Κυκλοφορεί ήδη η “ΦΩΝΗ” για το 1ο Δεκ/ρο Μάϊου 2024-Δείτε το εξώφυλλο και διαβάστε το editorial Κυκλοφορεί ήδη η “ΦΩΝΗ” για το 1ο Δεκ/ρο Μάϊου 2024-Δείτε το εξώφυλλο και διαβάστε το editorial
Κυκλοφορεί ήδη από την Παρασκευή η “ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ” για το 1ο δεκαπενθήμερο του Μάϊου 2024 με πολύ ενδιαφέρουσα ύλη Δείτε το εξώφυλλο: Διαβάστε... Κυκλοφορεί ήδη η “ΦΩΝΗ” για το 1ο Δεκ/ρο Μάϊου 2024-Δείτε το εξώφυλλο και διαβάστε το editorial

Κυκλοφορεί ήδη από την Παρασκευή η “ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ” για το 1ο δεκαπενθήμερο του Μάϊου 2024 με πολύ ενδιαφέρουσα ύλη

Δείτε το εξώφυλλο:

Διαβάστε το editorial

Ο εθελοντισμός ως στάση ζωής είναι μια φιλοσοφία που ενσωματώνει την αλτρουιστική δράση και την προσφορά στην κοινωνία στην καθημερινότητα ενός ατόμου. Αυτός ο τρόπος ζωής χαρακτηρίζεται από την προθυμία να βοηθάει κανείς τους άλλους χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα, ενισχύοντας το αίσθημα της κοινότητας και της αλληλεγγύης. Ο εθελοντισμός μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες επικοινωνίας, ηγεσίας και συνεργασίας. Βοηθά στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης, καθώς προσφέρει την ευκαιρία να βλέπει κανείς τον αντίκτυπο των πράξεών του. Η συμμετοχή σε εθελοντικές δραστηριότητες φέρνει κοντά ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και αξίες. Δημιουργούνται νέες φιλίες και ενδυναμώνονται οι κοινωνικοί δεσμοί.
Η προσφορά και η βοήθεια προς άλλους συνδέονται με την αύξηση της ευτυχίας και της ικανοποίησης από τη ζωή. Μειώνουν το άγχος και την κατάθλιψη, προσφέροντας μια αίσθηση σκοπού. Πολλοί εργοδότες επίσης εκτιμούν την εμπειρία από τον εθελοντισμό, καθώς δείχνει υπευθυνότητα, δέσμευση και κοινωνική ευαισθησία. Ο εθελοντισμός μπορεί επίσης να προσφέρει πολύτιμες επαγγελματικές εμπειρίες και δικτύωση.

Δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την πρωτοβουλία του Δήμου, φυσικά ορμώμενη από τις “προσταγές” του αρμόδιου Υπουργείου, τόσο για την δημιουργία αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας όσο και την προσπάθεια δημιουργίας εκ του μηδενός και παρά τα υπερφίαλα προηγούμενα περί εθελοντών του δήμου, μιας εθελοντικής ομάδας του Δήμου. Ελπίζουμε δε να επικρατήσει η κοινή λογική και το συμφέρον του τόπου μακριά από τους αποκλεισμούς και τις αλαζονικές συμπεριφορές που μας έχει συνηθίσει η δημοτική αρχή. Στην αντίθετη περίπτωση το εγχείρημα θα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία εκ της γεννήσεως του. Υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές και τρόποι στην διαχείριση μιας εθελοντικής ομάδας και αυτό δεν πρέπει κανείς να το ξεχνάει.

error: Content is protected !!