Η Αμερικανική Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο που οδηγεί στην απαγόρευση του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες Η Αμερικανική Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο που οδηγεί στην απαγόρευση του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες
Η Αμερικανική Βουλή ψήφισε την νομοθεσία που μπορεί να απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ, μια σημαντική πρόκληση για μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές μέσων... Η Αμερικανική Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο που οδηγεί στην απαγόρευση του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Αμερικανική Βουλή ψήφισε την νομοθεσία που μπορεί να απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ, μια σημαντική πρόκληση για μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο που χρησιμοποιείται από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς, εκτός και αν αποφασίσει να χωρίσει ο δρόμος του από την κινεζική μητρική εταιρεία, ByteDance .



Δεν είναι ακόμη σαφές ποια θα είναι η τύχη του μέτρου στη Γερουσία. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι θα το υπέγραφε εάν εγκριθεί.
Εάν τεθεί σε ισχύ, το νομοσχέδιο θα δώσει στο TikTok περίπου πέντε μήνες για να αποχωριστεί από το ByteDance , διαφορετικά τα καταστήματα εφαρμογών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα απαγορευόταν να το φιλοξενήσουν στις πλατφόρμες τους.
Το TikTok λέει ότι η νομοθεσία αποτελεί επίθεση στα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης των χρηστών του και τους προέτρεψε να καλέσουν τους εκπροσώπους τους στην Ουάσιγκτον για να αντιταχθούν στο νομοσχέδιο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας  απάντησε με οργή  πριν από την ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντάς την «πράξη εκφοβισμού».



hellasjournal.com

error: Content is protected !!