με τις ψυχές των αθώων 57 θυμάτων αλλά και τους τραγικούς γονείς και συγγενείς να ζητούν δικαίωση και την απόδοση ευθυνών όσο “ψηλά” και αν βρίσκονται οι υπεύθυνοι και όσα χρόνια πίσω και αν χρειαστεί  να πάει η έρευνα για ελλείψεις και παραλείψεις.  

Επιπλέον, διαμαρτυρόμαστε για την συνεχιζόμενη και ανεξέλεγκτη ακρίβεια που έχει στην κυριολεξία “γονατίσει” τα ελληνικά νοικοκυριά. 

Ως πότε θα συνεχιστεί η αισχροκέρδεια σε βάρος του Έλληνα Καταναλωτή?

Ως πότε ο Έλληνας Καταναλωτής, με μισθό της τάξης των 500 € – 700 €  θα πληρώνει το ίδιο προϊόν σε τιμή υπερδιπλάσια από τους αντίστοιχους Ευρωπαίους καταναλωτές  

που αμείβονται με μισθούς της τάξης των 1500 € – 2500 €. ?

Ως πότε η Κυβέρνηση θα μας ρίχνει “ψίχουλα” μέσω market pass  και θα επιβάλλει  πρόστιμα σε πολυεθνικές, που κανείς δεν ξέρει αν τελικά εισπράττονται και που κανένα αποτέλεσμα δεν επιφέρουν ως προς την μείωση των τιμών των αντίστοιχων προϊόντων.? 

error: Content is protected !!