Η εφορία ψάχνει 185.000 φορολογουμένους για να τους επιστρέψει λεφτά Η εφορία ψάχνει 185.000 φορολογουμένους για να τους επιστρέψει λεφτά
Γιατί εκκρεμούν μεγάλες επιστροφές φόρου. Πάνω από 60 εκατ. ευρώ επιστροφές φόρου βρίσκονται στα ταμεία της φορολογικής διοίκησης, η οποία «αναζητά» 185.000 φορολογουμένους για να τους επιστρέψει... Η εφορία ψάχνει 185.000 φορολογουμένους για να τους επιστρέψει λεφτά

Γιατί εκκρεμούν μεγάλες επιστροφές φόρου.



Πάνω από 60 εκατ. ευρώ επιστροφές φόρου βρίσκονται στα ταμεία της φορολογικής διοίκησης, η οποία «αναζητά» 185.000 φορολογουμένους για να τους επιστρέψει τα χρήματα που δικαιούνται. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού στην ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα η εφορία να μην μπορεί να τους πληρώσει.



Μπορεί το 2023 οι επιστροφές φόρου εισοδήματος να βεβαιώθηκαν και να πιστωθήκαν ταχύτερα από κάθε άλλη χρονιά, παρ΄ όλα αυτά, 185.000 πολίτες κι επιχειρήσεις δεν είχαν λάβει τα χρήματα ή τον συμψηφισμό που δικαιούνται.



Ο λόγος; Διότι δεν είχαν δηλώσει το ΙΒΑΝ τους στον λογαριασμό τους, στην ψηφιακή πύλη myAADE. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η ΑΑΔΕ τους είχε καλέσει ήδη με e mail και με μήνυμα στον λογαριασμό τους να δηλώσουν το ΙΒΑΝ τους άμεσα και να πιστωθούν την επιστροφή.



Από τους 307.000 φορολογουμένους που έλαβαν mail, ανταποκρίθηκαν οι 122.000 και δήλωσαν ΙΒΑΝ. Έτσι, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα καλέσει τους 185.000 εναπομένοντες, για ακόμα μια φορά, να δηλώσουν το συντομότερο δυνατόν το ΙΒΑΝ, για να λάβουν το ποσό επιστροφής, το οποίο δικαιούνται.



Επισημαίνεται ότι ο ΙΒΑΝ δηλώνεται αποκλειστικά στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία», με χρήση των κωδικών Taxisnet.

dnews.gr

error: Content is protected !!