Ανερχόμενος πόλος για startups η Αθήνα – Τρεις ελληνικές στις top 21 αναδυόμενες εταιρείες της Ευρώπης Ανερχόμενος πόλος για startups η Αθήνα – Τρεις ελληνικές στις top 21 αναδυόμενες εταιρείες της Ευρώπης
Το LinkedIn, στο πλαίσιο του αφιερώματός του στις κορυφαίες startups της Ευρώπης, παρουσίασε τη λίστα με τις 21 αναδυόμενες νεοφυείς εταιρείες για το 2024, που εδρεύουν σε... Ανερχόμενος πόλος για startups η Αθήνα – Τρεις ελληνικές στις top 21 αναδυόμενες εταιρείες της Ευρώπης

Το LinkedIn, στο πλαίσιο του αφιερώματός του στις κορυφαίες startups της Ευρώπης, παρουσίασε τη λίστα με τις 21 αναδυόμενες νεοφυείς εταιρείες για το 2024, που εδρεύουν σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Πρόκειται για εταιρείες που ξεχωρίζουν τόσο για τη γρήγορη ανάπτυξή τους, όσο και για τον ρόλο τους στη διαμόρφωση του μέλλοντος σε σημαντικούς τομείς, όπως η τεχνολογία, η ναυτιλία και η αγορά ακινήτων. Από τις 21 startups που βρέθηκαν στη λίστα, τρεις εταιρείες από την Αθήνα κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή για την καινοτομία και τη συμβολή τους στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας.



Η λίστα του LinkedIn βασίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες που αντικατοπτρίζουν την επιτυχία και τη δυναμική ανάπτυξη των εταιρειών αυτών. Ο πρώτος πυλώνας αφορά στην αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στις εταιρείες, δείχνοντας πως αυτές οι επιχειρήσεις προσελκύουν συνεχώς νέα ταλέντα. Ο δεύτερος πυλώνας σχετίζεται με το ενδιαφέρον που δείχνουν όσοι αναζητούν εργασία στις συγκεκριμένες εταιρείες, καθώς αυτές αποτελούν ελκυστικούς εργοδότες στον τομέα τους. Ο τρίτος πυλώνας αφορά στη δέσμευση των εργαζομένων προς την εταιρεία τους, κάτι που δείχνει την ικανοποίηση και την αφοσίωσή τους. Τέλος, ο τέταρτος πυλώνας σχετίζεται με την ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν ταλέντα από κορυφαίες επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας ότι αυτές οι startups αποτελούν πραγματικούς πόλους έλξης για έμπειρους επαγγελματίες.



Η συγκεκριμένη λίστα διαφέρει από άλλες κατατάξεις του LinkedIn, καθώς επικεντρώνεται σε πόλεις αντί για χώρες, κάτι που δίνει έμφαση στην τοπική δραστηριότητα και τη δυνατότητα μιας εταιρείας να επηρεάσει τις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Οι εταιρείες που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα πρέπει να είναι ανεξάρτητες και ιδιωτικές, με την έδρα τους να βρίσκεται στην πόλη όπου δραστηριοποιούνται. Επίσης, πρέπει να έχουν τουλάχιστον 30 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης και να είναι έως επτά ετών.



Η δυναμική παρουσία της Αθήνας

Η Αθήνα μπορεί να έχει έναν δύσκολο ανταγωνισμό από τεχνολογικά κέντρα όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο, αλλά η παρουσία της στη λίστα με τις 21 κορυφαίες startups δείχνει ότι η πόλη αποτελεί πλέον έναν αξιόλογο προορισμό για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις. Οι τρεις ελληνικές εταιρείες που ξεχώρισαν στη λίστα αναδυόμενων επιχειρήσεων του Linkedin αποδεικνύουν ότι η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει το κατάλληλο περιβάλλον για ανάπτυξη και καινοτομία, προσελκύοντας ταλέντα τόσο από την εγχώρια όσο και από τη διεθνή αγορά. Δεν εκπροσωπούν απλώς την επιχειρηματική σκηνή της Αθήνας, αλλά συμβάλλουν στην ανάδειξή της ως ένας από τους ανερχόμενους πόλους νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.



Η Campeón Gaming, μία από τις τρεις ελληνικές εταιρείες που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα, ειδικεύεται στον τομέα του iGaming. Με παρουσία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο, η εταιρεία προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες gaming μέσω μιας πλήρως προσαρμόσιμης πλατφόρμας, δίνοντας έμφαση στην εμπειρία του χρήστη και στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης gaming εμπειρίας.

Η Harbor Lab είναι μια νεοφυής επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον ναυτιλιακό κλάδο, παρέχοντας λογισμικό για τη διαχείριση λιμενικών εξόδων και τη διεκπεραίωση πληρωμών. Η εταιρεία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ μέσω Series A χρηματοδότησης φέτος, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις καινοτόμες λύσεις της. Με το λογισμικό της, η Harbor Lab βοηθά τους πελάτες της να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη και να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τις διαδικασίες τους.



Τέλος, η Prosperty είναι μια proptech εταιρεία που φιλοδοξεί να ψηφιοποιήσει την αγορά ακινήτων, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αγοράζονται, πωλούνται και διαχειρίζονται τα ακίνητα. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, όπως ανάλυση δεδομένων και αυτοματισμούς, η Prosperty προσφέρει στους χρήστες της μια πιο εύκολη και αποτελεσματική διαδικασία διαχείρισης ακινήτων.

Σύμφωνα με ανάλυση του Found.ation, οι δύο από τις εταιρείες που επιλέχθηκαν (Harbor Lab και Prosperty) ιδρύθηκαν το 2020 και έχουν λάβει χρηματοδότηση από επενδυτές, ενώ η Campeón Gaming το 2017 και δεν έχει ανακοινώσει κάποια επένδυση. Σημειώνεται επίσης πως η τελευταία έχει διακριθεί και σε λίστες που αναδεικνύουν τα καλύτερα και πιο συμπεριληπτικά εργασιακά περιβάλλοντα στη χώρα μας.

moneyreview.gr

error: Content is protected !!