Με απόφαση δημάρχου καταργείται η Κυριακάτικη αργία για όλα τα εμπορικά καταστήματα! Με απόφαση δημάρχου καταργείται η Κυριακάτικη αργία για όλα τα εμπορικά καταστήματα!
Την χαριστική βολή στην κυριακάτικη αργία επιχειρεί να δώσει ο Δήμαρχος της Κέρκυρας, Στ. Πουλημένος, επιτρέποντας το άνοιγμα όλων των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη, όλες τις Κυριακές, μέχρι... Με απόφαση δημάρχου καταργείται η Κυριακάτικη αργία για όλα τα εμπορικά καταστήματα!

Την χαριστική βολή στην κυριακάτικη αργία επιχειρεί να δώσει ο Δήμαρχος της Κέρκυρας, Στ. Πουλημένος, επιτρέποντας το άνοιγμα όλων των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη, όλες τις Κυριακές, μέχρι τις 31 Οκτώβρη.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος,  αξιοποιώντας απόφαση της Περιφερειακής Αρχής την περίοδο που την πλειοψηφία είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων για τις υπόλοιπες μέρες, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα!



Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κέρκυρας, με ανακοίνωση της υπενθυμίζει πως έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το θέμα της παράνομης λειτουργίας των δύο καταστημάτων της «Lidl» στην πόλη της Κέρκυρας τις Κυριακές. Τότε, ο δήμαρχος έκρινε αυθαίρετη, παράνομη και καταδικαστέα την ενέργεια της πολυεθνικής, δηλώνοντας  κατηγορηματικά αντίθετος στη λειτουργία των καταστημάτων μεγάλων αλυσίδων τις Κυριακές.



«Αυτά όμως πριν από δύο μήνες! Πέραν του γεγονότος ότι, παρά τα όσα έλεγε ο Δήμαρχος, όλο αυτό το διάστημα η πολυεθνική συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα τις Κυριακές, παίζοντας το ρόλο του λαγού στο εμπόριο, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η παρανομία αυτή γίνεται νόμος από τον ίδιο που κατά τα άλλα ήταν αντίθετος, επιβεβαιώνοντας τις προειδοποιήσεις του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων», σημειώνει η  «Λαϊκή Συσπείρωση»

Επίσης, υπογραμμίζει πως «δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως την πόρτα άνοιξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με την απόφαση Υδραίου, αξιοποιώντας νόμο της ΝΔ, που παρά το γεγονός ότι εξαιρούσε τα super market, έκανε όμως την αρχή για να υπάρξει η σημερινή εξέλιξη».Δείτε ακόμη:



«Τόσο διαφορετική η πολιτική τους! Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει, για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, πάντα σε βάρος των εργαζόμενων και του λαού, βασισμένοι σε κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ενσωματώνονται από τις κυβερνήσεις στην ελληνική νομοθεσία. Ένας μηχανισμός που δουλεύει ρολόι όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων αλλά κουτσαίνει όταν πρόκειται για τις ανάγκες των πολλών, όπως π.χ. στην περίπτωση της ύδρευσης του Δήμου», όπως υπογραμμίζει.



Σημειώνει ακόμη πως «τόσο μεγάλη ήταν η ανάγκη της Δημοτικής Αρχής να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών, που δεν τήρησε ούτε τους κανόνες της αστικής νομιμότητας, αφού δεν προχώρησε στη διαβούλευση που απαιτείται αλλά χρησιμοποίησε ως ”δικαιολογία” κάποια έγγραφα του 2023 (της προηγούμενης δημοτικής περιόδου δηλαδή) από τοπικούς επαγγελματικούς φορείς και σίγουρα σε καμία περίπτωση από εκπροσώπους των εργαζομένων. Άλλη μία φορά οι νόμοι γίνονται λάστιχο όταν αφορά τα κέρδη των ομίλων». 



«Οι εργαζόμενοι και οι μικροκαταστηματάρχες το μόνο που έχουν είναι ο αγώνας τους ενάντια σε τέτοιες αποφάσεις και πρακτικές, συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους και στους Συλλόγους τους», διαμηνύει η«Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία «δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και στους αγώνες τους». 

aftodioikisi.gr



error: Content is protected !!