«Λουκέτο» σε όλους τους δήμους της χώρας την επόμενη εβδομάδα «Λουκέτο» σε όλους τους δήμους της χώρας την επόμενη εβδομάδα
Στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 21 Μάη που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η ομοσπονδία εργαζομένων στους ΟΤΑ σε ανακοίνωση της καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά στην... «Λουκέτο» σε όλους τους δήμους της χώρας την επόμενη εβδομάδα

Στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 21 Μάη που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η ομοσπονδία εργαζομένων στους ΟΤΑ σε ανακοίνωση της καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και να δώσουν δυναμικό παρών στα Συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν ανά την Ελλάδα, όπως και στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση που έχει προγραμματισθεί για τις 11:00 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρυχθεί για την ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2024, ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων από την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.).Στέλνει επίσης μήνυμα συστράτευσης όλων των δυνάμεων του εργατικού κινήματος, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, σε μία προσπάθεια να σταλεί στην κυβέρνηση τελεσίγραφο πώς η Ελληνική Κοινωνία και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν άλλο να ζουν υπό τον ζυγό της μνημονιακής-νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει. Δεν μπορούν άλλο να υπομένουν την συνεχιζόμενη και αυξανόμενη αισχροκέρδεια και ακρίβεια που τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, τα οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκπροσωπεί, επιβάλλουν, σπέρνοντας πόνο, θλίψη, φτώχεια και δυστυχία απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.

Δεκατέσσερα (14) χρόνια τώρα, από την αρχή των μνημονίων, οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο και συνεχίζεται μία πολιτική μεθοδευμένης εξόντωσης της Ελληνικής Κοινωνίας. Η κυβέρνηση αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα, δέσμια και πιστή στα συμφέροντα, μοιράζει ψίχουλα και επιχειρεί μέσω των πληρωμένων Μ.Μ.Ε. να τα παρουσιάσει ως αποτελεσματική εισοδηματική πολιτική. Μοιράζει ασπιρίνες και διατείνεται πώς μπορούν να θεραπεύσουν μία ανίατη ασθένεια για την οποία φέρει την ευθύνη.

Δεν έχουν ίχνος ντροπής. Αντιθέτως, έχουν απύθμενο θράσος και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία με μοναδικό γνώμονα να κερδίζει το κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων. Δεν διστάζουν ακόμη και να εγκληματήσουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αρρωστημένα σχέδια τους και να γεμίσουν τις τσέπες τους. Τα Τέμπη ήταν ένα απ’ αυτά τα εγκλήματα. Ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψει τα εγκλήματα αυτά να μείνουν ατιμώρητα.Απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, απέναντι στα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους συναδέλφους τους του υπολοίπου Δημοσίου Τομέα, καθώς και του Ιδιωτικού, οφείλουν να αντιδράσουν και να βροντοφωνάξουν ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:• Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.

• Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του 13ου και 14ου μισθού.

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους μισθούς μας.

• Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.

• Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

• Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να σταματήσει η διάλυση και η ερήμωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.).

• Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.• Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εργασιακές διεκδικήσεις.

• Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη νέων κατηγοριών.

• Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.λπ.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

• Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΤΡΙΤΗΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2024, και θα δώσουν δυναμικό παρών στα Συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν ανά την Ελλάδα, όπως και στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση που έχει προγραμματισθεί για τις 11:00 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7-Αθήνα).

error: Content is protected !!