ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑ.Σ.ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α. ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑ.Σ.ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α.
Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 17:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στην ΕΠΑ.Σ. Ναυστάθμου Σαλαμίνας της Δ.ΥΠ.Α, για το σχολικό έτος... ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑ.Σ.ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 17:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στην ΕΠΑ.Σ. Ναυστάθμου Σαλαμίνας της Δ.ΥΠ.Α, για το σχολικό έτος 2024-2025,

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι 15-29 ετών (γεννήθηκαν τα έτη 1995-2009) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου. Η αμοιβή των μαθητών ανέρχεται σε 118,64 ευρώ ή 148,30 ευρώ την εβδομάδα (για 4 ή 5 ημέρες μαθητείας, αντίστοιχα) για 2 έτη.Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω gov.gr με κωδικούς TAXISnet στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/…/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole…

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑΗ ΔΥΠΑ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυϊκό σύστημα στη χώρα μας που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη Σχολή με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Οι μαθητές της ΕΠΑ.Σ.Ναυστάθμου Σαλαμίνας το πρωί πραγματοποιούν μαθητεία στα συνεργεία και στο Νοσοκομείο του Ναυστάθμου Σαλαμίνας σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη σχολή.Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

Πραγματοποιούν πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση

Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα

Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό

Λαμβάνουν επίδομα στέγασης που ανέρχεται στα 240 ευρώ μηνιαίως, καθώς και σίτισης που ανέρχεται στα 9 ευρώ ημερησίως, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια

Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές

Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.Φέτος στην ΕΠΑ.Σ. Ναυστάθμου Σαλαμίνας θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:

Βοηθός Γενικής Νοσηλείας

Τεχνίτης Εργαλειομηχανών (CNC)

Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εργασιών και Ανελκυστήρων

Τεχνίτης Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

error: Content is protected !!