«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ»
Με τη θεατρική παράσταση «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ»  του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, με τον Δημήτρη Βερύκιο, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο θέατρο Μουσείου Αλιείας στο... «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ»

Με τη θεατρική παράσταση «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ»  του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, με τον Δημήτρη Βερύκιο, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο θέατρο Μουσείου Αλιείας στο Ικόνιο, ολοκληρώνεται το Πολιτιστικό Καλοκαίρι-Φθινόπωρο του Δήμου Περάματος. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η παράσταση που για 10 χρόνια, συγκινεί και ενθουσιάζει κοινό και κριτικούς σε όλη την Ελλάδα, μεταφέρει στη σκηνή με απόλυτο σεβασμό και κλασική ακρίβεια τη μεγαλοφυή σκέψη του «ανατόμου της ψυχής» Φ. Ντοστογιέφσκι!

Το αριστούργημα «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» που έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο φωτεινό και αισιόδοξο έργο» του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, ενσαρκώνει συνολικά τη φιλοσοφία του, ενώ δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως αποτελεί ανατομία της ανθρώπινης ψυχής και συνοπτική ιστορία της κοινωνίας μας… Το άφησε ως μια επιστολή – παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα στη δύση της ζωής του, το 1877, τέσσερα μόλις χρόνια φύγει από αυτή τη ζωή.



Η υπόθεση με λίγα λόγια:

Ένας άνθρωπος βαθιά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως που είναι έτοιμος να το κάνει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει, τον κάνει όταν ξυπνάει όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού στον ύπνο του, τού φανερώθηκε η «Αλήθεια της Ζωής» με όλες τις λεπτομέρειες! Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…!



ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Δημήτρης Βερύκιος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τάκης Χρυσικάκος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Άρης Αλεξάνδρου







error: Content is protected !!