Δέκα αιωνόβιες ελιές δώρισε η ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο Περάματος Δέκα αιωνόβιες ελιές δώρισε η ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο Περάματος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δέκα αιωνόβιες ελιές δώρισε η ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο Περάματος Μετά από πολύμηνη προσπάθεια του δημάρχου Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκου, η ΕΡΓΟΣΕ δώρισε... Δέκα αιωνόβιες ελιές δώρισε η ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο Περάματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δέκα αιωνόβιες ελιές δώρισε η ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο Περάματος

Μετά από πολύμηνη προσπάθεια του δημάρχου Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκου, η ΕΡΓΟΣΕ δώρισε στο δήμο 10 αιωνόβιες ελιές  για να κοσμήσουν τις πλατείες της πόλης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, μαζί με γεωπόνο του δήμου  και δεκάδες εργαζόμενους  από Υπηρεσίες Κήπων- Τεχνικών- Καθαριότητας, ξεκίνησαν ήδη   να τις φυτεύουν  σε κεντρικά σημεία της Πόλης.

Η φύτευση ξεκίνησε από το Ικόνιο και οι πρώτες ελιές θα διακοσμήσουν την υποβαθμισμένη αυτή περιοχή.



Η δωρεά εντάσσεται στη περιβαλλοντική δράση που έχει αναπτύξει  η   «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.» τα τελευταία 10 χρόνια με δική της πρωτοβουλία, που έχει ως σκοπό τη διάσωση των ελαιόδεντρων που βρίσκονται εντός των εκτάσεων που απαλλοτριώνονται για τις ανάγκες κατασκευής του νέου σιδηροδρομικού δικτύου, παραχωρώντας τα δωρεάν σε Δήμους και Δημόσιους φορείς προκειμένου να μεταφυτευτούν και να κοσμήσουν κεντρικά σημεία κοινόχρηστων χώρων της επιλογής τους.



 Σε συνέχεια αιτήματος που υποβλήθηκε από την δημοτική αρχή Περάματος στις 17/04/2024, ο Δήμος Περάματος έχει ενταχθεί σε αυτό το περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Ο  Δήμος  έχει αναλάβει την υποχρέωση να μεταφυτευτούν τα ελαιόδεντρα με δικά του μέσα και έξοδα και σύμφωνα με τους κανόνες της γεωπονικής επιστήμης, καθώς και να τα συντηρηθούν για το χρονικό διάστημα που απαιτείται.







error: Content is protected !!