ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ο δήμος Σαλαμίνας δεν φρόντισε, όπως έχει υποχρέωση απαρχής της αντιπυρικής περιόδου, για τις συνθήκες διαβίωσης ούτε καν στα απαραίτητα για τη στέγαση του... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ο δήμος Σαλαμίνας δεν φρόντισε, όπως έχει υποχρέωση απαρχής της αντιπυρικής περιόδου, για τις συνθήκες διαβίωσης ούτε καν στα απαραίτητα για τη στέγαση του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαλαμίνας. (Ψυγείο, κλιματισμό κ.α.)

Μετά από συνεχείς ενημερώσεις από εμένα προσωπικά, για τις ελλείψεις και τις αλλεπάλληλες προφορικές υποσχέσεις του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας κου Νάννου, ότι θα βελτίωνε την κατάσταση, όχι μόνο δεν τήρησε τα λεγόμενα του αλλά προχώρησε σε εργασίες ανακαίνισης, κάνοντας χειρότερη την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Μη έχοντας άλλη επιλογή πλέον, προχώρησα στην αναφορά – καταγγελία (5/8/24) ζητώντας έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κατόπιν ο Δήμος με ενημέρωσε (9/8/24) ότι ζήτησε προσωρινή φιλοξενία των Πυροσβεστών μας στο χώρο που παραχώρησε ο σύλλογος Αγίου Αθανασίου στο Αιάντειο και αναμένω ενημέρωση από την ΠΥ για την ημερομηνία που θα επιτρέψουν στο κλιμάκιο να πάνε στο νέο χώρο. Ωστόσο οι κάτοικοι Σαλαμίνας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μέχρι τώρα οι Πυροσβέστες όχι μόνο είναι άστεγοι αλλά επιπλέον ο νέος χώρος που προτείνει ο δήμος τους απομακρύνει από το δάσος των Κανακίων, με αποτέλεσμα η παρέμβαση σε συμβάν πυρκαγιάς να μην είναι τόσο άμεση όσο θα έπρεπε.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η ετοιμότητα των Πυροσβεστών μας, εξαρτάται από την ασφαλή και σωστή διαβίωση και η δημοτική αρχή θα πρέπει επιτέλους να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις στέγασης και τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας και να πάψει να θεωρεί περιττό κόστος την πυρασφάλεια του νησιού και των κατοίκων του.

Αραβανή Υβόνη 

Δημοτική Σύμβουλος Σαλαμίνας

error: Content is protected !!