ΤΟ ΓΥΦΤΑΡΙΟ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ ΤΟ ΓΥΦΤΑΡΙΟ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ
Προβληματίστηκα αρκετά, για το αν έπρεπε να αναφερθώ στα τελευταία γεγονότα που πλήττουν τον τόπο μας. Αποφάσισα εν τέλει να τοποθετηθώ ανοικτά για όσα συμβαίνουν... ΤΟ ΓΥΦΤΑΡΙΟ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ

Προβληματίστηκα αρκετά, για το αν έπρεπε να αναφερθώ στα τελευταία γεγονότα που πλήττουν τον τόπο μας. Αποφάσισα εν τέλει να τοποθετηθώ ανοικτά για όσα συμβαίνουν και πραγματικά αναρωτιέμαι…Έχουμε ζήσει ως τόπος στο παρελθόν διεθνή ρεζιλίκια.

Ποιός δεν θυμάται τους διεθνείς αγώνες καγιάκ το 2021 στη Σαλαμίνα, που τελικά ματαιώθηκαν διότι η θάλασσα γέμισε βοθρολύματα. Τότε ο δήμαρχος αντί συγνώμης προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες του, ρίχνοντας τες σε κάποιον ασυνείδητο πολίτη.

Φέτος αυτό που ζούμε όμως δεν έχει προηγούμενο!

Η δημόσια διαπόμπευση του τόπου ξεκίνησε από την αρχή του καλοκαιριού, με την εμφάνιση στα κανάλια του δημάρχου δηλώνοντας την αδυναμία του να ανταπεξέλθει στην αποκομιδή κλαδιών, ρίχνοντας πάλι φυσικά τις ευθύνες στους… ασυνείδητους πολίτες.

Έκτοτε κατά διαστήματα η δημόσια διαπόμπευση συνεχιζόταν σε κανάλια και εφημερίδες με ευθύνη πάντα των “ασυνείδητων” πολιτών. Κι εκεί που λες “πιάσαμε πάτο”, ανακαλύπτεις ότι έχει κι άλλο…

Σε ρεπορτάζ του Σκάι και σε διάλογο με τον δημοσιογράφο κ. Πορτοσάλτε ο δήμαρχος προήγαγε τους πολίτες από ασυνείδητους σε.. “γυφταριό των νοικοκυραίων”, αφού συμφώνησε με την άποψη του δημοσιογράφου. Δεν είναι δυνατόν να σχολιάζει την κατάντια μας όλη η Ελλάδα, με υποτιμητικούς τίτλους των Σαλαμίνιων, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου.O κ. Δήμαρχος, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του εξευτελισμού που επέβαλε δια της ανικανότητας του στους Σαλαμίνιους πολίτες; Ακόμα κι αν από λάθος ή εκ παραδρομής έκανε τέτοιο ατόπημα, θα έπρεπε να βγει με δελτίο τύπου να διαμαρτυρηθεί στη δήλωση του δημοσιογράφου, όπως άμεσα είχε κάνει όταν ο ίδιος είχε προσβληθεί με το αμίμητο “ρίχτα στην ΕΥΔΑΠ” .

 Δεν έχει προηγούμενο ο εξευτελισμός, που απέδειξε πως η Σαλαμίνα είναι στον αυτόματο πιλότο, έχει αφεθεί στην τύχη της, και η δημοτική αρχή είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα αυτονόητα.

Εδώ και πέντε χρόνια ασχολείται με επικοινωνιακές “φανφάρες” και με το αφήγημα της παραλαβής “καμένης γης”, αντί να επιλύσει τα προβλήματα του νησιού και των κατοίκων της.

Κύριε Παναγόπουλε, δεν χωρά πλέον η φθηνή δικαιολογία σας ότι για όλα φταίει το κεντρικό κράτος, οι προηγούμενοι και οι πολίτες … σήμερα που αποκαλύφθηκε πόσο λίγος είστε για να διοικήσετε ένα νησί!

Δεν σας ζήτησε κανείς “σπαθιά να καταπιείτε”. Απλά τη δουλειά σας να κάνετε.

Ντράπηκε και η ντροπή!

Η ιστορία, δυστυχώς, γράφει και δύσκολα ξεγράφει…

Αραβανή Υβόνη 

Δημοτική Σύμβουλος Σαλαμίνας 

error: Content is protected !!