Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ
του Μάνου ΔερτούζουΔημοτικός Σύμβουλος ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ  ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ  ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ Μου είναι δύσκολο να μην σχολιάσω τις εξελίξεις  στην Δημόσια υγεία... Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ

του Μάνου Δερτούζου
Δημοτικός Σύμβουλος

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ  ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ  ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Μου είναι δύσκολο να μην σχολιάσω τις εξελίξεις  στην Δημόσια υγεία η οποία παύει πλέον να είναι δημόσια και έχει επιπτώσεις  σε όλους μας,   ιδίως  όμως στους αδύνατους οικονομικά συμπολίτες  μας , στους οποίους με μία αδικαιολόγητη απόφαση  η δημοτική αρχή διέλυσε την δομή του Κοινωνικού Ιατρείου.

Ήδη εντός των ημερών «εγκαινιάζονται » τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία τα οποία νομιμοποιούν «το φακελάκι» κατά την έκφραση του Υπουργού Υγείας και αυτή είναι η πραγματικότητα.   Όσοι  δηλαδή έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορούν να πληρώσουν και να χειρουργηθούν το απόγευμα ,  ούτως ώστε να μην περιμένουν στην λίστα  αναμονής πότε θα έρθει η σειρά τους.

Και οι μη έχοντες την οικονομική δυνατότητα,  θα περιμένουν καρτερικά πότε θα έρθει η σειρά τους , παρακαλώντας τον Θεό να μη τους συμβεί το μοιραίο μέχρι τότε.

Το Δημόσιο Νοσοκομείο το απόγευμα παύει  να είναι δημόσιο…..

Δημόσιο θα είναι  το πρωί , ιδιωτικό  θα είναι το απόγευμα…….

Το πρωτότυπο θα είναι ότι θα έχουν  κοινή στέγη………

Αισθάνομαι άσχημα ως  άνθρωπος ,  όταν ακούω τον Υπουργό  να  ανακοινώνει αυτό το μέτρο  με χαμόγελο και υπερηφάνεια ως να πρόκειται για σοβαρό επίτευγμα υπέρ του πολίτη.

Αισθάνομαι   περισσότερο άσχημα   και με λυπεί συγχρόνως ,  όταν ακούω από τον ίδιο ,  ότι το πρώτο απογευματινό χειρουργείο το οποίο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη,  θα τύχει της ανάλογης φιέστας , σαν να πρόκειται για την δημιουργία ενός σύγχρονου νέου νοσοκομείου!!!!.

Συγχρόνως  πρέπει να τονιστεί   περίπου 700.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ επαγγελματίες  θα μείνουν εκτός δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αν δεν σπεύσουν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους  έως και 24 δόσεις ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα . Εάν ληφθεί υπόψη ότι πολλοί επαγγελματίες λόγω της κρίσης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ρύθμιση,  αυτοί θα είναι χωρίς Νοσοκομειακή – Φαρμακευτική περίθαλψη μέχρι νεωτέρας…..

Ακόμη:

Για κάθε διενεργούμενο στο φαρμακείο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού SARS – CoV – 2, ανεξαρτήτως τύπου εμβολίου, καθορίζεται επιβάρυνση πέντε (5) ευρώ, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ  δηλαδή περίπου 6,5 ευρώ.

Ποιος ήταν ο λόγος  που καθιερώθηκε το  συγκεκριμένο εμβόλιο δωρεάν ; Απλά να μπορέσουν όλοι οι πολίτες να ανταποκριθούν και να μην επιβαρύνεται το σύστημα υγείας , δηλαδή να αποφεύγονται οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία.

Τώρα θα μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας  να ανταποκριθούν οικονομικά στην πληρωμή του εμβολίου;

Επίσης:

 «Οι δικαιούχοι περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ  θα  καταβάλλουν από την 1η Απριλίου 2024  ένα  (1) ευρώ επί πλέον για κάθε εργαστηριακή εξέταση   στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τρία (3) ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων» 

Ο Δημόσιος χαρακτήρας της υγείας παύει να ισχύει και πλέον ο νέος όρος είναι η σύμπραξη Δημόσιου και ιδιωτικού νοσοκομείου κάτω από την ίδια στέγη.

Στην νέα  αυτή κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα,  επιτακτική είναι η ανάγκη ανάκλησης από το Δημοτικό Συμβούλιο της  ανεξήγητης απόφασης που πήρε η δημοτική αρχή για διάλυση του κοινωνικού Ιατρείου για να εξοικονομήσει 800 ευρώ τον μήνα…….

error: Content is protected !!