ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σαν Έλληνες και ευπειθείς οικονομικά πολίτες, θα πρέπει να νιώθουμε τουλάχιστον ευχαριστημένοι, με τα νέα, τα οποία φτάνουν στην χώρα... ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σαν Έλληνες και ευπειθείς οικονομικά πολίτες, θα πρέπει να νιώθουμε τουλάχιστον ευχαριστημένοι, με τα νέα, τα οποία φτάνουν στην χώρα μας και σύμφωνα με τα οποία, και την ΕΛΣΤΑΤ, η βιομηχανία μας πραγματοποίησε ένα μεγάλο άλμα αυξάνοντας κατά 3,2% τον τζίρο της και μία μέτρηση του ΟΟΣΑ μας φέρνει στην 12 θέση μεταξύ 32 χωρών, ενώ και ο πληθωρισμός υπεχώρησε εσχάτως στο 3,1%. Ο «Economist», τέλος, μας αποδίδει «παγκόσμια πρωτιά στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», τοποθετώντας μας στην 3η θέση παγκοσμίως, ενώ ήμασταν στην 62η, έστω και αν τελευταία, οι διεθνείς τραπεζικοί οίκοι δεν μας αναβάθμισαν, όπως περιμέναμε.



Ας τιτλοφορεί σε είδησή της, -από την άλλη μεριά-, η εφημερίδα «Ο Λόγος» πως «Θεριεύει το τέρας της ακρίβειας», στην χώρα μας, και ας παρηγορηθούμε με την είδηση πως  επί των ημερών μας η πάμπλουτη Γερμανία περνά την μεγαλύτερη κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου της, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατ’ άλλες δημοσιεύσεις.

Στην Ελλάδα του σήμερα, μέχρι και ο κατώτατος μισθός κατά το 2027 θα αυξηθεί ελάχιστα και θα αγγίξει τα 950 ευρώ τον μήνα, καθ’ υπόσχεσιν της Κυβερνήσεως.



Φτάνει να σκεφτούμε, πως στην Αβάνα, οι πολίτες διαμαρτύρονται για ακρίβεια, έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και  άρτου, αλλά και παντού   ακρίβεια έως και ανέχεια.

Για παράδειγμα, στην Αγγλία των ημερών μας, 4,3 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλό εισόδημα των 635 ευρώ, σύμφωνα με το οικείο Υπουργείο Εργασίας.



Τώρα, μέρες πούναι, γιορτινές και ξεσαλώματος, ένεκα εθνικής γιορτής, ο εθιμικός  μπακαλιάρος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, -ως ήταν φυσικόν-, τα είκοσι ευρώ και η βενζίνη ανέβηκε κατά 5%, ακρίβυναν πάντα τα τρόφιμα στα ράφια,  και πετάνε στα ύψη τα διόδια.

Το ευχάριστο πάντως είναι ότι, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας, η Ελλάδα βρίσκεται στην 64η θέση, την στιγμή που μένουν εκτός οι ΗΠΑ, έστω δε και αν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πρεσβεύει πως έξη στα δέκα ελληνικά νοικοκυριά υποφέρουν, ακρίβειας ένεκεν.



Είναι βλέπεις και η ευημερία των Ελληνικών Τραπεζών, οι οποίες τα δύο τελευταία χρόνια κέρδισαν επτά δισεκατομμύρια ευρώ από την διαφορά των επιτοκίων, όπως αναφέρει άλλη είδηση.

error: Content is protected !!