Όραμα και φαντασία από την υπηρεσία καθαριότητας και το Τμήμα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Όραμα και φαντασία από την υπηρεσία καθαριότητας και το Τμήμα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου
Μια συγκεκριμένη κατασκευή, από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έδειξε ότι κάποιοι στο νησί λειτουργούν με όραμα και φαντασία για τον τόπο. Όραμα και φαντασία από την υπηρεσία καθαριότητας και το Τμήμα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου

Μια συγκεκριμένη κατασκευή, από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έδειξε ότι κάποιοι στο νησί λειτουργούν με όραμα και φαντασία για τον τόπο. Το ζητούμενο για πολύ κόσμο, είναι που να παραδώσει τα καπάκια που μαζεύει.

Η υπηρεσία καθαριότητας βρήκε μια απλή αλλά συγχρόνως αξιοθαύμαστη λύση. Χρησιμοποίησε 2 άδεια βαρέλια, από λάδι μηχανής για τα οχήματα της, τα οποία δεν τα πέταξε αλλά τα ανακύκλωσε με ευφάνταστο τρόπο δίνοντας μια ανέξοδη πρακτική λύση σε ένα μικρό μεν πρόβλημα δε.

Τα άδεια βαρέλια πλύθηκαν, καθαρίστηκαν, βάφτηκαν και διαμορφώθηκαν ως σημεία ανακύκλωσης των καπακιών (όλα τα καπάκια). Όλα αυτά μόνοι τους, με κόστος λίγα ευρώ!

Ένα, τοποθετήθηκε στο Δημαρχείο και ένα στο Κοινοτικό κατάστημα στα Αμπελάκια. Τα καπάκια που θα συλλέγονται θα δοθούν στον «Όμιλο Φίλων του Δάσους» Σαλαμίνας, προς ανακύκλωση και εκείνοι τα έσοδα θα τα διαθέτουν για αγορά αναπηρικού καροτσιού.

Αυτό το συμβάν ήρθε να προστεθεί στην χρησιμοποίηση των παλαιών ξύλινων καλπών που έγιναν πανέμορφα γατόσπιτα από το Τμήμα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου με την συμβολή Σαλαμίνιων καλλιτεχνών που τα ζωγράφισαν.

Σε κόντρα ενός άκρατου λαϊκισμού που προσπαθεί να ισοπεδώσει κάποια πράγματα που πραγματικά γίνονται για “πρώτη φορά” δυιλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο, κάποιοι φαίνεται ότι δουλεύουν σαν τα μυρμήγκια για το καλό αυτού του τόπου, ενώ αντιμετωπίζουν επιθέσεις που μόνο γέλωτα μπορούν και προκαλούν στους γνωρίζοντες.

Υπάρχει όμως κάτι που πολλοί δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει. Το πες πες και κάτι θα μείνει, όπως και η λάσπη στο ανεμιστήρα δεν λέγεται πολιτική αλλά προπαγάνδα και συνήθως γυρίζει σαν το μπούμερανγκ σε αυτούς που τη χρησιμοποιούν.

error: Content is protected !!