ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ή ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ; ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ή ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;
26.03.2024 Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την επίθεση που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση (…..και όχι μόνον) για τα κοστολογημένα και τεκμηριωμένα μέτρα που... ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ή ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;

26.03.2024

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την επίθεση που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση (…..και όχι μόνον) για τα κοστολογημένα και τεκμηριωμένα μέτρα που δημοσιοποίησε, σχετικά με ακρίβεια και φορολογία. Βασικός πυλώνας της επίθεσης, η δήθεν “αξιόπιστη” κοστολόγηση από την κυβέρνηση και η αμφισβήτηση των κοστολογήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

 Eπειδή όμως στην πολιτική η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από την προπαγάνδα, ήρθε η στιγμή της αλήθειας. Κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή 22.3.24 στις 10:00 μμ, τροπολογία που υπογράφουν 12(!) υπουργοί για θέματα άδειας διαμονής (golden visa) και άλλες φορολογικές διατάξεις, ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ! ‘Οπως προκύπτει με σαφήνεια από την Ειδική Έκθεση που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός, αλλά και από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (συνημμένα), δεν υπάρχει σχετική κοστολόγηση, ούτε κατά εκτίμηση/προσέγγιση ποσό, αλλά υπάρχει η αιτιολογία: Oι ανωτέρω απώλειες εσόδων, το ύψος των οποίων εξαρτάται από πραγματικά περιστατικά θα αναπληρώνονται από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ”.

Eίναι τουλάχιστον προκλητικό, οι ίδιοι πολιτικοί που λασπολογούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν διατάξεις προς ψήφιση χωρίς κοστολόγηση. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά…Όπως είναι και προκλητικό, η μερίδα εκείνη των ΜΜΕ, που παπαγάλιζε την κυβερνητική προπαγάνδα, να μην έχει “ανακαλύψει” ακόμα την είδηση! Eλπίζουμε με την ανακοίνωσή μας αυτή να τους βοηθήσουμε.

                                                              

error: Content is protected !!