ΕΟΦ: Ανακαλεί rapid test για κορονοϊό και γρίπη ΕΟΦ: Ανακαλεί rapid test για κορονοϊό και γρίπη
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε την απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας rapid test για τον κορονοϊό και τη γρίπη. Ο λόγος της απόσυρσης είναι η... ΕΟΦ: Ανακαλεί rapid test για κορονοϊό και γρίπη

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε την απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας rapid test για τον κορονοϊό και τη γρίπη.

Ο λόγος της απόσυρσης είναι η διαπίστωση λανθασμένης αναγραφής της ημερομηνίας λήξης κατά τη διάρκεια ελέγχου.



Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας Jan062023 του REAGEN SARS-CoV-2/RSV& FLU A/B ANTIGEN RAPID TEST KIT, καθώς από τον μακροσκοπικό έλεγχο συσκευασιών της εν λόγω παρτίδας προέκυψε ότι είτε η ατομική συσκευασία του περιεχόμενου στυλεού έφερε ημερομηνία λήξης πολύ προγενέστερη της ημερομηνίας λήξης που έφερε η δευτερογενής συσκευασία (3/2024 έναντι 1/2025) είτε η ατομική συσκευασία του περιεχόμενου στυλεού έφερε ημερομηνία λήξης διαφορετική από την ημερομηνία λήξης που έφερε η δευτερογενής συσκευασία (12/2024 έναντι 1/2025) ενώ δεν αναγράφονταν τα στοιχεία επικοινωνίας του κατασκευαστή του στυλεού.



Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία ΚΑΤΙΡΤΖΗΣ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ως εισαγωγέας του προϊόντος οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της ανωτέρω παρτίδας, προκειμένου να την αποσύρουν».

eleftherostypos.gr/









error: Content is protected !!