ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. (ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ) "ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ COSCO Ο ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ) ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ... ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ)

“ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ COSCO Ο ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ) ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ”. Το κινέζικο αρπαχτικό, ο «ψευτοεπενδυτής» που λέγεται COSCO, δεν αρκείται σε ό,τι ατυχώς του έχει παραχωρηθεί στο λιμάνι του Πειραιά. Εποφθαλμιά και καθημερινά αποπειράται να υφαρπάξει σε κάθε τι Ελληνικό, για να αυξήσει τα υπέρμετρα κέρδη του. Μεταξύ των στόχων του είναι οι χώροι των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων. Με κάθε τρόπο προσπαθεί να τους συρρικνώσει αλλάζοντας τη χρήση τους. Αφού έσπασαν τα μούτρα τους στην προσπάθεια να αρπάξουν τους χώρους δραστηριοτήτων των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση Περάματος, με τη μετατροπή τους σε κινέζικο ναυπηγείο, άλλαξαν ρότα. Ο νέος τους στόχος είναι η μετατροπή των από 10ετιών θέσεων της Ναυπηγοεπισκευής στον Προβλήτα της ΔΕΗ (Προβλήτας Ηρακλέους) σε τερματικό σταθμό αυτοκινήτων.

Η Ναυπηγοεπισκευή είναι ζωοδότρα πηγή για τις τοπικές κοινωνίες και δεν θα αφήσουμε αυτή την πηγή να στερέψει για χάρη των κινέζικης κερδοφορίας. Σήμερα οι ναυπηγοεπισκευαστές αντέδρασαν δυναμικά, διατρανώνοντας στην COSCO και στους υψηλούς προστάτες της, ότι τα άνομα σχέδιά τους σε βάρος του Πειραιά δεν θα περάσουν. Ούτε σπιθαμή ναυπηγοεπισκευαστικού χώρου δεν τους παραχωρείται. Ήταν μεγάλη και μαχητική η κινητοποίηση, που έγινε σήμερα στον Προβλήτα της ΔΕΗ, σε ανοιχτό χώρο, τηρουμένων παράλληλα όλων των μέτρων προστασίας (μάσκες και αποστάσεις). Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Ελληνικές επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευής, που εκπροσωπούνται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) και της Ένωσης Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ.).Συμπαραστάθηκαν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Ναυπηγείων Περάματος (Σ.Ι.Ν.Π.) και το Σωματείο Ναυτικών Πρακτόρων Πειραιά(ΣΩ.Ν.ΠΑ.Π.). Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και απεύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Ραγκούσης, η Βουλευτής `Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Κα Νίνα Κασιμάτη και ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας- Κος Μιλτιάδης Θεόδοτος.

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. Κανακάκης Βασίλης, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις συστηματικές και άνομες επιδιώξεις της COSCO. Κατέστησε σαφές ότι, όχι μόνο δεν πρόκειται να πάρουν ούτε σπιθαμή ναυπηγοεπισκευαστικού χώρου, ούτε στον Προβλήτα Ηρακλέους, ούτε αλλού, αλλά και θα διατρανωθεί απ’ άκρου σ’ άκρο του Πειραιά τα πραγματικά έργα και ημέρες του «ψευτοεπενδυτή» COSCO. Τόνισε εμφατικά και προς κάθε κατεύθυνση, ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι απλά ο προάγγελος νέων πολύ μεγαλύτερων κινητοποιήσεων. Η Ελληνική Ναυπηγοεπισκευή θα σταθεί αποφασιστικό εμπόδιο στην ακόρεστη κινέζικη δίψα για μεγαλύτερα κέρδη, που τείνουν να αφανίσουν τον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά και τις τοπικές κοινωνίες.

Η ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΕΡΔΗ. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ, ΑΝ Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ ΑΝΆΠΟΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗ ΓΩΝΙΑ.

error: Content is protected !!