Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου Περάματος με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου Περάματος με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ                                                       Πέραμα 15/ 05/2024ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου Περάματος με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»     Ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης... Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου Περάματος με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ                                                       Πέραμα 15/ 05/2024
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου Περάματος με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

    Ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο Περάματος, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, με σκοπό τη συνεργασία για την υποστήριξη παιδιών, οικογενειών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου, την παροχή  κοινωνικής φροντίδας, υπηρεσιών υγείας, έγκαιρης παρέμβασης και προστασίας τους.

Οι δύο πλευρές, αφού αναγνώρισαν την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και δημιουργίας δράσεων από κοινού με σκοπό την άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο αλλά και την προώθηση της κοινωνικής φροντίδας, συναποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών, υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου Περάματος.



Συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για τη στήριξη του έργου και των δράσεων του Οργανισμού σε δημοτική κλίμακα καθώς και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης, μέσω των δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».



«Το Χαμόγελο του Παιδιού», μεταξύ άλλων, θέτει στη διάθεση του Δήμου Περάματος την τεχνογνωσία που διαθέτει και τις δράσεις που έχει αναπτύξει στους τομείς: Πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών βίας. Πρόληψης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών, και αντιμετώπισης τους, καθώς και ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο. Πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Υποστήριξης οικογενειών, που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας. Περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και φυσικών καταστροφών

Από την πλευρά του ο Δήμος Περάματος αναλαμβάνει την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης, που διαχειρίζεται.



Την ενημέρωση όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός..

Την προβολή των μηνυμάτων Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas στις οθόνες μεταβλητών μηνυμάτων στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης, που διαχειρίζεται.



 Την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στα προγράμματα Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas και την παροχή τεχνικής ή οποιασδήποτε άλλης μορφής υποστήριξης προβλέπεται από τον κανονισμό του προς τις δομές που λειτουργεί ή πρόκειται να λειτουργήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Περάματος. 

error: Content is protected !!