Δήμος κάνει έξωση στην Unesco Δήμος κάνει έξωση στην Unesco
Μια «περίεργη» ιστορία εκτυλίσσεται στο Δ. Αγίων Αναργύρων-Καματερού με την δημοτική Αρχή να ετοιμάζεται να κάνει έξωση στην Unesco. Στον Δήμο εδρεύει ο όμιλος UNESCO ΓΙΑ... Δήμος κάνει έξωση στην Unesco

Μια «περίεργη» ιστορία εκτυλίσσεται στο Δ. Αγίων Αναργύρων-Καματερού με την δημοτική Αρχή να ετοιμάζεται να κάνει έξωση στην Unesco.

Στον Δήμο εδρεύει ο όμιλος UNESCO ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ (δεν είναι ΜΚΟ) αλλά έχει μορφή συλλόγου όπως όλοι οι φορείς της UNESCO. Πρόεδρος είναι η Αικατερίνη Δημητρίου που είναι και Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO Ελλάδος εκλεγμένη τέσσερεις τετραετίες.

Ο Όμιλος στεγάζεται σε παραχωρημένο χώρο από τον Δήμο από το 2004 και διαθέτει ειδική πιστοποίηση αναρτημένη στο ΦΕΚ, ως φορέας κοινωνικής φροντίδας. Επίσης έχει βραβευτεί δύο φορές από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Επιμελείται πολιτιστικές εκδηλώσεις και με κοινωνικό έργο εξυπηρετεί και σιτίζει  300 οικογένειες  βάση εισοδηματικών κριτηρίων.



Ωστόσο, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγίου Αναργύρων Καματερού μπαίνει απόφαση για να φύγει ο Όμιλος Unesco από τους παραχωρημένους χώρους του Δήμου.

Οι «κακές γλώσσες», μάλιστα αναφέρουν ότι η συγκριμένη απόφαση προωθήθηκε «για καθαρά εκδικητικούς λόγους» διότι ο γιος τις προέδρου του Ομίλου της Unesco κατέβηκε με άλλη παράταξη στις δημοτικές εκλογές! Δεν υιοθετούμε αυτό το «σενάριο», πριν στοιχειοθετηθεί.

Στο Όμιλο προτάθηκε να μετεστεγαστεί σε άλλο χώρο, αν και όταν μεταφέρθηκε στο Πάρκο Ειρήνης, αναγκάστηκε να κάνει επισκευές, γιατί παρέλαβε τον χώρο εγκαταλελειμμένο.



Στην πρόταση που έγινε στον όμιλο για αλλαγή χώρου,  ο χώρος που προτάθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του Ομίλου, ήταν τελείως ακατάλληλος για το έργο που προσφέρει.

Ειδικότερα, ο Όμιλος αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ο υπόγειος χώρος του κτιρίου που προτάθηκε είναι χώρος αποθήκευσης χωρίς άμεση πρόσβαση στο δρόμο όπου καθημερινά έρχονται τα φορτηγά χορηγών με προϊόντα τοποθετημένα σε μεγάλες παλέτες ή σε κούτες μεγάλου όγκου και βάρους με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η μεταφορά τους και όλη η μετακίνηση των προϊόντων να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ο συγκεκριμένος υπόγειος χώρος που υποδείξανε δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις δράσεις του ομίλου ούτε ως αποθήκες και σε καμία περίπτωση ως χώροι διανομής (με τη λογική του καταστήματος)».



Κάπως έτσι, η κατάσταση έφτασε σε αδιέξοδο, με τον Όμιλο να καταγγέλλει το διωγμό του από τον Δήμο! «Θα στερηθούν οι δημότες την βοήθεια που τους πρόσφερε ο όμιλος UNESCO ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, υπηρετώντας την αλληλεγγύη», προσθέτει και αναφέρει μάλιστα ένα συγκεκριμένο παρασκήνιο που έλαβε χώρα πριν τις αποφάσεις.

«Πριν τις δημοτικές εκλογές σκόπιμα κυκλοφόρησε μία φήμη που έλεγε ότι η Δημητρίου δεν είναι Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας UNESCO Ελλάδος, και ότι είναι η κυρία Τζιτζικώστα…

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

  1. Η κυρία Τζιτζικώστα είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, ένα όργανο διορισμένο που εκπροσωπεί την εκάστοτε κυβέρνηση.
  2. Η Αικατερίνη Δημητρίου είναι εκλεγμένη για τέσσερεις τετραετίες Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Ομοσπονδίας Ομίλων συλλόγων και κέντρων UNESCO Ελλάδος».

aftodioikisi.gr

error: Content is protected !!