Πολιτική έκπληξη με τον Φειδία Παναγιώτου στην Κύπρο – Ο 24χρονος YouTuber που εκλέχθηκε ευρωβουλευτής Πολιτική έκπληξη με τον Φειδία Παναγιώτου στην Κύπρο – Ο 24χρονος YouTuber που εκλέχθηκε ευρωβουλευτής
“Σήμερα είναι ιστορική ημέρα όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για τον κόσμο όλο”, ανέφερε ο 24χρονος influencer, YouTuber, TikToker και ανεξάρτητος υποψήφιος... Πολιτική έκπληξη με τον Φειδία Παναγιώτου στην Κύπρο – Ο 24χρονος YouTuber που εκλέχθηκε ευρωβουλευτής

“Σήμερα είναι ιστορική ημέρα όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για τον κόσμο όλο”, ανέφερε ο 24χρονος influencer, YouTuber, TikToker και ανεξάρτητος υποψήφιος Φειδίας Παναγιώτου αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.Τα επίσημα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο νεαρός τερματίζει 3ος με μικρή διαφορά από τα δύο μεγάλα κόμματα της Μεγαλονήσου, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και καταλαμβάνει μία από τις έξι έδρες της Κύπρου στην Ευρωβουλή, γεγονός το οποίο πανηγύρισε με πάρτι στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο ίδιος, στέρησε τη μία από τις δύο έδρες του ΑΚΕΛ και άφησε εκτός Ευρωκοινοβουλίου την ΕΔΕΚ.

Ειδικότερα, με βάση τα ποσοστά που διαμορφώθηκαν με καταμετρημένο το 80% των ψήφων, ισχύουν τα εξής:

ΔΗΣΥ 24,7% (2 έδρες)

ΑΚΕΛ 21,7% (1 έδρα)

Φειδίας Παναγιώτου 19,4% (1 έδρα)

ΕΛΑΜ 11.2% (1 έδρα)

ΔΗΚΟ 9,6% (1 έδρα).H πρώτη αντίδρασή του

Ποιος είναι

Γιος παπά, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό λόγω της παρουσίας του στο Youtube και το TikTok, ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί, αν πάει στις Βρυξέλλες.

Όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στον Alpha Kύπρου, φορούσε σορτσάκι, σακάκι και τρεις γραβάτες.

Ο Φειδίας έχει περίπου 2,6 εκατ. συνδρομητές στο Youtube και κατά καιρούς προκάλεσε αντιδράσεις πέρισυ προσπαθώντας να ταξιδέψει σε όλη την Ινδία και την Ιαπωνία χωρίς να πληρώσει, ζητώντας μετρητά.Κάποτε, έφτασε να κοιμάται σε sleeping bag, επί τρεις μήνες έξω από τα γραφεία της “SpaceX”, μέχρι να καταφέρει να αγκαλιάσει τον Έλον Μασκ.

Ο YouTuber παρουσιάζει τον εαυτό του ως έναν “επαγγελματία γκαφατζή”, παραδέχεται ότι δεν έχει πολιτική εμπειρία ή σχέση με την πολιτική. Ξεκίνησε μια προεκλογική εκστρατεία καλώντας τους νέους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Σαββατοκύριακου.

Ο Παναγιώτου κέρδισε το 19,4% των ψήφων και η απροσδόκητη νίκη του χαρακτηρίζεται ως μια απόρριψη των παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων.

“Αυτό που συνέβη είναι ένα σοκ, ένα θαύμα”, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ΡΙΚ ο νεαρός εκλεγμένος ευρωβουλευτής, ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης στις πλατφόρμες Instagram και TikTok.“Τα κόμματα πρέπει να το εκλάβουν αυτό ως μια προειδοποίηση ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να ακούν τον λαό”, είπε.

Ο ιστότοπος της εφημερίδας Φιλελεύθερος χαρακτήρισε την εκλογή του ένα “ηχηρό” μήνυμα προς τα κόμματα και ένα βήμα προς την “αλλαγή του πολιτικού χάρτη”.

“Ο νεαρός YouTuber, κάνοντας αποκλειστική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με απολιτική ρητορική, χωρίς πολιτικές θέσεις, χωρίς γνώση –το παραδέχεται ο ίδιος– για την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατάφερε να προκαλέσει αναστάτωση”, τόνισε η κυπριακή εφημερίδα.

Σχολιαστές εκτιμούν ότι η εκλογή κάποιου που δεν έχει λεπτομερές πρόγραμμα καταδεικνύει ότι τα παραδοσιακά κόμματα είναι αποκομμένα από τους ψηφοφόρους και δεν κατανοούν τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Παναγιώτου, γιος ιερέα, χρησιμοποίησε την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενθαρρύνει τους νέους Κύπριους να πάνε να ψηφίσουν.Ανάμεσα στα κατορθώματά του, ήταν βίντεο όπου ανταλλάσσει αγκαλιές με 100 διασημότητες, μια εβδομάδα που πέρασε μέσα σε ένα φέρετρο και προπόνηση με Κινέζους δασκάλους του Κουνγκ Φου Σαολίν.

Το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές στην Κύπρο διαμορφώθηκε στο 58,86%, έναντι 45% στις ευρωεκλογές του 2019, αύξηση που παρατηρητές αποδίδουν εν μέρει στον “παράγοντα Φειδίας”.

TheToc, ΑΠΕ-ΜΠΕ

error: Content is protected !!