Πώς η κλοπή αυτοκινήτου από το αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας, οδήγησε σε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία Πώς η κλοπή αυτοκινήτου από το αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας, οδήγησε σε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία
Η λεία της σπείρας, που απαρτιζόταν από τέσσερις Αλβανούς και έναν Τούρκο, έφτασε τις 800.000 ευρώ Όπως προέκυψε, η δράση των κακοποιών, που διέμεναν... Πώς η κλοπή αυτοκινήτου από το αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας, οδήγησε σε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία

Η λεία της σπείρας, που απαρτιζόταν από τέσσερις Αλβανούς και έναν Τούρκο, έφτασε τις 800.000 ευρώ



Όπως προέκυψε, η δράση των κακοποιών, που διέμεναν σε Δυτική Αττική και Σαλαμίνα, ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 2023.



Η κλοπή ενός αυτοκινήτου Toyota Yaris τον περασμένο Φεβρουάριο έξω από το τμήμα ασφαλείας Σαλαμίνας, οδήγησε τα στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Πειραιά, στην εξάρθρωση σπείρας που έκανε διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία. Η λεία της σπείρας, που απαρτιζόταν από τέσσερις Αλβανούς και έναν Τούρκο, έφτασε τις 800.000 ευρώ.



Η κλοπή του αυτοκινήτου και η δολιοφθορά στον αγωγό

Στις 2 Φεβρουαρίου, στην συμβολή της Βενιζέλου με την Ύδρας στην Σαλαμίνα, αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το εν λόγω όχημα, μέσα στο οποίο εντόπισαν μεταξύ άλλων, διαρρηκτικά εργαλεία, μια φιάλη προπανίου, γάντια και αδιάβροχα. Τότε δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο, ο κάτοχος του οχήματος, να εμπλεκόταν με την «δολιοφθορά» του υποθαλάσσιου αγωγού, Σαλαμίνας- Αίγινας, που όπως προέκυψε, ήταν τελικά αστοχία υλικού. Το αυτοκίνητο που όπως προέκυψε ήταν κλεμμένο, ανήκε σε μια γυναίκα που διέμενε στην Πεντέλη, μεταφέρθηκε στο τμήμα για φύλαξη, με τους δράστες όμως να το αφαιρούν τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας και να το πυρπολούν στην πλατεία Σεληνίων. Από εκείνη την στιγμή, έως και τα ξημερώματα της Κυριακής, 14 Απριλίου οπότε και συνελήφθησαν τα μέλη της σπείρας, τα στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Πειραιά, συνέθεταν το παζλ της δράσης των κακοποιών.



Διαρρήξεις και απόπειρες ριφιρί

Όπως προέκυψε, η δράση των κακοποιών, που διέμεναν σε Δυτική Αττική και Σαλαμίνα, ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 2023. Συνομιλούσαν μεταξύ τους μέσω Viber και Mesenger. Όπως προέκυψε, εκτός από την κλοπή και εμπρησμό του οχήματος, είχαν διαρρήξει δυο κοσμηματοπωλεία στην Κεφαλονιά, στις 17 Μαρτίου και 1η Απριλίου. Παράλληλα είχαν προσπαθήσει με την μέθοδο του ριφιφί, να εισβάλουν σε κοσμηματοπωλεία σε Πόρο, στους Δελφούς και στο Αργοστόλι. Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν πέντε αυτοκίνητα, μια μοτοσυκλέτα, κοσμήματα, 1.500 ευρώ, μια μοτοσυκλέτα, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και τα ρούχα που φορούσαν κατά την διάπραξη των έκνομων ενεργειών.



newpost.gr





error: Content is protected !!