Ένα 2ο “ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΑ” της ΣΠΥ με τη Globiled (πιστέψτε με, θα ακολουθήσει κι άλλο) Ένα 2ο “ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΑ” της ΣΠΥ με τη Globiled (πιστέψτε με, θα ακολουθήσει κι άλλο)
Ένα 2ο “ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΑ” της ΣΠΥ με τη Globiled (πιστέψτε με, θα ακολουθήσει κι άλλο) Και στο βάθος το νέο “κρυπτονόμισμα” της Σαλαμίνας, το περίφημο... Ένα 2ο “ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΑ” της ΣΠΥ με τη Globiled (πιστέψτε με, θα ακολουθήσει κι άλλο)

Ένα 2ο “ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΑ” της ΣΠΥ με τη Globiled (πιστέψτε με, θα ακολουθήσει κι άλλο)

Και στο βάθος το νέο “κρυπτονόμισμα” της Σαλαμίνας, το περίφημο “kWhNόμισμα” https://coinmarketcap.com/el/currencies/kwhcoin/

Βρε παιδάκια μου καλά, μαθηματικοί, μηχανικοί, ΤΕΙτζήδες, ΠΑΠΑτζήδες και λοιποί συγγενείς ιθαγενείς και άλλοι, θα μπορέσετε να μου εξηγήσετε τί σημαίνει αυτό το νέο κρυπτονόμισμα ? αυτός ο νέος όρος ο οποίος ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ? από εδώ και πέρα λέει θα πληρώνουμε σε kWh ? και όχι σε € ? αυτό το η εξοικονόμηση ενέργειας μετριέται σε kWh, τί σημαίνει ?

Το ότι όλο αυτό αποτυπώνεται σε δημοτικό χρήμα το οποίο βγαίνει από τις τσέπες των δημοτών, αυτό αποτελεί ασήμαντο παράγοντα ? ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ?

Πάντως αγαπητέ μου αντιδήμαρχε μαθηματικέ, αγαπητέ αντιδήμαρχε μηχανολόγε, με πολύ αγάπη σας το γράφω, κάπου το “έχετε χάσει” ελαφρώς… το αφήγημα περί εξοικονόμησης πάει περίπατο.

– Όταν μιλάμε για ενεργειακή αναβάθμιση, αυτή ναι, μετριέται σε kWh, αλλά μεταφράζεται σε €
– Όταν μιλάμε για εξοικονόμηση πόρων, αυτή αποτυπώνεται κατευθείαν σε €
– Όταν μιλάμε ότι το 2024 καλούμαστε να πληρώσουμε 1.900.000 € συνολικά, είτε στη ΔΕΗ, είτε στη Globiled, ε όχι ρε φίλε, αυτό δεν λέγεται εξοικονόμηση. Αυτό λέγεται κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μέσω βλακωδών υπολογισμών ή … … μάντεψε

Πάμε λοιπόν στο ρεζουμέ, ήτοι “ξεκοκάλισμα Νο.2” της ΣΠΥ

Άρθρο 2 και Άρθρο 8 της ΣΠΥ, παραδοτέα
Παραδοτέο 1
: Επιβεβαίωση του αριθμού των Φωτιστικών Σωμάτων, μέσω επιμέτρησης – καταγραφής
Παραδοτέο 2: Κατηγοριοποίηση των Οδών, σύμφωνα με το πρότυπο EN 13201:2015 (φωτιστικά μόνο και όχι λαμπτήρες)
Παραδοτέο 3: Πραγματοποίηση Φωτοτεχνικών Μελετών για κάθε κατηγορία Οδού
Παραδοτέο 4: Πρόβλεψη εγκατάστασης Λαμπτήρων / Προβολέων / Φωτιστικών LED, σύμφωνα με το Παράρτημα 3
Παραδοτέο 5: Πρόβλεψη τοποθέτησης Μετρητών με σκοπό την εκτέλεση των κατάλληλων μετρήσεων για τον προσδιορισμό του ποσοστού (%) Εξοικονόμησης Ενέργειας του δικτύου. Οι μετρήσεις αυτές θα θεωρηθούν ως πραγματική κατανάλωση του Δικτύου. Μέσω της λειτουργίας του «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας» και των μετρητών, θα προκύπτουν αναλυτικά τα στοιχεία μέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και θα επαληθεύονται με βάση το Εγχειρίδιο Λειτουργίας & Ελέγχου που θα καταρτιστεί από τον Ανεξάρτητο Σύμβουλο, για να εξάγονται τα αποτελέσματα του Πλάνου Μέτρησης και Επαλήθευσης της Εξοικονόμησης.
Παραδοτέο 6: Παραμετροποίηση νέου Συστήματος, στηριζόμενου στον εξοπλισμό και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν (Λαμπτήρες / Προβολείς / Φωτιστικά κ.λπ.).
Παραδοτέο 7: Οριστικοποίηση της διαδικασίας ενεργειακής αναβάθμισης του Συστήματος

Άρθρο 7 της ΣΠΥ, Υπηρεσίες του Ανεξάρτητου Συμβούλου, ορίζονται ως εξής:
1. Παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του Συμβατικού αντικειμένου, σύμφωνα με την ΣΠΥ και το Εγχειρίδιο Διαδικασίας Ελέγχου – Πιστοποίησης – Πληρωμών (Πρόγραμμα Μέτρησης και Επαλήθευσης) που έχει καταρτιστεί από αυτόν, έχει εγκριθεί από την Αναθέτουσα Αρχή και έχει γίνει αποδεκτό από τον Ανάδοχο και υποβάλλει τις παρατηρήσεις και προτάσεις του, όπου κρίνεται απαραίτητο, στην Αναθέτουσα Αρχή και τον Ανάδοχο. Πιστοποιεί εγγράφως την τήρηση των όρων της ΣΠΥ, την επίτευξη των όρων αυτής με βάση την προσφορά του Αναδόχου και προσδιορίζει το τίμημα κάθε περιοδικής δήλωσης, εισηγούμενος στην Αναθέτουσα Αρχή.
2. Ελέγχει την τήρηση των υποχρεώσεων του Αναδόχου, σύμφωνα με τη ΣΠΥ και υποβάλλει παρατηρήσεις.
3. Συμμετέχει στην Τριμελή Επιτροπή Διαιτησίας (εάν και εφόσον συμφωνούν τα μέρη σε επίλυση της διαφοράς τους με προσφυγή σε διαιτησία) για τις περιπτώσεις διαφωνιών Αναδόχου και Δήμου.
4. Υποχρεούται να παρίσταται σε υπηρεσιακές συνεδριάσεις που αφορούν στην υλοποίηση του Συμβατικού Αντικειμένου, σύμφωνα με την ΣΠΥ που έχει υπογραφεί, εφόσον προσκαλείται, καθώς και να παρίσταται, εφόσον του ζητηθεί, σε κάθε φύσεως ελέγχους ή επιθεωρήσεις της Αναθέτουσας Αρχής

Άρθρο 11 της ΣΠΥ, συντήρηση της εγκατάστασης
Ο Ανάδοχος σε όλη τη διάρκεια της περιόδου της παρούσας ΣΠΥ, είναι υποχρεωμένος να παίρνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίζεται, η ασφαλής, εύρυθμη και σε υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης λειτουργία του αντικειμένου της παρούσας και η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή του σε τακτικές, έκτακτες ή / και επείγουσες καταστάσεις. Ο χρόνος αποκατάστασης ορίζεται στην προσφορά του Αναδόχου και προβλέπεται ρητά στην Μελέτη Εφαρμογής και στην ΣΠΥ και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.

Άρθρο 19 της ΣΠΥ, υποχρεώσεις του αναδόχου
6. Υποχρεούται να παρίσταται σε υπηρεσιακές συνεδριάσεις που αφορούν στο Συμβατικό Αντικείμενο (τακτικές και έκτακτες) εφόσον προσκαλείται, παρουσιάζοντας τα απαραίτητα στοιχεία για την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων, καθώς και να παρίσταται, εφόσον του ζητηθεί, σε κάθε φύσεως ελέγχους ή επιθεωρήσεις της Αναθέτουσας Αρχής.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Σ

1. Έχουν παραληφθεί τα παραδοτέα ? αν ναι, από ποιον ?
2. Για ποιο σοβαρό λόγο δεν εκλήθη ο Ανεξάρτητος Σύμβουλος στη σύσκεψη με τον ΔΕΔΔΗΕ ?
3. Για ποιο σοβαρό λόγο δεν εκλήθη ο Ανάδοχος προκειμένου να δώσεις τις όποιες εξηγήσεις / απαντήσεις στη σύσκεψη με τον ΔΕΔΔΗΕ ?
4. Το Εγχειρίδιο Λειτουργίας & Ελέγχου υφίσταται ? αν ναι, ποιος το κατέχει
5. Σε βλάβη στο δίκτυο (όπως πολλάκις έχει καταγραφεί) σε πόσες ημέρες / μήνες / χρόνια παρεμβαίνει ο ανάδοχος ? ως οφείλει …
6. Όταν μιλάμε για εξοικονόμηση ενέργειας, σύμφωνα με τη ΣΠΥ το αντίτιμο του ανάδοχου για το 2024, είναι 1.154.737 €. Για ποιο λόγο στον προϋπολογισμό εισήχθησαν επιπλέον 740.000 €, δηλαδή σύνολο εξόδων για τον ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟ σχεδόν 1.900.000 € ? Για ποιο λόγο ?
7. Αυτά τα 740.000 € τί ισοσκελίζουν ακριβώς ? ποια οπή/τρύπα του προϋπολογισμού καλούνται να κλείσουν ?

Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ
1. Έγγραφο προς το Δήμο Σαλαμίνας προκειμένου να κατατεθούν τα παραδοτέα της σχετικής Σ.Π.Υ. (Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών)
2. Έγγραφο προς τον Ανεξάρτητο Σύμβουλο, ο οποίος κατήρτισε (?) το Εγχειρίδιο Λειτουργίας και Ελέγχου στο οποίο σύμφωνα με το παραδοτέο (5) της ΣΠΥ θα προέκυπταν αναλυτικά τα στοιχεία μέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και θα επαληθεύονταν με βάση το εν λόγω Εγχειρίδιο, ώστε να εξαχθούν τα πραγματικά αποτελέσματα του Πλάνου Μέτρησης και Επαλήθευσης της Εξοικονόμησης.
3. Τελικά, έγγραφο υπόμνημα ΑΜΕΣΑ περί μονομερούς καταγγελίας/λύσης της σύμβασης._

“Salamina’s Observer”
Άγγελος Δημ. Χειρδάρης
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός MSc

Η μελέτη του Αγγελου Χειρδάρη για τον ηλεκτροφωτισμό:

error: Content is protected !!