ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΛΑΜΊΝΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σαλαμίνας συμμετείχε σε Ημερίδα που... ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΛΑΜΊΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σαλαμίνας συμμετείχε σε Ημερίδα που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας με θέμα: ” Η ακρίβεια στο Θεό – Πως τα κέρδη της απληστίας πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι στο ράφι”. 

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και Δήμαρχοι, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και πλήθος εργαζομένων καταναλωτών. 

Στην εκδήλωση, εκτός των άλλων έκαναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναλύοντας το πρόγραμμα δράσης της Συνομοσπονδίας για την ακρίβεια όπως αυτό αποφασίστηκε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ όπου αναφέρθηκε στα ευρήματα των πρόσφατων μελετών του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και τονίζοντας ότι η εργατική τάξη δεν επαιτεί αλλά απαιτεί. 

Τα συμπεράσματα από την συζήτηση με τους παραγωγούς και εκπροσώπους από το Φυτικό και Ζωικό Κεφάλαιο συνοψίζονται στα ακόλουθα:

1.Έλλειψη στρατηγικού-αναπτυξιακού σχεδιασμού από την πλευρά της Πολιτείας και απουσία ουσιαστικού διαλόγου με τους παραγωγούς.  

2.Ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης συνεταιριστικής οργάνωσης.

3.Έλλειψη ουσιαστικών ελέγχων εκ μέρους των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους (π.χ κατά το στάδιο της εισαγωγής προϊόντων, της διαδρομής των Προϊόντων από το χωράφι στο ράφι, του καθορισμού της τιμής πώλησης των προϊόντων στον τελικό καταναλωτή). 

4.Υψηλό κόστος παραγωγής και έλλειψη εργατικών χεριών.

5.Μείωση των επιδοτήσεων κατά ποσοστό 50%, με συνέπεια την απώλεια της αγοραστικής δύναμης των παραγωγών κατά 33%.

6.Μείωση του αριθμού των παραγωγών, ιδίως στην αγελαδοτροφία. 

7.Παράνομες μεθόδους ελληνοποιήσεων. 

8.Κερδοσκοπία σε διάφορες φάσεις της διαμόρφωσης των τιμών. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της Ημερίδας επισήμανε το γεγονός ότι η αισχροκέρδεια που έχει διαχυθεί σε όλους τους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, πλήττει άμεσα τον μέσο καταναλωτή ο οποίος έχει πλέον μειώσει την κατανάλωση σε βασικά είδη διατροφής. 

Διατύπωσε με παραδείγματα την πραγματική κατάσταση  που επικρατεί στην αγορά από το χωράφι στο ράφι, όπου προϊόντα πωλούνται 4 και 5 φορές πάνω από τον παραγωγό και κατέληξε στο προφανές, ότι δηλαδή η απουσία ουσιαστικών ελέγχων από την Πολιτεία διογκώνει το τέρας της ακρίβειας, με πολύ αρνητική πρόβλεψη για το μέλλον. 

Ευχήθηκε δε να επαναληφθούν και στο μέλλον τέτοιες συναντήσεις εργαζομένων -παραγωγών, έτσι ώστε να δοθεί από κοινού η μάχη για την θέσπιση αναχώματος στον πληθωρισμό της ακρίβειας. 

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κλείνοντας την Ημερίδα τόνισε τα αιτήματα της Γενικής 24ωρης Απεργίας που έχει προκηρύξει η Συνομοσπονδία για τις 17 Απριλίου.

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ
ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΆΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

error: Content is protected !!