Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις (διαδικασία) Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις (διαδικασία)
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ:  Το πρώτο 15θημερο του Ιουνίου ξεκινά η διαδικασία αιτήσεων για τα voucher των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών της ΕΕΤΑΑ της περιόδου 2024-’25. Φέτος οι δικαιούχοι... Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις (διαδικασία)

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ:  Το πρώτο 15θημερο του Ιουνίου ξεκινά η διαδικασία αιτήσεων για τα voucher των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών της ΕΕΤΑΑ της περιόδου 2024-’25.

Φέτος οι δικαιούχοι των voucher παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών θα είναι περισσότεροι, καθώς η σχετική χρηματοδότηση αυξάνεται κατά 25 εκατ. ευρώ.Το πρόγραμμα για voucher βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών αφορά μητέρες τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημοσίου τομέα και απευθύνεται σε χιλιάδες παιδιά.

Οι εργαζόμενοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) ή άνεργοι γονείς θα λάβουν ενίσχυση με τη μορφή voucher για την εγγραφή του παιδιού ή των παιδιών τους, σε:

  • βρεφικό, βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό
  • βρεφικό σταθμό ολοκληρωμένης φροντίδας.
  • Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ή ΚΔΑΠ με αναπηρία.

Υπενθυμίζεται ότι για το προηγούμενο έτος, δικαίωμα συμμετοχής στο σύνολο των δομών με πλήρη αξία voucher είχαν τα παιδιά οικογενειών με το εξής ετήσιο εισόδημα:

  • μέχρι και 27.000 ευρώ σε ετήσια βάση είναι για όσους έχουν έως 2 παιδιά
  • μέχρι και 30.000 ευρώ σε ετήσια βάση είναι για όσους έχουν 3 παιδιά.
  • μέχρι και 33.000 ευρώ σε ετήσια βάση είναι για όσους έχουν 4 παιδιά,
  • μέχρι και 36.000 ευρώ σε ετήσια βάση είναι για όσους έχουν από 5 παιδιά και άνω.

Τα κριτήρια αυτά για το νέο έτος,  πιθανόν να διαφοροποιηθούν.Διαδικασία

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής γίνονταν ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr, από με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του αιτούντα.

Όσοι κάνουν αιτήσεις και γίνουν “δικαιούχοι” θα πρέπει να αρχίσουν τη διαδικασία της εγγραφής και να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Να εκτυπώσουν το voucher και να απευθυνθούν σε οποιαδήποτε αντίστοιχη σε υπηρεσίες Δομή της επιλογής τους που είναι πλησίον του τόπου κατοικίας τους. Να υπογράψουν την τυποποιημένη σύμβαση. Αυτήν θα την εκτυπώσει ο Φορέας σε 2 αντίτυπα (ένα για κάθε συμβαλλόμενο) μέσα από το Π.Σ. της ΕΕΤΑΑ, τα οποία συνυπογράφονται και από το Νόμιμο Εκπρόσωπο του Φορέα, όπου περιγράφονται τα βασικά στοιχεία και οι υποχρεώσεις των 2 μερών.Δείτε ακόμη:Να εξουσιοδοτήσουν ηλεκτρονικά την ΕΕΤΑΑ που διενεργεί τις πληρωμές προς το Φορέα για λογαριασμό τους και να επιλέξουν την ειδική εφαρμογή «αποδοχή». Να εκδώσουν την Κάρτα Παρουσίας (ΚΑ.ΠΑ.) από την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ. Αυτή είναι υποχρεωτική για την καταγραφή της παρουσίας του ωφελούμενου παιδιού από την πρώτη ημέρα παρουσίας του σε δομή.

Μέχρι να βγει όμως η σχετική ανακοίνωση για την ενεργοποίηση των συμβάσεων (voucher), η ΕΕΤΑΑ θα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της έναν κατάλογο φορέων και δομών, που εκδήλωσαν την πρόθεση τους να συμμετέχουν στη δράση.Μπορείτε δηλαδή να δείτε για την περιοχή ενδιαφέροντός σας τη δομή που επιθυμείτε, τις ηλικίες παιδιών που δέχεται, τις θέσεις, το ωράριο λειτουργίας και το αν παρέχεται σίτιση.

Οι κατηγορίες δομών

Τα Voucher αφορούν στις ακόλουθες κατηγορίες δομών:Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί Σταθμοί – Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών και Προ-νήπια από 2,5 έως 4 ετώνΒρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Β.Σ.Ο.Φ) – Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών, Προ-νήπια από 2,5 έως 4 ετών και Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 έως 6,5 ετών.

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)- Παιδιά από 5 έως 12 ετών, και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. Α.μεΑ.)- Παιδιά με αναπηρία, έφηβοι και άτομα, με κάθε είδους κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία.

aftodioikisi.gr

error: Content is protected !!