Σύστημα IRIS: Πώς θα αποφύγετε τα πρόστιμα – Έτσι θα το ενεργοποιήσετε Σύστημα IRIS: Πώς θα αποφύγετε τα πρόστιμα – Έτσι θα το ενεργοποιήσετε
Τι προβλέπει ο νόμος Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα θα βρεθούν από 1η Ιουλίου οι επαγγελματίες που δεν θα έχουν προχωρήσει σε σύνδεση με το σύστημα άμεσων... Σύστημα IRIS: Πώς θα αποφύγετε τα πρόστιμα – Έτσι θα το ενεργοποιήσετε

Τι προβλέπει ο νόμος

Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα θα βρεθούν από 1η Ιουλίου οι επαγγελματίες που δεν θα έχουν προχωρήσει σε σύνδεση με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS.Το πρόστιμο για τους ελεύθερους επαγγελματίες ανέρχεται σε 1.500 ευρώ αλλά όσοι πληρώσουν το πρόστιμο εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση του θα καταβάλλουν μειωμένο πρόστιμο κατά 50%. Επιπλέον όσοι επαγγελματίες δεν δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό θα πληρώσουν πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Τι προβλέπει ο νόμος

Ο νόμος υποχρεώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους να συνδέσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό με σύστημα άμεσων πληρωμών προκειμένου να δέχονται άμεση πληρωμή από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο τους το ζητήσει.Επίσης, τα φυσικά πρόσωπα που συναλλάσσονται με άλλο φυσικό πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες (ελεύθερο επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενο) δικαιούνται να ζητήσουν να γίνει η πληρωμή μέσω συστήματος άμεσων πληρωμών.

Για τους καταναλωτές η υπηρεσία IRIS είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμη είτε στο Internet είτε στο mobile banking και ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια.Τι είναι το σύστημα IRIS

Η υπηρεσία IRIS payments – Ηλεκτρονικό Κατάστημα είναι μία εναλλακτική λύση άμεσων (online) πληρωμών που δίνει τη δυνατότητα στον πληρωτή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος να πραγματοποιεί τις αγορές του με απευθείας χρέωση του τραπεζικού του λογαριασμού χρησιμοποιώντας το internet banking της τράπεζας που συνεργάζεται. Στην υπηρεσία υποστηρίζονται τα internet banking της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Viva, καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν των χρηστών internet banking της Ελλάδας.

Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας των προϊόντων ή υπηρεσιών στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eShop) της επιχείρησης, στην επιλογή του τρόπου πληρωμής εμφανίζεται ως μέσω πληρωμής και η υπηρεσία IRIS payments. Η διαδικασία για την πληρωμή μέσω IRIS payments γίνεται ως εξής:  • Επιλέγει την υπηρεσία IRIS payments ως τρόπο πληρωμής, μέσα από το διαδικτυακό χώρο του εμπόρου.
  • Επιλέγει «Δημιουργία QR Code» για να σκανάρει το QR από το mobile banking τους ή επιλέγει την τράπεζά του και αυτόματα θα μεταφερθεί στο ασφαλές περιβάλλον του e-banking της τράπεζας.
  • Εισέρχεται στο περιβάλλον της τράπεζάς του και μετά την ασφαλή σύνδεσή του ενημερώνετε με τις λεπτομέρειες της πληρωμής.
  • Δίνοντας την έγκριση του πραγματοποιεί την πληρωμή με μεταφορά πίστωσης από τον τραπεζικό λογαριασμό του.
  • Ολοκληρώνει την πληρωμή.
  • Αυτόματη επιστροφή του πελάτη στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) της επιχείρησης, όπου εμφανίζεται και το μήνυμα ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Πλεονεκτήματα για το ηλεκτρονικό κατάστημα μέσω IRIS  • Άμεση ενημέρωση της επιχείρησης για την εκτέλεση της πληρωμής.
  • Εγγυημένη και ανέκκλητη είσπραξη της πληρωμής.
  • Παροχή ενός επιπρόσθετου και εναλλακτικού τρόπου πληρωμής για τους πελάτες σας, ώστε να ολοκληρώνουν τις πληρωμές τους με ευκολία και ασφάλεια.
  • Ημερήσια παραλαβή αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού αρχείου εκκαθάρισης συναλλαγών για την ενημέρωση των συστημάτων της επιχείρησης και τη λογιστική τακτοποίηση των πληρωμών που έχει λάβει στο λογαριασμό της στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στα πλεονεκτήματα του IRIS περιλαμβάνονται η άμεση πίστωση 24 ώρες την εβδομάδα και τις 365 μέρες του έτους καθώς και η ταχύτητα και ευκολία χρησης του.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενεργοποιήσουν τις πληρωμές IRIS μέσα από την εφαρμογή e-banking της τράπεζας τους. Κάνωντας νέα συνναλαγή μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα IRIS όπου τους δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρώσουν την συναλλαγή τους είτε Γράφοντας το κινητό ή ΑΦΜ το εγγεγραμένου στην υπηρεσία εμπόρου ή σκανάρωντας τον κωδικό QR που τους παρέχει ο έμπορος.

Η συναλλαγή παίρνει μόλις μερικά δευτερόλεπτα και ο καταναλωτής και ο έμπορος ενημερώνονται άμεσα για την επιτυχημένη μεταφορά.

Επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή της τράπεζας τους και να ενεργοποιήσουν τις πληρωμές IRIS την τράπεζα ή να κλείσουν ένα με ραντεβού στην τράπεζα τους.

Η υλοποίηση στο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να γίνει είτε μέσω ΑΦΜ, τηλεφώνου στην ολοκλήρωση της παραγγελίας ή μεσω του κωδικού QR που θα λάβεται με την ενεργοποίηση του IRIS payments.

workenter.gr

error: Content is protected !!